Medicii de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati mai au o solicitare către conducere.
După intervențiile de modernizare care au adus spitalul în lumea civilizată, cadrele medicale au nevoie de aparatură pentru dotarea unui salon de terapie intensivă.
Asta după patru decenii lungi în care activitatea medicală de la Infecțioase s-a desfășurat în tonuri de gri.
”Era imperios necesar deoarece calitatea actului medical acordat pacienților era afectată de condițiile hoteliere. În special în sezonul rece se resimțea absența unei tâmplării corespunzătoare, instalațiile electrice, termice și sanitare aveau în permanență defecțiuni și la fel, era periclitată activitatea medicală. Clădirea asta are 40 de ani, niciodată nu s-au putut realiza investiții serioase”,
Valentina Morcov, medic șef Secția de Boli Infecțioase
Fiecare șef de secție a tot încercat să rezolve problema cu condițiile din spital: „De fiecare dată când medicii șefi de secție făceau referate și solicitau îmbunătățiri, aveau un singur răspuns pe care-l primeau: nu sunt bani”.
Undeva prin 2010, fostul șef de secție a reușit din sponsorizări să cumpere ceva tîmplărie din termopan, second-hand. Nu a durat mult însă și au cedat și aceste uși și ferestre.
„Părea ceva ce nu se mai poate realiza, nu credeam să găsim pe cineva care să ne asculte și care să ne rezolve problema, să ne facă o secție modernă, să ne fie drag să venim la serviciu, să fie oamenii mulțumiți de condițiile de cazare pe care le oferim”,
Valentina Morcov, medic șef Secția de Boli Infecțioase
Secția de Boli Infecțioase are 43 de paturi de spitalizare continuă și două de zi. Și încă o necesitate importantă.
„După această îmbunătățire evidentă a condițiilor de cazare vom putea crește calitatea actului medical prin achiziții de aparatură și echipamente medicale. Vrem să facem un salon de terapie intensivă și ne mai trebuie câteva monitoare, un ecograf, un aparat pentru laborator în așa fel încât să putem trata și cazuri mai grave”
În cazul în care va exista acest salon de terapie intensivă, se vor putea rezolva cazurile de leptospiroză de exemplu, care momentan sunt direcționate către terapie intensivă la Mavromati sau la Iași.
Șapte medici lucrează la Secția de Boli Infecțioase, patru pe adulți și trei la copii.
Sergiu Bălășcău
Jan 15, 2025
CLIPUL ZILEI: Mesajul primarului Cosmin Andrei la Zilele Eminescu
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
S-a cerut DEMISIA prefectului la protestul MAI - LIVE
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile