Vorona a părut a fi o așezare sub asediu în ultima zi a anului. Sute de localnici s-au strâns la amiază în centrul comunei pentru o defilare și o urătură cum rar mai pot fi văzute prin Moldova.
Care pe jos, care prin mașini, care prin căruțe, cu tot felul de măști și mesaje amuzante s-au strâns mai întâi la casa omului de afaceri Cornel Șfaițer, după care au oferit un spectacol de sunet și culoare prin fața Primăriei și a Liceului Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt”.
S-au oprit lângă Centrul Cultural Vorona, acolo unde au evoluat pe scena amenajată de administrația locală.
Nu înainte ca primarul să le mulțumească lor și în chip special patronului de la ”Prodalcom” pentru implicarea sa în organizarea festivalului.
Cum l-a făcut deja cetățean de onoare, astăzi i-a oferit o diplomă pentru...
”Întreaga contribuție la dezvoltarea economică a comunei, la creșterea standardelor de viață ale cetățenilor, pentru dragostea și interesul în păstrarea datinilor, tradițiile și obiceiurilor comunei noastre”,
Aurel Ștefan, primar Vorona.
Premiatul nu și-a ascuns satisfacția pentru faptul că oamenii încă țin la aceste obiceiuri, remarcând voroneni plecați din comună de multă vreme, dar care au revenit pe 31 decembrie în locurile natale special pentru festivalul de urături.
”E frumos, sunt emoționat, mă bucur. Din anii 1970 și până acum am fost sănătos și am participat la acest eveniment de mic copil și îmi doresc să prind 50 de ani de tradiții. După revoluție, an de an, împreună cu dl primar, care mi-a fost profesor, a fost director coordonator, împreună ne-am ocupat de tradiții an de an și nu vrem să ne oprim aici. Uitați-vă ce frumos este!”,
Cornel Șfaițer, cetățean de onoare al Voronei.
Pe la ora 12:15 ștafeta i-a fost predată directorului Centrului Cultural, Sergiu Dascălu, un alt vrednic păstrător al tradițiilor populare din Vorona.
La acea oră circulația în centrul comunei devenise infernală, fiind dirijată de mai mulți polițiști. Erau sute de mașini parcate pe ambele sensuri ale drumului, iar în fața Centrului Cultural se aflau circa 3.000 de oameni.
Printre ei inclusiv și câțiva... daci, veniți cu steagul de pe vremea lui Decebal, celebrul cap de lup.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Polițiștii au umblat noaptea după hoții de lemne, un sucevean a fost amendat la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Viorel Iliuță: PSD – campion la promisiuni, dar și la glume proaste
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Cătălin Silegeanu și Ariadna Cîrligeanu: Angajament și speranță pentru viitorul României
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Curse de pe Aeroportul Iași către o destinație așteptată – PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Boala de care suferă tot mai mulți botoșăneni: Cel mai mic pacient are doar 1 an și jumătate
Oana Sava
Nov 16, 2024