Bărbatul a refuzat să mai manânce
Decizia deţinutului a fost confirmată şi de reprezentanţii unităţii de detenţie, prin vocea purtătorului de cuvânt, agentul Anna-Maria Rotariu. Aşa cum cer procedurile în astfel de cazuri, Lavric a făcut o cerere prin care a precizat motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest extrem, justificarea rădăuţeanului fiind aceea că este nevinovat şi că a fost închis pe baza unor acuzaţii false.
Anna-Maria Rotariu a explicat că abia după refuzul a trei mese consecutiv se consideră că deţinutul a intrat în greva foamei, iar din acel moment urmează o serie de proceduri specifice. Directorul penitenciarului stă de vorbă cu persoana în cauză şi înştiinţează judecătorul de supraveghere a privării de libertate, după care se iau măsuri ca deţinutul să fie cazat în infirmeria unităţii de detenţie, fiind zilnic examinat clinic de către medicul închisorii.
”Deținutul va fi transferat la o unitate medicală”
„
Din momentul înştiinţării judecătorului de supraveghere a privării de libertate, se consideră că persoana privată de libertate se află în refuz de hrană, acesta având obligaţia de a asculta şi soluţiona aspectele sesizate. Dacă persoana privată de libertate doreşte să îşi menţină forma de protest, administraţia penitenciarului are obligaţia de a transfera temporar persoana aflată în refuz de hrană într-o instituţie medicală din reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii şi de a înştiinţa familia persoanei condamnate sau o persoană apropiată acesteia, în cazul în care persoanei condamnate îi este afectată în mod grav sănătatea ori integritatea corporală din cauza refuzului de a se alimenta”, a transmis ieri
purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.
CITEȘTE:
”Mâncătorul de femei” din Rădăuți cere dreptate de după gratii din Penitenciarul Botoșani