Conform regulamentului militar, cortegiul funerar a fost însoţit de
Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani şi de un pluton de onor, fiind trase salve de armă în memoria celui trecut în nefiinţă.La înmormântare a participat şi preşedintele Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de război din M.A.I. – colonel (rtr.) Mihai Drăguţu.
Botoșăneanul a executat misiuni speciale apărând ordinea publică
În anii grei ai celui de-al doilea Război Mondial, veteranul jandarm a fost concentrat şi a executat misiuni specifice la posturile de jandarmi Vlăsineşti, Avrămeni, Adăşeni şi Mitoc din judeţul Botoşani, precum şi la unităţi din Hunedoara, Gheorgheni şi Alba, apărând ordinea publică. A urmărit răufăcători şi a aplicat legea, a dat dovadă de curaj în situaţii în care viaţa sa ori a camarazilor a fost pusă în pericol, trecând cu bine peste toate. A escortat prizonieri de război ruşi şi a avut onoarea de a fi în garda care l-a întâmpinat pe regele Mihai la mănăstirea Putna.
Anii în care a fost concentrat nu au trecut uşor, având în vedere că îl aşteptau soţia şi copiii, iar gândul că nu poate fi alături de ei îl măcina în fiecare zi. Dar a trecut peste toate cu gândul la cei dragi, care îl aşteptau acasă, îndeplinindu-şi misiunile cu devotament.
A fost medaliat cu ”Curcea Comemorativă”
A fost luat în evidenţa Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de Război din M.A.I. în data de 3 februarie 1992, iar în anul 1995 a primit, prin Decretul nr. 289/1995, medalia ,,Crucea Comemorativă” a celui de-al doilea Război Mondial.
În urma demersurilor făcute în anul 2013 de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, veteranul a fost înaintat în gradul de sublocotenent (rtr.) cu ocazia Zilei Naţionale a României.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
A murit cu câteva zile înainte de a împlini 103 ani şi a fost înmormântat cu onoruri militare