Se spune ca trei lucruri sunt importante pentru armeni şi cu ele se mândresc oriunde s-ar afla: credinţa, limba armeană şi tradiţiile.
O natie nu poate fi numită popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si pastrarea poporului in sine.
Printre traditii se afla si pastrarea si transmiterea obiceiurilor si a retetelor culinare din generatie in generatie. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este “aganciabur” – supa de urechiuse (sau colțunași), “harissa” – mancare din carne tocata si grau, “tahnabour” – supa de iaurt, sugiuc armenesc sau “manti” – un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.
Comunitatea armeana din Botosani este o comunitate iubitoare si pastratoare a traditiilor. Orice eveniment este un bun prilej de a aminti si transmite generatiilor viitoare obiceiurile culinare armenesti, informează Araratonline.
Astfel Ziua copiilor a fost sarbatorită printr-o lectie despre bucataria armeneasca. Atat copiii cat si adultii au savurat “aganciabur-supa de urechiuse”, acea supa traditional cu “hurut” (condiment preparat din mai multe zarzavaturi tocate si fierte in iaurt).
Sediul U.A.R.-ului a devenit neincăpător pentru cateva ore, copii s-au delectat cu dulciuri, adultii au socializat si au schimbat pareri iar cei mai in varsta au depanat amintiri despre copilaria lor.
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024