Ziua Națională a Educației Financiare: Peste 1.500 de elevi au participat la cel mai mare eveniment de educație financiară organizat de Școala de Bani, la Sala Polivalentă Botoșani

Botoșani, 11 aprilie – De Ziua Națională a Educației Financiare, BCR, prin Școala de Bani, a organizat cel mai amplu eveniment de educație financiară dedicat elevilor din județul Botoșani, intitulat „Școala de Bani – tineri pregătiți pentru viitor”.  

 

Peste 1500 de elevi au participat la atelierele de educație financiară, susținute la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din Botoșani de profesorii Școlii de Bani de la BCR - cel mai amplu și longeviv program de educație financiară din România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Consiliul Județean al Elevilor și Camera de Comerț și Industrie Botoșani. 

 

Evenimentul și-a propus să accesibilizeze educația financiară în rândul tinerilor și să le ofere sprijin în dezvoltarea unor abilități esențiale pentru gestionarea responsabilă a banilor, economisire, planificare bugetară și înțelegerea mecanismelor economice actuale. Elevii din clasele VIII-XII, profesorii de științe socio-umane și consilierii educativi au putut interacționa cu specialiști din domeniu și explora, într-un mod interactiv, cum pot fi mai bine pregătiți pentru provocările economice ale vieții de zi cu zi. 

 

Atelierele au presupus sesiuni dinamice, cu invitați speciali care au ghidat discuțiile, în cadrul cărora elevii au putut participa la un maraton interactiv pe platforma Kahoot.  

Cu ocazia Zilei Educației Financiare, au avut loc ateliere de educație financiară pentru peste 1.000 de elevi și la Palatul Copiilor din București, dar și în hub-urile Zbor din întreaga țară.  

 

De asemenea, elevii au aflat și despre resursele pe care programul Școla de Bani le pune la dispoziție gratuit, care îi  ajută să își construiască o relație mai bună cu banii, dar și despre proiectele care vin în sprijinul profesorilor, astfel încât aceștia să poată integra educația financiară și pentru abilități de viață în predarea materiilor lor. 

 

„Educația financiară devine cu adevărat relevantă atunci când creează comunități – între elevi, profesori, părinți și specialiști. Iar ceea ce am construit prin Școala de Bani este mai mult decât un program: este o rețea națională de oameni care cred în puterea educației de a schimba vieți. Ziua Națională a Educației Financiare, celebrată și la Botoșani, ne arată cât de mare este nevoia, dar și dorința tinerilor de a învăța cum să-și gestioneze mai bine viitorul. Educația financiară este despre această energie colectivă, despre oameni implicați și despre un viitor în care copiii știu ce înseamnă responsabilitatea financiară”, a declarat Liviu Tului, Director Grup Retail BCR Botoșani.   

 

Educația financiară este un pilon esențial al dezvoltării personale și profesionale a elevilor noștri. Prin această inițiativă, ajunsă la a doua ediție, ne dorim să le oferim instrumentele necesare pentru a lua decizii responsabile și pentru a construi un viitor sigur și prosper. Felicităm toți elevii participanți, invitații și cadrele didactice implicate în promovarea acestui demers educațional, a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, Inspector Școlar General.

 

Școala de Bani - sprijin pentru educația financiară și de viață 

 

Școala de Bani este un proiect al Băncii Comerciale Române, lansat în 2016, care a devenit cel mai amplu program de educație financiară din România. Peste 1.500 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, urmând cursuri specializate, și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către mai mult de jumătate de milion de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri 

prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro sau printr-un email la scoaladebani@bcr.ro. Partenerii proiectului Școala de Bani sunt Școala de Valori, Asociația Fab Lab, Edupedu și Asociația Educație pentru Succes. 

 

Sărbătorirea, printr-o Zi Națională a Educației Financiare, a fost stabilită prin Legea nr. 83 din 2022. Cu această ocazie, instituții precum Parlamentul, Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Institutul de Studii Financiare, dar și alte autorități centrale și locale pot organiza evenimente dedicate educației financiare: conferințe, seminarii, mese rotunde, sau alte activități publice. 

Femeie lovită în plin pe trecerea de pietoni 

Redacția Botoșăneanul

Apr 17, 2025

Paste widget container code to the webpage This code is unique for every widget. It can be added in multiple places on page where you want your widgets to appear.
AMP code