Escrocii sunt inventivi și găsesc mereu metode să păcălească oamenii. Urmăresc să facă rost de bani rapid și profită de naivitatea victimelor.
Un bărbat din Bistrița a ajuns, zilele trecute, după gratii, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru înșelăciune.
Așa s-a întâmplat cu un bărbat din Maramureș, care a vrut sincer să ajute o familie năpăstuită. Numai că familia respectivă nu exista în realitate, iar banii au ajuns în conturile unui bistrițean care a folosit numele unui preot dintr-o altă localitate maramureșeană care chiar se ocupa de cazuri sociale. La fel a acționat și în județul Botoșani, unde este judecat pentru comiterea altei infracțiuni de înșelăciune, procesul derulându-se la Judecătoria Botoșani.
Ambele infracțiuni au fost săvârșite în 2018.
Bistrițeanul mai are o condamnare pentru înșelăciune, din 2013. Pedeapsa respectivă nu i-a fost învățătură de minte, cum se spune, și și-a continuat activitatea infracțională și după ce a fost eliberat din închisoare.
Pe 19 ianuarie, el a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Baia Mare la un an de închisoare cu executare, sentință care, pe data de 25 septembrie a devenit definitivă, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au respins apelul. A doua zi, a fost dus la închisoare, scrie gazetadebistrița.ro
“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Baia Mare, la data de 25 septembrie 2023.
Mandatul a fost emis pe numele unui bărbat de 43 de ani din Bistrița, condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița”,
a transmis IPJ Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.
Bărbatul din Maramureș a căzut în plasa bistrițeanului în decembrie 2018. Prezentându-se drept preot paroh dintr-o comună din județ, l-a apelat telefonic și i-a povestit maramureșeanului despre situaţia unui tânăr grav bolnav, care trebuia operat de urgenţă în străinătate, pentru ca mai apoi să îi spună bărbatului că are nevoie de suma de 950 lei pentru a-l ajuta pe tânărul respectiv, urmând să-i restituie persoanei vătămate banii în momentul în care va mai primi de la enoriaşi. Pentru a fi credibil, i-a spus maramureșeanului că suma de 950 de lei le lipseşte părinţilor tânărului pentru a cumpăra biletul de avion.
Pe același model, în vara anului 2018, bărbatul a fraierit un bărbat din județul Botoșani, căruia i s-a prezentat a fi starețul unei mănăstiri. Botoșăneanul i-a suma de 700 lei, motiv pentru care procurorii de acolo i-au întocmit dosar penal în același an.
Însă, ancheta se pare că s-a derulat mai greu, fiindcă bistrițeanul a fost trimis în judecată abia în februarie anul trecut. Deși judecata pe fond a început în iunie anul trecut după ce a trecut de camera preliminară, procesul nu pare a ajunge deocamdată la un final.
Click AICI pentru articolul integral
Elisabeta Lipă a revenit pe o funcție de președinte: Nu se pune problema de incompatibilitate
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Donează pentru Laura, o fetiță care luptă să trăiască: Mai avem încă un an de urmat acest tratament
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Alertă de FRAUDĂ online: Escrocii se folosesc de numele firmelor de curierat ca să FURE bani
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
SINGURELE vouchere de la stat care nu s-au tăiat în 2025: CINE sunt beneficiarii
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Ministrul Rafila, explicații despre un virus care afectează mai ales copiii
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile