Punct și de la capăt.
În 2021 cei care promiteau magistrală de gaz pentru nordul județului erau PSD și ALDE.
În prezent, discută cu cei de la Transgaz președintele PNL Botoșani, Valeriu Iftime.
Imediat după ce a preluat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu promitea, plin de aplomb, gaz în nordul județului.
A fost ales pe listele ALDE iar PSD a trebuit să facă alianță pentru asigurarea majorității politice în plenul județean. Și astfel a ajuns Dăscălescu vicepreședinte.
Era noiembrie 2021 când declara că a purtat discuții la București pentru o conductă de înaltă presiune pe traseul Botoșani – Darabani.
Iar la discuții ar fi fost cu Relu Tîrzioru, primarul social democrat de la Săveni.
Ar fi rezolvat problema iar magistrala ar fi fost cuprinsă în Planul de Modernizare și Dezvoltare Investiții al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale.
Rețeaua era aprobată în primă fază pe o lungime de 35 de kilometri de la Copălău spre Săveni, urmând ca în etapa a doua să fi fost extinsă spre Darabani.
A trecut 2022.
A trecut și 2023.
Am ajuns în 2024.
Bogdan Dăscălescu este în continuare șef la Consiliul Județean, doar că acum este liberal, după ce ALDE a fuzionat cu PNL.
Nu mai spune nimic despre gaz. Și nici nu și-a legat numele de vreo realizare notabilă în cei aproape patru ani de mandat în fruntea județului,
Viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime, a fost la București săptămâna trecută.
A efectuat o vizită de lucru la Transgaz pentru magistrala de la Botoșani.
Valeriu Iftime, viitor președinte CJ
„Am fost la Transgaz astăzi (joi, 18 iulie n.r.) să analizez care este cea mai bună sursă de a duce gaz în nordul județului. Bineînțeles că nimeni niciodată nu a încercat, dar mi-au spus, dle e foarte interesant subiectul și pare ceva de strategie. Și sper să găsesc deocamdată soluția tehnică după care să vedem pașii care sunt de făcut, după care să vedem aspectele financiare. Este de muncă, dar eu la astea mă pricep”
Valeriu Iftime a prioritizat accesul la magistrala de gaz cu întâietate pentru operatorii economici din județ.
Ulterior, vor putea face racorduri și comunitățile locale. De altfel, la primele discuții Trnasgaz ar fi condiționat investiția de asigurări din partea primarilor că vor exista persoane care se vor branșa la rețea.
Valeriu Iftime, viitor președinte CJ
„Toți primarii au făcut cumva o nevoie a lor de gaz dar pentru alimentarea localităților. Intenția mea este cu totul alta. Să ducem gaz în toate cele trei orașe din nordul județului, adică Darabani, Săveni, Ștefănești. Dorohoi are, Flămânzi are. Să ducem gaz în zona aia unde trebuie să creăm mai întâi niște parcuri industriale iar gazul trebuie să ajungă acolo. Iar gazul trebuie să ajungă la toți marii procesatori actuali. Cum ajunge gazul la Căzăcuț sau cum ajunge gazul la ăia care usucă cerealele cu paiele”,
După ce gazul ar urma să ajungă la operatorii economici și la parcurile industriale ce se doresc a fi înființate în nordul județului, vor fi posibile și racordurile din partea comunelor din zonă.
Aceasta este promisiunea lui Valeriu Iftime.
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024