Unii își fac reclamă pe la televiziuni, alții contactează chiar firme specializate în marketing în încercarea de a atrage elevi. Ceea ce nu este un lucru tocmai simplu într-un județ în care populația scade de la o zi la alta și tot mai puțini tineri acceptă să rămână în mediul rural sau prin ”orășele”.
În această competiție pentru adolescenți, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Flămânzi a apelat însă la propriii elevi. De fapt, a fost inițiativa liceenilor îmbrățișată de cadrele didactice.
Aceștia au făcut un film de promovare a unității de învățământ prin care încearcă să atragă absolvenții școlilor generale și nu numai. Și nu doar pe cei din Flămânzi, ci și pe cei din localitățile apropiate.
Ca atare, Gabriela Grosu, Lăcrămioara Călin și Gabriel Călin oferă celor care vizionează mica lor producție o plimbare prin una dintre instituțiile emblemă ale urbei din care în urmă cu mai bine de un secol a pornit marea răscoală țărănească.
Vizitatorii virtuali intră astfel în secretariat și în biroul directorului Augustina Fegher, poposesc în laboratorul fonetic, în cel de fizică-ecologie, merg și în cele de chimie-biologie și TIC. Și surprizele nu întârzie să apară.
Un oraș încă perceput de mulți drept ”o comună mărișoară” are un liceu care dispune de un Centru de Documentare și Informare, de o sală de sport, de un atelier și chiar de o aulă. Și – se putea oare altfel dat fiind profilul liceului? – are inclusiv o seră îngrijită de elevi sub atenta supraveghere a profesorilor.
Dar, posibil cel mai important punct de atracție al liceului, poate fi văzut în amintitul film doar prin câteva poze. Pentru că face referire la multitudinea de proiecte europene accesate de Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu de când este condusă de prof.Augustina Fegher, prin care deopotrivă elevi și cadre didactice au învățat și au muncit, au legat noi prietenii și au deprins cunoștințe prețioase în Italia și Portugalia prin intermediul programului Erasmus+. Fiindcă, așa cum o spune chiar sloganul unor manifestări artistice găzduite de liceu, ”Educația ne unește”.
Cum filmul a fost făcut totuși pentru prezentarea ofertei educaționale în anul de învățământ 2020-2021, se cuvine totuși să o trecem în revistă. Așadar, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu are învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional.
Cel liceal are o filieră teoretică, din care fac parte specializarea de real Științe ale Naturii (o clasă cu 28 de locuri) și și cea de uman Științe Sociale (tot o clasă 28 de locuri) și o filieră tehnologică, cu calificarea profesională tehnician ecolog și protecția calității mediului (o clasă 28 de locuri).
Pentru învățământul profesional de stat cu durată de trei ani, liceul propune următoarele calificări profesionale: mecanic agricol, lucrător în agroturism, tâmplar universal, horticultor.
Există și o clasă de frecvență redusă, filiera teoretică, profil real, specializarea Științe ale Naturii.
Revenind la filmulețul elevilor de la ”Bălcescu”, nu ne rămâne decât să amintim îndemnul de la sfârșitul producției lor: ”Alege Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, destinația ta pentru un viitor promițător”.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
De la 17 grade la lapoviță și ninsoare: Ce ne așteaptă săptămâna viitoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Pericol pe șosele: Șofer prins mort de beat la volan
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024