La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
La volan a fost văzut un tânăr care conducea cu viteză extrem de mare și prefera să facă drifturi mai ales în sensurile giratorii. Neoficial, pe lângă numeroși martori chiar și polițiștii îi cunosc identitatea dar și mediul familial din care provine, însă misiunea dificilă a fost accea de a obține probele necesare prin care respectivul tânăr să fie asociat cu mașina din Galați care nu-i aparține de fapt și în acte.
Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, autoturismul marca BMW figurează ca înmatriculat în circulație, însă proprietarul din acte este o persoană cu domiciliul în municipiul Galați.
„Cu ocazia solicitării scrise înaintate de polițiștii rutieri botoșăneni către proprietar, de a comunica în termen de 5 zile datele persoanei căreia i-a încredințat mașina spre conducere sau dacă a înstrăinat-o, nu s-a primit niciun răspuns și nici confirmarea primirii”,
ag. principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani
Tânărul bănuit să se afla la volanul BMW-ului la momentul efectuării drifturilor își are domiciliul în municipiul Botoșani. Polițiștii ar deține informații că se afla la volanul bolidului, drept pentru care l-au invitat la sediul IPJ.
Șoferul nu s-a prezentat, iar ulterior, fiind contactat telefonic, ar fi declarat că BMW-ul la volanul căruia a fost văzut nu-i aparține. Ar deține unul identic, însă cu un alt număr de înmatriculare, iar în prezent locuiește în Iași.
Chiar și aceste condiții, polițiștii botoșăneni continuă cercetările în acest caz pentru pedepsirea celui răspunzător de comportamentul inconștient din trafic.
„Autoturismul respectiv este în atenția polițiștilor rutieri, iar în momentul în care va identificat în trafic vor fi dispuse măsurile legale care se vor impune”, a continuat Delia Nenișcu.
Astfel de situații au loc în România pe fondul unui sistem de legi care limitează puterea de intervenție a polițistului. A fost gândit probabil pentru a nu exista abuzuri asupra cetățenilor, din partea oamenilor legii.
Însă prin reducerea autorității polițistului se ajunge uneori în cealaltă extremă: una în care tinerii cărora părinții le cumpără mașini de zeci sau chiar de peste o sută de mii de euro devin stăpânii șoselelor, una în care polițiștii care ajung la intervenții sunt bruscați și chiar loviți, iar totul este filmat cu telefoanele mobile. O țară în care uniforma polițistului nu mai impune respectul cuvenit, chiar dacă la urma-urmei, în orice situație care presupune un eminent pericol sau o stare de urgență, polițiștii sunt primii sunați.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024