Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
Este vorba despre angajați ai bazei de recuperare, asistenți medicali, kinetoterapeuți și alții. Din data de 24 martie li s-a sugerat să își efectueze concediile de odihnă, având în vedere că secțiunea de balneofizioterapie a fost închisă.
Din data de 18 mai 2020, Spitalul de Recuperare a devenit unitate suport de tip 2 pentru pacienții COVID.
58 de persoane infectate cu coronavirus au fost mutate de la Spitalul Județean Mavromati la Recuperare, în cursul zilei de luni.
Angajații rămași acasă nu au primit niciun semn privitor la situația lor și susțin că la rândul lor au copii și rate la bănci și doresc să revină în activitate.
„Începând de astăzi a fost declarat spital COVID. Noi am fost și am vorbit cu dna manager, a spus că nu are ce să facă cu noi. Și noi ce facem, noi ai cui suntem. Este vorba de toată baza de recuperare, suntem să zic vreo 30 de persoane, din care 20 în situația asta, unii colegi care au la bază asistent medical generalist, au fost duși pe secții. Cei care suntem asistenți medicali de balneofizioterapie, nu au ce să facă cu noi”,
Angajată a Bazei de Recuperare a Spitalului ”Sfântul Gheorghe”
Managerul spitalului le-ar fi transmis să-și ia concedii medicale.
Cum însă, dacă nu sunt bolnavi, susțin angajații vizați.
„Ni s-a spus să luăm medicale ca să mai prelungim. Dar și medicalele astea se dau în anumite condiții. Nu poate fi luat la infinit. Iar concediul de odihnă imediat se termină. Și atunci, ce facem? Dacă pandemia asta ține până în septembrie, cine îți dă concediu medical până atunci?”,
Angajată a Bazei de Recuperare a Spitalului Sfântul Gheorghe
Pe de altă parte nu știu dacă ar putea acorda asistență medicală pacienților cu COVID: „Noi nu suntem generaliști. Noi suntem cu specializarea noastră, BFT și este vorba de malpraxis, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva cu un pacient răspundem și noi și conducerea și toată lumea”.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a aflat de situația personalului de la Spitalul de Recuperare în cursul săptămânii trecute, când a avut o discuție cu managerul Gabriela Varzari.
„A spus că rezolvă ea problema. Până la urmă este organizarea strict a spitalului. Acum cred că e problema strict și a managerului. Povestea asta cu Spitalul de Recuperare care va fi spital suport COVID de fază 2 nu s-a întâmplat de azi, pe mâine, o știau. Știți cum e, până la urmă sunt asistenți medicali. Iar pacienții care merg la Recuperare sunt asimptomatici și cu forme ușoare. Până la urmă și la Județean au lucrat și asistenți de pe alergologie, din policlinică, și la urma urmei avem o bază de medicină generală toți”,
Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani
Medicul Monica Adăscăliței a promis că va găsi o soluție și pentru angajații de la Spitalul de Recuperare care sunt acasă.
Directorul de la Spitalul ”Sfântul Gheorghe”, Gabriela Varzari nu a putut fi contactată pentru a-și prezenta punctul de vedere.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024