Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de la Botoşani au început verificări în rândul abatoarelor de pe raza judeţului unde sunt sacrificate cabaline, în urma unor directive dispuse de şefii autorităţii de la nivel central.
La Botoşani ar exista un singur abator de acest gen, de altfel cel suspicionat de autorităţile franceze că ar fi furnizat lasagna marca Findus care ar fi trebuit să conţină carne de vită şi nu de cal. „
Deocamdată la nivel judeţului Botoşani sunt dispuse verificări, ceea ce vă spun este că nu avem nici o problemă până la acest moment. Nu am finalizat încă verificarea dar până la acest moment nu avem nici o problemă şi nu putem suspiciona atât timp cât nu avem ce suspiciona, cât nu avem motivul suspiciunii, nu putem incrimina o firmă atât timp cât nu avem ce incrimina. În momentul în care vom găsi acte doveditoare prin care să fie incriminată, atunci vom face public acest lucru”, a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA care a mai spus că până la acest moment abatorul controlat respectă normele legale.
CITEŞTE:
Un abator din Botoşani în scandalul naţional cu carnea de cal