Odată făcut acest bilanț,
Florin Țurcanu spune că probabil împreună cu Instituția Prefectului se va emite o solicitare către Guvernul României pentru o eventuală alocație financiară.
”Nu e treaba mea, e a prefectului. Normal până acum adresele erau semnate și de ei și de Consiliul Județean. Dacă o să îmi solicite acest lucru, cu tot respectul, vă dați seama că este și în interesul nostru”, a declarat
Florin Țurcanu.
Șeful județului a tras însă un semnal de alarmă cu privire la activitatea comisiei de evaluare a pagubelor, atenționând membrii să fie extrem de atenți la cele declarate de oameni.
„
Dar în același timp trebuie să fim foarte atenți pentru că ați văzut că după toate aceste inundații s-a mai lăsat și cu alte probleme. Trebuie comisia să fie foarte atentă, nu ne jucăm, adică ce este afectat este afectat, ce nu este, nu este. Să nu ne trezim că….trebuie să fie foarte atenți. Sunt cazuri în țară în care s-au solicitat bani, au primit și după aia au venit și au găsit alte nereguli”, a mai spus
Țurcanu.
Au fost înregistrate pagube cauzate de fenomene naturale în opt comune din județul Botoșani, cele mai însemnate la Hănești și Dângeni.
(G.E.)
CITEȘTE:
Dezastru şi la Dângeni, lacuri apărute în câteva minute, 80% din drumuri distruse FOTOGALERIE