Ancheta săptămânii
Marele partid liberal s-a spart cu forță civică la o bere, într-o casă de lut cu ciripituri de păsărele și lătrat de câini

Ședința liberală care a avut loc sâmbătă la Cinema Unirea trece granițele unei simple întruniri de partid. Și aceasta pentru că acolo s-au stabilit în mare proporție o parte a oamenilor care timp de patru ani ne vor reprezenta județul în Parlament. De aceea se cuvine să insistăm asupra ceea ce s-a întâmplat într-o sală de filme, dar și în zilele care au precedat importanta întâlnire.

Când PNL se bate cu PDL câștigă... Forța Civică


forta civica botosaniMarele câștigător al votului dat în Consiliul de Coordonare Județean (CCJ) este practic fostul partid Forța Civică. Formațiunea care la Botoșani a fost condusă de Cristian Roman a fuzionat cu PDL, iar PDL mai departe s-a unificat cu PNL. Deși în toată această succesiune Foța Civică era cel mai mic partid, cu un ceva peste 3% obținut la europarlamentarele din 2014, la CCJ-ul de sâmbătă a reușit să obțină două din primele patru poziții prin Cristian Roman și, uriașă surpriză Mirela Saucă, săvineanca devenită consilier județean după ce a eșuat la o mare diferență în tentativa de a câștiga Primăria Săveni.

Flutur i-a făcut campanie lui Roman


Cum s-a ajuns aici? Ei bine, deși a lipsit de la ședință, Cătălin Flutur, președintele PNL Botoșani, pare să fi avut un rol decisiv. Unii candidați la Parlament au fost de-a dreptul stupefiați când au văzut că fostul prefect împarte la intrarea în sală pliante în care mesajul principal îi aparține primarului de Botoșani.


”Cristian Roman este modelul de parlamentar pe care orice lider de partid și-l dorește – experimentat, competent, cinstit și loial. Îl susțin cu toată tăria și îi acord votul meu pentru a ne reprezenta în continuare interesele județului în Parlament”,


Cătălin Flutur, președinte PNL Botoșani.

Cristian roman catalin flutur

Foști PDL-iști rămași interziși de surpriza din pliante


Pe la jumătatea numărătorii Gabriel Alecsandru s-a ridicat nervos și a plecat spre casă, fără să mai aștepte rezultatul final. El nu și-a ascuns uimirea pentru faptul că lui i s-a transmis că președintele organizației vrea să asigure o competiție sută la sută echidistantă, fără să sprijine vreun pretendent la Senat sau Camera Deputaților, pentru ca în ziua ședinței să îl vadă pe Cătălin Flutur pe pliantele lui Cristian Roman. Iar nemulțumirile acestuia au fost confirmate inclusiv de un vechi PNL-ist, Verginel Gireadă, care a rămas la rândul lui mirat de numărul atât de redus de voturi obținut de fostul lider TDL, despre care știa că este în cărți, însă joi totul ar fi fost redirecționat pe axa cu fosta Forța Civică.

”Va cădea în capcana securiștilor?”


gabriel alecsandru pnl”Au făcut horă”, a spus fostul președinte al Tineretului Democrat Liberal, acuzând jocuri de culise prin care junii PNL-iști au fost scoși în afara luptei.
Ulterior a adus acuze și mai dure:
”PNL partidul tinerilor, partidul șanselor? Primii patru candidați pe liste au împreuna aproape 250 de ani. Și-au luat partidul înapoi?!”
El a mulțumit colegilor liberali care i-au acordat încrederea, dându-le asigurări că pe viitor nu îi va dezamăgi.


”Astăzi... sistemul a învins! Într-o bună zi... normalitatea și corectitudinea vor triumfa în fața intereselor de grup, în fața celor care nu au înțeles ce vor românii, ce vrea strada!
Sper că Partidul Național Liberal se va trezi și nu va cădea în capcana securiștilor, nu va rămâne captiv în fața intereselor de grup! Partidul Național Liberal este singurul partid care are capacitatea de a se reforma. Sper ca liderii lui să înțeleagă acest lucru și să acționeze în acest sens!”


Gabriel Alecsandru, pretendent PNL la Parlament.
124 de voturi a adunat Gabriel Alecsandru, clasându-se pe locul 8 din 14 candidați.

Și Sorescu s-a implicat cu... forță civică


Dar asta nu este tot. Pe același material de campanie internă a lui Cristian Roman a apărut cu un mesaj de susținere inclusiv Gheorghe Sorescu, a cărei retragere din cursă, după ce inițial îi fusese anunțată candidatură, rămâne una învăluită în mister. Ei bine, ieșit din competiție, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a ales să nu sprijine nici un vechi PNL-ist, ci pe fostul lider al Forței Civice, om cu care s-a înlocuit reciproc în funcția de prefect. Culmea, în declarația de spijin se sublinia tocmai că actualul deputat...


”Cristian Roman este un liberal cu state vechi, care nu a încetat niciodată să creadă în valorile liberalismului, cu conștiința muncii, foarte eficient în ducerea la îndeplinire a misiunilor pe care și le asumă”,


Gheorghe Sorescu, consilier județean PNL


Un mesaj de sprijin a avut și Romică Magopeț, primar de Ibănești și președinte județean al Asociației Comunelor din România.

”Un vot democratic de tip sovietic”


verginel gireadaVerginel Gireadă, marele perdant al scrutinului din week-end, acuză jocuri de culise pe filiera PDL-istă. El susține că, în timp ce vechii PNL-iști au lăsat votul absolut liber, foștii ”portocalii” au dat clar directivă pentru trioul Cristian Achiței – Cristian Roman – Mirela Saucă și în acest fel s-a ajuns ca unii oameni să aibă mai multe voturi în partid decât au adunat la alegerile locale, fiind îndepărtați tocmai cei care în iunie au câștigat de către cei care au pierdut.


”A fost un vot democratic de tip sovietic. Eu ar trebui să candidez de pe locul 4 la Camera Deputaților, dar nu știu dacă am să accept. Când nu erau bani la partid nici măcar pentru plata căldurii eu am susținut partidul ăsta. De la 9% l-am făcut partid de 30% și acum vin niște fripturiști să ia totul de-a gata”,


Verginel Gireadă, deputat PNL.

Vechii primari PNL amenință că nu fac campanie
În urma votului de sâmbătă, dar și a negocierilor de duminică, în urma cărora vechiul PDL deține toate posturile eligibile la Camera Deputaților, în timp ce PNL-iștii tradiționali s-au dus în grup la Senat, mai mulți primari vechi liberali, printre care cei de la Darabani, Flămânzi și Ștefănești, ar fi deciși să nu mai facă nici un fel de campanie pentru parlamentare.


945 de voturi au obținut în total foștii PNL-iști și 943 ex-PDL – iștii. Cu toate acestea, trei din primele patru poziții, cele considerate cu șanse reale de a aduce mandate de parlamentari, au plecat spre foștii ”portocalii”. Aceasta și după intrarea în cursă a mai multor vechii PNL-iști din municipiul Botoșani, care a dat aproximativ un sfert din cei 473 de delegați de la Consiliul de Coordonare Județean (CCJ). Ei au rupt astfel din voturi, unii reușind să o facă după discursuri halucinante.

Mare-i grădina liberală...


Secretarul general al organizației municipale s-a lăudat cu un alt tip de activități politice.


”Acțiunile liberale pe care le-am organizat: cafeaua liberală din fiecare duminică, de la ora 10:00, de la sediul județean al partidului sau fotbalul de joia după-amiază și mai ales berea de după, au contribuit la coeziunea echipei. Cu această ocazie invit și colegii din județ să participe la astfel de acțiuni”,


Eduardt Cozminschi, secretar general org.mun. PNL Botoșani.

eduardt cozminschi


Acesta a adăugat că se prezintă la judecată în față colegilor cu inimă curată. Și a continuat în același registru.


”Ultima fiță în materie de agroturism pentru nemți, britanici, nordici, care exploatate inteligent pot să ne aducă foarte mulți turiști, sunt tocmai casele noastre țărănești, de lut, acoperite cu stuf și garduri de nuiele, unde se aude doar ciripituri de păsărele și lătratul câinilor. Iar aici nu ducem lipsă. Deci putem transforma dezavantejele județului în avantaje”,


Eduardt Cozminschi, secretar general org.mun. PNL Botoșani.

Despărțiți la terasă


Deși mai toți candidații din cursa liberală internă pentru Parlament au făcut apel la unitate, insistând să se vorbească doar despre PNL, nu despre vechiul PNL și fostul PDL, lucrurile au stat exact invers la Consiliul de Coordonare Județean care a avut loc sâmbătă. Și poate cel mai relevant este ceea ce s-a întâmplat în timpul numărătorii voturilor. Unii candidați au așteptat rezultatele la terasa restaurantului ”La Strada”, acolo unde ex-PDL – iștii, printre care Cristian Roman și Mirela Saucă, au stat la o masă, iar vechii PNL-iști, printre care Maricel Maxim, a luat loc la altă masă.

Pressing la centru


Oricum, în ciuda votului dat la sfârșitul săptămânii precedente, bătălia pentru locurile de parlamentar, pare însă departe de a se fi încheiat. Dat fiind rezultaul, precum și negocierea de duminică, organizații și structuri din partid ar putea evita să se implice în campanie, lucru afirmat inclusiv de Gabriel Alecsandru, care duminică a refuzat de altfel să ia parte la ședința prezumtivilor candidați la Parlament, la care s-au exprimat opțiunile pentru locurile eligibile. Decizia finală aparține conducerii centrale, care va avea parte de un pressing serios făcut de unii lideri ai filialei.

Suspectat c-a vândut partidul PDL-ului, Șoptică a dat lovitura după vot – ORDINEA pentru Parlament
Bombă pe tocuri la PNL Botoşani – CLASAMENTUL pentru Parlament

 

Loading...
Nu-i cunosc prea bine pe majoritatea liberalilor aflati pe primele locuri pentru Parlamentul Romaniei si, ca urmare, nu pot sa-mi spun opinia, insa un lucru este cert: la capitolul respectarea procedurilor interne si a criteriilor ( daca au fost!) ceva este putred in Danemarca. Naivi sunt liberalii botosaneni sa creada a Flutur nu-si va impinge vechiul grupuscul PDL-ist inainte. S-a vazut acest lucru din ,,fluturasii" jucausi si din comentariile participantilor.In orice caz. nu i-as vota pe Roman, Achitei et. company
11 octombrie 2016, 12:58
Ne-am lamurit ce valoare au penelistii! Ei au condus (Distrus) judetul si l-au ingropat in rusine in ultimii patru ani. Ma ia rasul cand ma gandesc la Grigoras ,activistul PCR platit cu salariu pe vremea lui Ceasca si ajuns spuma la liberali. Sau clipici... Dar ce ne facem fara Virgil? Doi de(r)putati si un senator ! Maximum! Bine ca Sorescu a stiut ca daca mai sta il inhata DNA-ul.Si-asa nu se stie !
3 octombrie 2016, 17:19
ghebos, cu burta in fata si maxilarele cazute, cu voce taraganata si care la ceas de sara intr-o caruta la aburii unei cafele sau a unui vin isi aduna armata (cam amarata si fara minte ) si da comanada - ciripiti pasarele ! Sunt fat frumos cel drgastos si aratos si spre parlament ma indrept vartos !
3 octombrie 2016, 16:26
imi place poza! Cefele astea groase conduc politica botosaneana ! Cefele groase, masini puternice si femei probabil ! Cap nu au , clar doar cefe groase! Ne intrebam de sauca cu fustite scurte si decolteu pana in buzele sanului,, Asa a inteles ea de la udrea probabil ca se reuseste in politica si a reusit! Va sta acasa nu votam asemenea personaje !
3 octombrie 2016, 16:21
Aceasta sedinta e fara valoare. ! Lista se face la Bucuresti! De altii! Iar cei din primele 4 pozitii nu sunt conectati! Posibil Soptica si Achitei ( are piedici) sa prinda lista , posibil! In rest locurile celealte sunt decise pe alte criterii ( axa Johanis -Ciolos).Va urma...
3 octombrie 2016, 14:39
Inca un mic efort sa faca PNl-ul si sa-i lase langa Verginel si pe cei doi muschetari, Achitei si Grigoras,si lista poate fi eligibila cu un Alexandru sau Iliuta. Cu orice risc ,armata de lichele trebuie lasata pe margine.
3 octombrie 2016, 13:12
in articol se mentioneaza ca , citez : " mai mulți primari vechi liberali, printre care cei de la Darabani, Flămânzi și Ștefănești, ar fi deciși să nu mai facă nici un fel de campanie pentru parlamentare " .... care primari vechi liberali de la darabani si stefanesti???...is primari aflati de abia la primul mandat, de ce spuneti ca sunt vechi liberali?? iar cel de la flamanzi e la al doilea mandat....deci nu sunt deloc vechi primari liberali, cum eronat mentionati in articol...Dar na... senzationalismul si bagatul batului prin gard e in floare la Botosaneanul
3 octombrie 2016, 12:50
Asteptam sal vad in primi 4 pe Gabriel Alexandru cu toate ca nus PNL al votam orcum ,dar dupa cum sau facut cartie e clar banul stabileste erarhia pentru parlament ,acelas lucru e sin PSD ,prioritate e cotizatia . Cum a zis si Verginel ca a cotizat la greu dar ca na esit in primi 4 e cu musca pe caciula mai bine zis penal asa ca e bine sa stea in banca lui fara a mai avea pretenti la vreun portofoliu de parlamentar.
3 octombrie 2016, 11:17
Toata panarama asta se face doar pentru ca "nemaipomenitul, popularul si mult iubitul" Verginel a fost lasat la vatra de colegi, pentru ca el compromite orice lista.
3 octombrie 2016, 11:03
eu unul n-as vota cu Șoptică și ceilalți „ liberali vechi” nici dacă mi-ar cere votul pentru adunarea generală de la CAP. De ce nu a candidat Sorescu sau Iliuță, oricum au mai multă credibilitate.
3 octombrie 2016, 09:09
Vai de noi!!!!Achitei,Roman,Saucă sau Hunca,Budai,Rotaru....Chiar au căzut in cap conducerile celor 2 partide???Cu asa oameni va fi populat Parlamentul???Prostie mare cu votul pe lista căci asa pot intra tot felul de nulitati...Trist!!!!Probabil nu vor merge prea multi la vot din lipsa de opțiuni...Poate ca asta se urmărește,nu?
3 octombrie 2016, 09:07
PNL isi merita soarta...Usor ,usor dispare si PDL înghite tot...Doar naivii pot crede ca PNL e partid liberal...E partidul portocaliilor hapsani...Trădarea electoratului acum se plătește...Achitei,Roman,Saucă????Cu astia vreți voi sa mergeți in Parlament????JALE...
3 octombrie 2016, 09:01
Un Flutur de mare clasă în grupa corupților , încregături, aranjamente, totul pus la cale de acest bețiv , drogat și pokerist. Acest tip de oameni conduce Botoșaniul.
3 octombrie 2016, 08:31
rușine sa va fie ...cu Sauca și Roman veți câștiga vai mama voastră 10 la suta scrie pe voi ...
3 octombrie 2016, 08:18
Pana la urma a iesit din urna ce-a hotarat fluturasul insa...multe ar mai fi de spus...voi chiar ati crezut ca piticania aia de Maxim o sa adune voturi? sau ca Virinel penalu mai e la fel de popular? sau ca gluma aia de edil- Rotundu a fi luat in serios? sau ca Gabi de la tineret cu tovarasul lui de matrapazlacuri de la Rachiti sunt atat de importanti( asta a fost atat de dobitoc incat le-a pus sa-i imparta fluturasii pe doua tinere din oras care de regula ofera altfel de servicii).
3 octombrie 2016, 00:48
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.4 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
26.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.