Dar după revoluţia din 1989 fabrica a fost desfiinţată, iar turnul a devenit un „monument”. La aproximativ 30 de metri înălţime, poate fi observat din mai multe zone ale oraşului şi nu poate fi dărâmat deoarece se află într-o zonă cu blocuri, magazine şi o şcoală. Un agent econimc din localitate care a devenit proprietar al terenului, a deschis în locul fabricii de brânzeturi, un supermarket, care funcţionează din 2007. Tot din acea perioadă turnul a fost închiriat unei firme de telefonie mobilă pentru amplasarea antenelor de comunicaţii.
„Din 2007 firma de telefonie se ocupă de întreţinerea lui. Deocamdată s-a reuşit refacerea acoperişului şi urmează reparaţiile laterale. Există o ofertă pentru materiale speciale pentru lucrul în anotimpul rece, dar trebuie aprobarea fondurile. Sperăm la sfârşitul lunii ianuarie să fie gata” a precizat
Remus Tarânt.
Reparaţiile nu ar fi fost necesare dacă nu începeau să se desprindă bucăţi din tencuială. Cetăţenii care trec pe alee sunt avertizaţi de o pancartă prinsă de gard, dar mulţi trec şi nici nu observă sau dacă văd oricum se află în raza turnului.
(M.A)
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
Pietonalul cu stâlpi ornamentali, aproape gata la Dorohoi - FOTOGALERIE