Nu numai Direcţia Generală Control şi Antifraudă a Ministerului Agriculturii efectuează un control la abatorul de la Dracşani. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, firma pe care o deţine tatăl său a făcut obiectul mai mult controale din partea mai multor structuri cu astfel de atribuţii, toate „comandate” la Bucureşti.
Deputatul Liliana Mincă a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că după o interpelare făcută ministrului agriculturii, Daniel Constantin, abatorul de la Dracşani a intrat în atenţia structurii de control din cadrul Ministerului Agriculturii. Florin Ţurcanu susţine că acesta nu este singurul întrucât aproape zilnic sunt verificate documente din cadrul societăţii Florea Carn. „
Ştiţi cum e? Doar să mai dăm afară 40 de oameni care sunt angajaţi cu carte de muncă, firma tatălui meu plăteşte lunar undeva la 2,5 miliarde la bugetul statului, 3 chiar, ultima oară a plătit 1,7 miliarde. A fost verificată numai de Bucureşti. Nici nu mai ştim care vin ANAF, DGA, într-una este verificată de toţi şi cei de la Spălarea Banilor. O verifică, ce să îi fac?”, a spus
Florin Ţurcanu.
Primul scandal în care a fost implicat abatorul de la Dracşani a fost cel privitor la carnea de cal depistată într-un tip de lasagna, ulterior acesta degenerând la un eventual conflict de interese dat fiind faptul că Mihai Ţurcanu, fiul lui Florea Ţurcanu, se afla la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
CITEŞTE:
Direcţia Antifraudă a Ministerului Agriculturii în control la abatorul lui Ţurcanu