Un botoșănean care s-a pus pe afumat carne a fost la un pas să dea foc la casă

A pus preparatele din carne la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsa lui, grăsimea scursură s-a aprins.

 

 Un vecin a observat flăcările și a dat alarma. 

 

Evenimentul a avut loc în această noapte, într-o gospodărie din orașul Săveni.

 

La caz au ajuns pompierii militari din cadrul Stației  Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la o anexă. 

 

Până la sosirea pompierilor, proprietarul a reușit să își scoată carnea din afumătoare.

 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

 

  • afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile. 
  • se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.
  • este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.
  • curațați afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți  sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

(foto – pandurul)

 

Paste widget container code to the webpage This code is unique for every widget. It can be added in multiple places on page where you want your widgets to appear.
AMP code