Ştiri
Comunicat PSD: Deputatul Budăi organizează informări publice pentru plata defalcată a TVA

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi a anunțat astăzi că a propus Ministerului Finanțelor Publice organizarea unor sesiuni de informare la nivel central și local în fiecare județ pentru explicarea mecanismului de plată defalcată a TVA care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018.

Astfel, direcțiile regionale și locale a finanțelor publice ar urma să stabilească un program de întâlniri între reprezentanții ANAF și mediul de afaceri pentru clarificarea și detalierea modalității în care va funcționa acest sistem.

 

„În calitate de membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților consider că este important să explic atât operatorilor economici, cât și contribuabililor plătitori de taxe și impozite din țara noastră care sunt beneficiile mecanismului de plată defalcată a TVA și modul în care se va aplica acest sistem, începând cu 1 ianuarie 2018. Aproximativ 6 miliarde de lei vor fi aduse în plus, la bugetul statului, până în 2020. Acesta este impactul benefic minim estimat pe care aplicarea TVA defalcat îl va aduce. În prezent sunt 350.000 de firme cărora va trebui să li se aplice TVA defalcat, dar sunt milioane de români care sunt beneficiari ai încasărilor bugetare suplimentare”,

a declarat Marius Budăi.

 

TVA defalcat se introduce gradual, de la 1 Octombrie, opțional, iar de la 1 ianuarie obligatoriu. Firmele care adoptă TVA defalcat până la 1 ianuarie 2018, primesc o bonificație de 5% la impozitul pe profit și li se anulează, în anumite conditii, penalitațile la TVA restant.

 

„În ceea ce privește modalitatea de aplicare a acestui nou mod de colectare a TVA, nu există costuri suplimentare pentru agenții economici. Conturile de TVA vor fi deschise automat si gratuit de Trezorerie și nu vor avea comision. Operarea lor se va putea face online, electronic, începând cu 1 ianuarie. Agenții economici corecți care își achită TVA-ul vor fi avantajați prin eliminarea sau reducerea semnificativă a concurenței neloiale din partea acelora care nu își plătesc datoriile către stat, utilizează TVA în alte scopuri și astfel obțin beneficii incorecte. În același timp, TVA defalcat permite recuperarea sumelor reprezentând TVA aferentă operațiunilor efectuate de persoanele aflate în procesul de insolvență”,

a adăugat deputatul PSD.

 

România deține recordul în Uniunea Europeană în privința neîncasării TVA declarat, cu 37,89%, singurele țări care mai înregistrează un deficit mai mare de 30% sunt Malta și Lituania.

 

Marius Budăi a mai subliniat că „măsura TVA defalcat va fi introdusă împreună cu o serie de avantaje pentru agenții economici și anume: scăderea impozitului pe profit de la 16% la 10% pentru persoanele fizice autorizate; eliminarea procedurii executării silite a firmelor în cazul în care sumele datorate statului sunt aferente creanțelor bugetare. Introducerea TVA defalcat este o măsură necesară, prevăzută în programul de guvernare, pentru reducerea evaziunii fiscale și fraudelor, protejarea intereselor statutului român și asigurarea resurselor necesare, în beneficiul oamenilor.”

Comunicat PSD: Deputatul Mihaela Huncă lansează în dezbatere publică proiectul privind orele de educație fizică

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.