Asociaţia “Ne trebuie speranţă” Botoşani, în parteneriat cu Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga”, au desfăşurat marţi proiectul educativ “Ce ştim şi ce nu ştim despre Sindromul Down”.
Scopul iniţiativei a fost acela de a sensibiliza şi familiariza viitoarele cadre didactice cu privire la problematica copiilor cu dizabilităţi.
Întâlnirea a debutat cu o scurtă prezentare teoretică conţinând informaţii de bază legate de persoanele cu dizabilităţi, oferită de psihopedagogul Paula Bolohan. Apoi elevii clasei a IV a A ai Liceului Teoretic ,,Nicolae Iorga” au citit impresii în urma evenimentului „Copil ca tine sunt si eu”, în cadrul căruia au primit aceşti copii speciali în propria clasă.
Proiectul a continuat cu organizarea unor ateliere de lucru, care le-au permis copiilor cu şi fără dizabilităţi să lucreze împreună la confecţionarea unor felicitări pentru sărbătorile de iarnă. Elevele clasei de pedagogie au avut ocazia să lucreze practic alături de copiii cu nevoi speciale.
Întâlnirea s-a încheiat cu un mic recital de colinde, susţinut de profesorul Laurenţiu Palade, împreuna cu elevele sale de la Liceului Teoretic ,,Nicolae Iorga” şi cu copiii înscrişi în asociaţie.
„Misiunea noastră este ca persoanele cu Sindrom Down şi alte dizabilităţi intelectuale să fie acceptate pentru ceea ce sunt: oameni mai întâi, apoi persoane cu dizabilităţi. Luptăm să depăşim mentalităţile şi să arătăm că aceşti copii cu calităţi deosebite merită sprijiniţi. Sperăm că activitatea desfăşurată astăzi a fost o lecţie de viaţă cu un impact pozitiv pentru învăţătorii de mâine”, a declarat Silvia Griciuc, preşedintele Asociaţiei Ne Trebuie Speranţă.
Proiectul “Ce ştim şi ce nu ştim despre Sindromul Down” este inclus în seria evenimentelor desfăşurate cu ocazia zilei de 3 Decembrie – “Ziua Internaţională a persoanelor cu Dizabilităţi”.