Cinci companii de construcţii din mai multe zone ale ţării şi-au procurat caietul de sarcini în vederea participării la licitaţia pentru reabilitarea Casei Ventura. Consiliul Judeţean a introdus din nou, în această lună, lucrarea în procedură de achiziţie publică, după ce prima dată a anulat-o considerîndu-se că ofertele participanţilor nu prea au legătură cu realitate.
Joi expiră termenul de depunere a ofertelor şi spre deosebire de prima dată, cînd Condacia s-a înscris în cursă în asociere cu o firmă din Fălticeni şi o alta din Satu Mare, de această dată nu şi-a mai luat caiet de sarcini. În schimb, au făcut acest lucru din nou Victor Construct, precum şi Restaco, firmă din Suceava specializată în reabilitarea clădirilor monument istoric, Muha, tot din Suceava, Construcţii 1 din Iaşi şi Romconstruct Holding din Bucureşti.
Ultima companie este controlată de omul de afaceri Vasile Turcu, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo.
Proiect de 12,6 milioane de lei
Intitulat mai exact
„Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura din municipiul Botoşani în vederea amenajării Muzeului Etnografic al Judeţului Botoşani”, proiectul a fost depus în cadrul POR (Programul Operaţional Regional), Axa 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Proiectul are o valoare totală de 12,6 milioane de lei şi presupune restaurarea patrimoniului cultural local (deoarece „Casa Ventura” este monument istoric) sub aspect structural, funcţional şi arhitectural, sistematizarea, valorificarea şi dotarea spaţiilor necesare amenajării Muzeului de Etnografie al Judeţului, care de cîţiva ani a rămas fără spaţiu întrucît clădirea în care funcţiona a fost retrocedată, reabilitarea şi modernizarea infrastructurilor conexe pentru accesul la cele două instituţii din subordinea CJ care îşi vor desfăşura aici activitatea (Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi Muzeul Judeţean de Etnografie).