Copii şi tineri cu şi fără dizabilităţi, părinţi, profesori şi invitaţi s-au reunit joi, la sediul Asociaţiei „Ne Trebuie Speranţă”, pentru a sărbători Ziua Mondială a Sindromului Down. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Fundaţia „Star of Hope” şi Liceul Tehnologic Special „Sf. Stelian”.
Ziua a debutat cu un atelier de pictură, unde copiii şi voluntarii de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” au realizat şi expus desene în acuarelă şi o demonstraţie de face painting.
A urmat spectacolul „Vise şi speranţe”, în cadrul căruia au evoluat elevi ai Liceului Tehnologic „Sf. Stelian”, cu piesa „În Dumbrava minunată”, trupa ,,Special Children”, ce frecventează cursurile de dans ale Asociaţiei „Arlechin”. Acestora li s-au alăturat majoretele Liceului Teoretic „Grigore Antipa”, un grup de dansatori de la Grupul Şcolar D. Negreanu şi beneficiarii Asociaţiei „Ne Trebuie Speranţă”, cu momentul de dansuri populare „Doruleţul Down. Spectacolul s-a încheiat cu o demonstraţie de magie.
„Le mulţumim voluntarilor, profesorilor îndrumători, copiilor care au evoluat în cadrul spectacolului, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Liceului Tehnologic Special pentru cadourile oferite copiilor. Cu toţii au contribuit la atingerea obiectivului zilei de a creşte nivelul de conştientizare şi înţelegere a Sindromului Down în comunitatea noastră”, a declarat Silvia Griciuc, preşedinte Asociaţiei „Ne Trebuie Speranţă”.
Ziua de 21 Martie, este sărbătorită în întreaga lume, începând cu anul 2006 ca Ziua Mondială a Sindromului Down. Fiind aleasă pentru a simboliza unicitatea celor 3 cromozomi 21, caracteristică unică Sindromului Down, această zi a devenit o sărbătoare pentru cele aproximativ 30.000 persoane cu Sindrom Down din România.