Ministerul Finanțelor Publice a publicat o nouă variantă a reorganizării ANAF, după ce o versiune ceva mai complexă apărută în spațiul public (în ianuarie), prevedea reducerea numărului de personal.
De fapt, era vorba de posturi care oricum nu erau ocupate.
În proiectul publicat noaptea trecută de Minister nu se mai vorbește despre acest lucru, cu excepția reducerii numărului de vicepreședinți, de la 4 la 3, și de eliminarea funcțiilor de inspector general și adjunct la antifraudă. Aceștia din urmă vor continua să lucreze în instituție.
În rest, arată Hotnews, este un proiect simplist care prevede aducerea de noi oameni în sistem prin transfer din alte instituții publice. Asta deși ministrul Finanțelor a ieșit în acea perioadă cu declarații în care vorbea despre reduceri de posturi.
„Prezentul act normativ stabilește încadrarea personalului DGAF (Direcției Generale Antifraudă Fiscală) în cadrul general aplicabil funcționarilor publici, dând posibilitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală să atragă funcționari publici potriviți activității de antifraudă fiscală și care au dovedit de-a lungul carierei, prin rezultatele obținute și respectarea principiilor de integritate, că pot ajuta la o mai bună colectare a veniturilor la bugetul general consolidat. Se propune aşadar transformarea de urgență a funcțiilor publice specifice din cadrul DGAF în funcții publice generale care să asigure redistribuirea personalului specializat în mod fluent și fără barierele impuse inerent de “funcția specifică”, se arată în nota de fundamentare.
Cu alte cuvinte, inspectorii DGAF devin funcționari publici.
Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală va avea posibilitatea să ocupe funcțiile publice din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală și prin alte modalități prevăzute de lege, decât recrutarea (de exemplu, prin transfer, mutare definitivă).
Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă propus se urmărește crearea posibilității redistribuirii personalului atât între structurile ANAF, cât şi între funcţiile administraţiei (migrarea personalului dinspre procesele masive cu valoare adăugată redusă către funcţiile mai complexe, precum antifrauda fiscală unde a fost identificat un deficit real de personal).
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024