Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
Una cu totul și cu totul specială, născută din pasiunea și grija pentru cei mici a unei familii de preot.
Părintele Gabriel Mihăescu alături de soția sa Dorina Mihaela, au muncit o vară întreagă pentru a amenaja un spațiu pentru cei mici chiar în curtea Bisericii Sfinții Trei Ierarhi din strada Bucovina 12.
Deși tot în sezonul cald au înlocuit gardul și porțile lăcașului de cult și au recondiționat scaunele, ajutați și de oameni din parohie au găsit totuși timp și pentru lucrul la grădiniță.
Astfel, începând de ieri casa socială a parohiei a devenit și gazda unei grădinițe... Pentru copiii ai căror părinți poate nu au posibilitatea de a-i da pe cei mici la o unitate a privată sau la una a statului sau pentru cei care, pur și simplu, nu au găsit locuri libere în altă parte.
”Ne dorim să venim în sprijinul părinților care vor să își lase copiii undeva și nu au unde. Ne adresăm în primul rând familiilor care fac parte din parohia noastră, dar dacă vom avea solicitări, cazuri deosebite din alte părți, vom încerca să le soluționăm. Noi vedem acest loc și ca pe unul de joacă, în care să poată să rămână copiii când au părinții treabă”,
Dorina Mihaela Mihăescu, profesor.
Săptămâna aceasta este una de acomodare, cu un program lejer, pentru ca de lunea viitoare să se intre în orarul 8:00 – 16:00.
Grădinița dispune de apă curentă și centrală proprie, iar de la mobilier și până la mocheta din spumă, totul este nou. Spațiul a fost amenajat din fondurile familiei preotului, cu excepția jucăriilor, care au fost donate de măicuțele de la ”Il Girotondo”.
În prima zi din noul an de învățământ, când micuții se jucau deja acolo sub ochii părinților, grădinița a fost sfințită.
”Rugăm pe bunul Dumnezeu să ne țină sănătoși și pe noi care ne ostenim pentru buna desfășurare a proiectului și pe dvs., cei care într-un fel sau altul beneficiați de acest proiect. Dumnezeu cel milostiv să reverse harul său, mila sa și binecuvântarea sa peste noi toți (...). Și să nu uităm că noi toți suntem doar niște administratori ai vremurilor noastre. Dacă vrem ca neamul să dăinuie trebuie să punem accent pe buna creștere a celor care vor fi urmași în neamul nostru, adică pe copii, pe buna lor educare”,
Gabriel Mihăescu, preot paroh Biserica Sfinții Trei Ierarhi.
Proiectul nu se oprește însă doar aici și cuprinde inclusiv activități specifice pentru părinți, precum consiliere psiho-socială, asistare pentru depășirea unor blocaje și situații de criză (boală, deces, divorț, abandon școlar), cursuri de informare și seminarii interactive pe teme medicale, de nutriție, psihologie, educație, consiliere individuală și de cuplu.
Copiii vor beneficia și de masă și, cel mai important, accesul este gratuit.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Echipa de rugby a României, meci cu Portugalia pe Stadionul Municipal
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
RAZIE nocturnă în weekend: Amenzi și localuri verificate de polițiști și jandarmi
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu FCSB, prețuri de la 30 la 300 de lei
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024