Moartea a doi elevi care au suferit un infarct stârnește revolta apropiaților: ”Da, a fost vaccinată – să spuneți la toată lumea!”
Elevă de 18 ani moartă după un infarct
Potrivit publicației ActiveNews.ro, Felicia Hrubi, mama Andrei, o tânără de 18 ani care era elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic din Deva și a murit subit după un infarct săptămâna aceasta, cere lumii să se spună adevărul despre faptul că era vaccinată. „DA, VĂ ROG SĂ SPUNEȚI LA TOATĂ LUMEA”, a spus femeia răspunzând la o întrebarea pe această temă de pe Facebook.
Toate știrile despre biata elevă răpusă la 18 ani, care au făcut deja înconjurul României, nu au publicat și acest mic detaliu dar nici n-au fost interesate să-l afle. La fel ca și în alte două cazuri - dintre care unul soldat cu un deces subit - și pe care le prezentăm.
Vineri, cinci mai, un elev de 15 ani a fost la un pas de infarct în sala de clasă, la Botoșani. El a fost transportat la Urgențe, după cum a transmis Antena 3: „Au fost clipe de panică, joi, la una dintre școlile importante din Botoșani. Asta după ce un elev a fost la un pas de a suferi un stop cardiac.”
Elev din Botoșani, aproape de infarct în timpul orelor după ce a luat șase pastile deodată
Deși legea pacientului interzice furnizarea datelor bolii cuiva, în acest caz organele locale și cele de presă au fost mai mult decât doritoare în a-i prezenta elevului toate problemele medicale, cum nu aflăm în 99% din morțile subite, dintre care ActiveNews a adunat până acum 777 de cazuri în ultimul an.
Detaliile oferite depășesc până și imaginația unui student la Medicină, cu o singură excepție: se uită se ni se spună dacă era sau nu vaccinat, ca în cazul tinerei de clasa a XII-a moartă subit la Deva sau a unui alt elev de clasa a XII-a mort la fel de subit, la Dorohoi, și pe care îl prezentăm mai jos, ca studiu de caz.
Astfel, potrivit reprezentanților unității de învățământ din Botoșani, băiatul de 15 ani este diagnosticat cu „tahicardie paroxistică supraventriculară”. Antena 3 explică ca la UMF: „Această afecțiune reprezintă o tulburare de ritm rapidă, regulată, cu origine la nivelul atriilor, în timpul căreia inima se contractă brusc și bate foarte repede, până la 140-220 de bătăi pe minut, fiind un termen generic pentru mai multe tulburări de ritm cu origine la nivelul atriilor. Adolescentul avea de luat un tratament specific, de două capsule zilnic. Astăzi însă a simțit că nu i se reduc bătăile inimii la un ritm normal, astfel că a luat șase pastile deodată, în speranța că inima își va reveni. A obținut însă efectul advers, fiind la un pas ca inima să i se oprească.”
"Pacientul a fost găsit în bradicardie, cu un ritm de 50 de bătăi pe minut. A fost stabilizat de către echipajul nostru după care transportat la Urgențe pentru monitorizare și consult de specialitate. Era în afara pericolului",
a precizat medicul primar Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoșani.
Citește continuarea articolului, despre cazul de la Dorohoi AICI:
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Escrocii sparg conturile de WhatsApp: „Schema 1.800” este noua înșelătorie care face ravagii
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Avocat din Botoșani plătit cu peste 90.000 de euro de Consiliul Județean Suceava
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile