Din public au aplaudat primarul Dorin Alexandrescu, consilieri locali, inspector şcolar Paula Gavriluţă, manageri de la şcolile invitate, părinţi şi elevi.
Scena a fost pregătită pentru o asemenea ocazie cu tricolor, obiecte de artizanat, căni de ceramică, prosoape ţesute, iar lumea a fost întâmpinată la uşa sălii de spectacole de copiii îmbrăcaţi în costume naţionale, a primit insigne lucrate de copii şi a gustat din tradiţionalul colac cu sare.
Programul artistic s-a desfăşurat aproximativ două ore şi a început cu cântecul „Hora Unirii”.
„E ziua Micii Uniri pe care eu o numesc o unire de suflet pentru că această Unire a Principatelor Române sub Al. I. Cuza a dat această frumoasă melodie, pe care o cântăm şi o dansăm şi de fiecare dată ne dăm seama că împreună suntem mai puternici, mai uniţi şi lucrurile pentru viitor se văd mai bine” a afirmat
primarul Dorin Alexandrescu.
Fiecare şcoală a pregătit cântece specifice zilei de 24 ianuarie, dansuri tradiţionale, scenete cu momente din timpul domniei lui A. I. Cuza. În sală elevii au fluturat steguleţe şi părinţii au filmat prestaţia de pe scenă a copiilor.
Liliana Pădurariu, directorul Şcolii Nr. 7 a mulţumit tuturor celor prezenţi la sărbătoarea şcolii şi a dorit să reamintească că elevii de azi vor duce mai departe istoria şi cultura românească.
(M.A)
[[galerie-foto]]
VEZI CUM AU SĂRBĂTORIT ȘI ELEVII DE LA COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU:
În urmă cu câteva momente: Hora Unirii cu sute de elevi de la Eminescu – FOTOGALERIE