Liderul judeţean al liberalilor a dezvăluit vineri la amiază motivele care stau în spatele dorinţei preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL de a desfiinţa judeţele. Acesta a arătat că invocarea accesării fondurilor europene nu reprezintă decât un pretext, demontat deja de UE şi că realitatea este că democrat-liberalii încearcă pe orice cale să câştige alegerile de anul viitor.
Suceava ar fi primit de o sută de ori mai mulţi bani decât Botoşani
Astfel, conform parlamentarului, dorinţa PDL-iştilor este de a adopta legea prin asumarea răspunderii, pentru a evita astfel necesitatea adunării a două treimi din voturi (cum trebuie pentru o lege organică), în toamnă Traian Băsescu să o promulge, după care să se numească în noile mega-judeţe preşedinţi interimari şi prefecţi din arcul guvernamental. Apoi, aceştia ar putea şantaja financiar cu fonduri şi adoptarea unor programe UE pentru a le obţine astfel sprijinul în perspectiva alegerilor.
„Nu suntem de acord să dispară judeţul Botoşani. Am trăit această experienţă de când guvernarea PDL-ul, dacă facem o analiză între Botoşani şi Suceava şi ca populaţie şi ca fonduri o să vedeţi că Suceava a primit de o sută de ori mai mulţi bani decât Botoşani. Vă daţi seama, dacă vom ajunge să fim convinşi de unul din Suceava sau Iaşi, nu cred că se va gândi întâi la Botoşani şi apoi la Suceava sau Iaşi”, a afirmat
Florin Ţurcanu.
Vărul Flutur – Împăratul Moldovei
El a adăugat că schimbarea administrativ-teritorială va provoca o mulţime de cheltuieli „pentru o ambiţie” (de la schimbarea de buletine la reînmatricularea firmelor), că
„nu trebuie să distrugi România ca să iei licitaţiile de la preşedintele CJ” şi că după desfiinţarea actualelor judeţe, va urma reorganizarea oraşelor şi comunelor.
„Actualii d-ni care guvernează România caută toate soluţiile pentru a mai câştiga o dată alegerile”, a mai spus
preşedintele PNL Botoşani. El a anunţat că Gheorghe Flutur va fi „împăratul” Moldovei deoarece s-ar fi decis deja acest lucru în PDL şi a amintit şi el că tocmai a comunicat Comisia Europeană că, pentru accesarea fondurilor UE din 2013 ,nu este necesară reorganizarea administrativ-teritorială.