Botoșăneanul Eduard Pîrvu este baseballistul care, la numai 21 de ani, are în palmares șapte titluri de MVP al României, de patru ori a fost desemnat cel mai bun pitcher (nr. persoana care aruncă mingile) şi o dată cel mai bun batter (nr. persoana care loveşte mingile).
„Minunea” din Polonia
Polonia, toamna lui 2007, competiţie internaţională de baseball.
CSS Botoşani, echipa lui Eduard, îşi face apariţia. Fără bâte de baseball sau echipamente adecvate, aceștia devin ţinta ironiilor celor din jur. Priviți de sus de către ceilalţi şi spre uimirea tuturor, ajung până în finală. Pîrvu îşi aminteşte: “Jucam împotriva unei echipe din Lituania. De frică să nu câştigăm noi, ruşii, care ţineau cu lituanienii şi ne împrumutaseră nouă bâtele pentru joc, ni le-au luat înapoi. Am rămas fără ele. Până la urmă am pierdut meciul la o diferenţă de 3 puncte”.
La sfârşitul competiţiei a luat trofeul de MVP al echipei sale.
Antrenamente pe patinoar, lângă cimitir şi pe sintetice
A fost dus la baseball pe vreme când abia se incrisese în clasa I. “Făceam antrenamente pe un patinoar. Dacă nu făceam acolo, mergeam pe câmp, chiar vizavi de cimitirul “Pacea” din Botoşani sau pe sinteticele de fotbal” . Cimitirul este celebru pentru fetele care, vara, se bronzează chiar prin zona unde se antrenau băieții pentru campionate. “Noi făceam antrenamente acolo şi mergeam la meciuri şi luam campionate”, îşi aminteşte amuzat cel poreclit “Edison”. Uneori, când la antrenament era doar el cu antrenorul, lua o minge de cauciuc şi arunca la ţintă. A câştigat şase campionate ale României antrenându-se în condiţiile astea.
Singurul român prezent de două ori la MLB Academy
A fost selectat de două ori printre cei mai buni 50 de baseballisti amatori din Europa, adică la MLB Academy. A fost, de asemenea, singurul român prezent la ediţiile din 2012 (Tirrenia,Italia) şi 2013 (Regensburg, Germania) şi pregătit de persoane arhicunoscute în baseballul mondial, precum Bruce Hurst, Dale Murphy sau John McLaren.
Jucător emblematic al celor de la Boston Red Sox, Bruce Hurst l-a învăţat lucruri precum controlul în orice moment al jocului, tehnicile de aruncare a mingii sau poziţionarea în teren. Au fost cei mai fericiţi atunci când, după o zi plină de antrenamente, Hurst i-a scos pe toţi la McDonalds şi s-au distrat împreună.
La un pas de America
La Barcelona, în probele premergătoare selecţiei celor 50 pentru MLB Academy, a aruncat cu 89 de mile la ore. Al treilea ca viteză, din Europa, dintre toţi cei prezenţi acolo. L-au oprit, iar la Regensburg scouterii au fost cu ochii pe el.
Cu o urmă de regret, explică: „A venit la mine un scouter de la Seattle, care mi-a spus că sunt bun şi să nu mă las, să continui ceea ce fac. Totuşi, mi-a zis că problema la mine e mecanică, modul cum arunc. Pe terenurile din România nu ai aceleaşi condiţii de aici, sunt mai mulţi factori care îţi influenţează modul de lovire al mâinii. Dacă aveam condiţiile necesare, cred că jucam în America acum”.
Ar fi fost doar al doilea român ce ar fi jucat în locul unde baseballul e la cel mai intalt nivel. Primul a fost Mihai Burlea, care a jucat, la nivel de colegiu, pentru o echipă din Arizona.
Baseball & Sotftball all around the world
Ăsta e numele paginii lui Eduard Pirvu, pe care postează zilnic filmuleţe, imagini şi tot felul de lucruri despre sportul pe care-l iubeşte. „Primesc în fiecare zi meaje de la diverşi jucători să dau un share la un video să-i vadă lumea, să pun o poză. Am primit mesaje şi de la scouteri sau manageri, care mi-au spus să-i pun în contact cu jucătorul din video”. Momentan pagina are peste 60.000 de like-uri, dar este în continuă creștere
Eduso TV
Nu totul înseamnă doar Baseball pentru el. Pe langă faptul că uneori mai joacă baschet sau Fifa pe calculator, Eduard este creștin și pentru tot ceea ce reușește îi mulțumește lui Dumnezeu, iar versetul său preferat din biblie este "Pot totul în Hristos, care mă întărește" (Filipeni 4:13)
Sportivul postează, ocazional, filmulețe pe Youtube cu diverse experimente sociale. Impreună cu prietenii săi, Sorin Apăvăloae și Costel Baciu, ii distrează pe vizitatorii canalului lor cu diverse filmări făcute in București, unde e student la Facultatea de Sport.
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024