Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
Până atunci se lucrează intens, pe de o parte la înființarea unei linii de maxi-taxi, pe de altă parte la amenajarea în incinta parcului și a unor stații pentru taximetre.
Administratorul parcului, adică Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) prin conducere, a transmis o solicitare către Primăria Botoșani.
Se doresc trei noi stații de taxi ce vor avea 13 locuri în total, în trei amplasamente diferite: patinoar, piscină și zona de servicii.
Propunerea intră în dezbatere publică, apoi este necesar votul consilierilor locali.
„Este motivată această solicitare fundamentat pe afluxul de cetățeni care vor merge în parcul de agrement și poate vor avea nevoie să apeleze la aceste servicii de taxi. Din punctul meu de vedere numărul de locuri este prea mare pentru că avem o condiționalitate ca în momentul în care se efectuează marcaje și se înființează aceste stații de taxi, cetățenii nu pot parca aceste locuri care sunt rezervate pentru taximetre. Iar dacă aceste stații vor fi goale, înseamnă că pierdem din locurile de parcare al căror număr mi se pare insuficient la acest moment”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Edilul este sceptic în privința numărului mare de locuri pentru taxiuri:
„Eu nu văd la piscină 5 taximetre care să aștepte clienții. Dar vom supune dezbaterii această solicitare”
Și susține că mai degrabă ar vedea o singură stație de taximetre, undeva la mijlocul parcului, iar celelalte locuri să fie lăsate vizitatorilor.
„Noi ne-am gândit la un sistem oarecum integrat și cred că sigur va prinde și sistemul de transport taxi, pentru că este un transport public și acesta. Mulți turiști care vor veni și dintre locuitorii municipiului vor alege varianta de transport public și cea clasică de maxi-taxi, pentru a se putea bucura de un pahar de vin sau bere și oamenii trebuie să aibă o alternativă civilizată pentru a pleca acasă”,
Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.
În alte centre de acest gen din țară erau afișate la intrare atât numerele firmelor de taximetrie cât și autoturismele inscripționate ca atare, mai spune Eugen Țurcanu.
Problema pe care probabil că și-au ridicat-o deja reprezentanții Primăriei este în ceea ce privește numărul locurilor de parcare din incinta Parcului Cornișa.
Insuficient la prima vedere dacă se așteaptă un aflux ridicat de turiști la nivel regional sau, la scară mai largă, din Republica Moldova sau Ucraina.
La acest moment nu se știe câte locuri de parcare sunt disponibile în total.
„Nu sunt mult definite ca și parcare. Nu pot spune o cifră, nu știu cu exactitate, dar sunt câteva sute, ceva de acest gen. Se poate parca în lungul străzii conform reglementărilor legale în vigoare și vom încerca să mai extindem din terenul de acolo, că este o suprafață generoasă”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Posibilitățile pe viitor sunt multiple, pentru că Ministerul Apărării Naționale s-a arătat dispus să mai cedeze o suprafață de teren din imediata vecinătate a Parcului Cornișa. O corelare între posibilități și idei ar putea însemna în concret un parc de rulote, un hotel, un parking pentru autocare și microbuze, o zonă pentru organizare de festivaluri, etc.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Femeie AMENDATĂ de polițiștii locali după ce și-a scos masa în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Inspectorii de muncă, în controale pe la firmele din Botoșani în cadrul unei campanii
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024