Primarul Ovidiu Portariuc însoţit de viceprimarul Cosmin Andrei au efectuat o vizită la sediul Fundaţiei Estuar din municipiu miercuri, 10 octombrie când este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale unde au fost întâmpinaţi de conducerea organizaţiei neguvernamentale şi o parte dintre beneficiarii acesteia.
Porţile fundaţiei au fost păşite pentru prima dată de actuala structură de conducere a municipalităţii care a fost pusă la curent atât cu activităţile pe care beneficiarii acestei organizaţii le desfăşoară cât şi cu privire la probleme întâmpinate.
„Avem foarte mari probleme şi chiar mă bucur că aţi venit aici, ieri v-am pomenit toată ziua, vroiam să apelăm la dv. pentru că ne este foarte greu”, a declarat
Adina Pascal, director Fundaţia Estuar. Ea şi-a explicat afirmaţia prin a menţiona o serie de proiecte cu fonduri comunitare prin care beneficiarii de la fundaţie au fost formaţi într-o specializare pentru a putea fi introduşi pe piaţa forţei de muncă locală însă s-au izbit de reticenţa angajatorilor locali care ocolesc în general variante privitoare la încadrarea unor persoane marginalizate în câmpul muncii, în ciuda facilităţilor fiscale oferite de statul român.
„Am avut întâlnire pe teme de mediere a muncii pe un proiect, au venit aşa prin cunoştinţe şi relaţii doi, trei angajatori care s-au arătat interesaţi dar în acelaţi timp nu au făcut nici un pas, au nişte facilităţi fiscale, există şi obligaţii dar în acelaşi timp legea le oferă şi allte posibilităţi, să plătească şi atunci este mult mai uşor să plăteşti decât să dai o şansă unui om”, a mai spus
directorul fundaţiei. În consecinţă, s-a cerut sprijinul edililor pentru intermedierea unor întâlniri cu oamenii de afaceri locali prin care persoane adulte din cadrul fundaţiei care au absolvit o serie de cursuri cum ar fi operator calculator sau lucrător comercial unde sunt obţinute calificări pentru 12 beneficiari, să îşi poată găsi un loc de muncă.
O altă solicitare lansată primarului a fost privitoare la oferirea unui sediu temporar pentru fundaţie care momentan îşi desfăşoară activitatea într-o clădire aflată într-o avansată stare de degradare iar eventuale intervenţii pentru reabilitare ar fi inutile.
Nu în ultimul rând reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale au solicitat luarea în considerare ca în sesiunea pentru licitaţie la proiecte pe fonduri nerambursabile, pe lângă asociaţiile sportive şi culturale să fie incluse şi cele sociale.
Solicitările lansare urmează a fi cuprinse într-o adresă care va fi înaintată Primăriei însă într-o prima fază,
Ovidiu Portariuc a arătat deschidere în a sprijini această organizaţie şi implicit beneficiarii care se bucură de serviciile acesteia.
„Să extindem pe zona socială proiecte pe fonduri nerambursabile, asta şi intenţionăm de la anul, să atingem o plajă mai largă de activităţi, nu doar pe zona sportivă şi culturală. Şi pe zona socială şi pe cea ecologică. În privinţa unui spaţiu cred că se vor găsi variante, o să facem cât de curând o verificare, ar fi păcat, după cum vedeţi această clădiree ste într-o stare avansată de degradare şi chiar ar fi pericol să mai stăm aici, sperăm în cel mai scurt timp să găsim o variantă de sediu”, a spus primarul
Ovidiu Portariuc. La plecare primarul a cumpărat o serie de lucruri confecţionate de persoanele din cadrul fundaţiei, respectiv două măşti şi un suport pentru lumânări.
CITEŞTE:
Primarul & Ciofu, vizită la grădiniţă italo-română - VIDEO & GALERIE FOTO