Ştiri
EXCLUSIV: Intacte! Ce au găsit procurorul şi criminaliştii în sicriul elevului erou

Capacul sicriului în care a fost înmormântat Mugur Călinescu, tânărul mort în condiţii suspecte în urmă cu 32 de ani, s-a rupt în două miercrui la amiază, atunci când criminaliştii au încercat să îl scoată.

Odată ridicat, aceştia împreună cu procurorul militar au putut constata că o parte a obiectelor de îmbrăcăminte sunt intacte şi după trei decenii. O căciulă asemănătoare modelelor ruseşti părea ca pusă atunci acolo, lucru care era valabil atât pentru cravată, cât şi pentru pantofi. Explicaţia ar fi că respectivele sunt confecţionate din materiale sintetice. În coşciug au fost găsite şi câteva monede.


Mai multe fragmente de oseminte au fost ridicate şi împachetate în saci speciali pentru a fi duse la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” de la Măgurele. Aici vor fi cercetate în amănunt pentru a se afla dacă Mugur Călinescu a fost otrăvit sau iradiat.


De altfel, chiar la faţa locului specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au măsurat nivelul radiaţiilor, în zona mormântului acestea fiind normale. Aceasta nu ar fi însă o dovadă că băiatul nu ar fi fost iradiat.


„Eu am văzut ce a fost acolo, mi-am format o părere, dar mă abţin să o fac publică până la finalizarea cercetărilor”, ne-a spus unul dintre participanţii la deshumare.


Procurorul Parchetului Militar a restricţionat accesul pe un perimetru de zeci de metri în jurul mormântului, foarte puţine persoane având dreptul să asiste la operaţiuni.


Instituţia a demarat oficial cercetători după ce a fost sesizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc cu privire la posibilitatea ca fostul elev de la colegiile Mihai Eminescu şi AT Laurian să fi fost omorât de Securitate.

Loading...
Deshumarea de la Pacea: Se cere sesizarea preşedintelui României – GALERIE FOTO

 

Becali s-a lămurit definitiv cu Golofca după eşecul de la Plzen: Vai de capul lui, era parcă de pe altă lume

Cătălin Golofca a fost rechemat de la echipa a doua a FCSB-ului și a fost trimis din primul minut în partida primei echipe, la Plzen, în grupele Europa League.

Vin banii pentru reabilitarea unui drum intens circulat de şoferii botoşăneni

Proiectul, depus în cadrul  Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 (Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională), secţiunea 6.1 (Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T), vizează creşterea accesibilităţii zonelor cu dezvoltare structurală deficitară şi asigurarea interconectivităţii arealelor rurale cu cele urbane.

 

Companie din Botoşani premiată într-o gală de la Intercontinental, se anunţă o extindere de 7,7 milioane de lei

Una dintre cele mai mari firme din Botoşani are parte şi de recunoaştere naţională, fiind recompensată pentru rezultatele sale în cadrul Galei Premiilor Industriei Românești, eveniment care a avut loc la Hotel Intercontinental din București.

Comunicat PSD: Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privind protecția copilului, persoanele cu dizabilități și asistenții maternali.

Comunicat PSD:Tamara Ciofu a organizat prima dezbatere publică pentru a creşte gradul de integrare a persoanelor cu dizabilități din Botoşani

Au început demersurile pentru înființarea unei grădinițe destinate copiilor cu nevoi speciale.

AMENDĂ drastică pentru o femeie care a adoptat cinci pisici și nu a avut grijă de ele

Sancțiune inedită aplicată la Botoșani.

Cuvinte amestecate la dezbaterea de suflet pentru grădinița unicat de la Botoșani – FOTO&VIDEO

Sala Direcției Copilului s-aumplut de oameni cu funcții, la dezbaterea publică organizată astăzi la Botoșani. Au fost, ce-i drept și absenți.

TREI magazine și-au încetat activitatea la Botoșani

Inspectorii din cadrul Directiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat în ultima perioadă o serie de controale.

(P) Urban Serv Colectaţi separat deşeurile reciclabile!
Loading...
INEDIT: O altfel de grădiniță se va deschide la Botoșani, toții șefii adunați la o singură masă

Reprezentanții celor mai importante instituții de la Botoșani s-au adunat astăzi la o dezbatere publică menită să faciliteze pașii care trebui urmați pentru deschiderea unei grădinițe speciale.

Regizoare, apel la Botoșani: Trebuie să puneți presiune pe politicieni

Intervenție inedită a unui regizor din capitală.

Haine ”de firmă” contrafăcute, descoperite de polițiști într-un magazin din Piaţa Viilor

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat un control în zona Pieţei Viilor din municipiul Botoşani, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Femeia de fier a agriculturii iese din viața publică: De-a lungul anilor greu, ușor, ploaie, vânt… a fost un funcționar model

Direcția Agricolă de la Botoșani are mai puțini angajați, după ce unii funcționari ai instituției s-au pensionat.

Târgul de Crăciun va fi organizat pe Pietonalul Unirii

Primăria municipiului Botoșani va organiza iarna aceasta un târg de Crăciun, după o pauză de câțiva ani de zile.

RAZIE la Botoşani: Poliţia rutieră şi inspectorii RAR, controale riguroase în trafic

Astăzi, 23 noiembrie 2017,  poliţiştii rutieri botoşăneni, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român, au desfăşurat o acţiune având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Visul American prinde aripi la Botoșani

Weekend-ul acesta va avea loc o nouă premieră a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Bişniţari surprinşi în fapt în Piaţa Centrală de poliţiştii botoşăneni

Astăzi, 23 noiembrie 2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat mai multe acţiuni în scopul prevenirii şi combaterii încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, precum şi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete.

Uvertura Mall, contraatac la MRL cu licitaţia de vânzare

Ca  urmare a anunţurilor de vânzare publicate în media cu referire la vânzarea Centrului Comercial Uvertura Mall din Botoșani la licitația anunţată pentru data de 27 noiembrie 2017 de către administratorul judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, conducerea executivă a Societăţii Comerciale Uvertura City Mall S.R.L. face cunoscute opiniei publice următoarele:  

Veşti BUNE pentru pensionari: De astăzi pot cere recalcularea pensiilor

Botoşănenii care s-au pensionat anticipat parțial din 2011 și până la mijlocul anului trecut vor putea cere recalcularea pensiilor începând de joi, conform unui act normativ apărut luni în Monitorul Oficial. 

Încălzire timidă a vremii la Botoşani: CE ne aşteaptă în următoarele zile

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pentru fiecare regiune a țării, în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie 2017. Regimul termic se va încadra, în general, în mediile normale ale perioadei la nivelul întregii ţării, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Erau de un real ajutor amănunte privind culoarea respectivelor piese de îmbrăcăminte , descrierea în amănunt a osemintelor respectivului tânăr (niște fotografii ar fi foarte bune pentru a potoli setea noastră de senzațional). Prin anii 90 țin minte că se întâmplase un accident aviatic în urma căruia cei de la bordul aeronavei muriseră bineînțeles iar jurnaliștii , în absența unor norme clare privind "senzaționalul" s-au prezentat foarte hotărâți la ușa apartamentului în care locuia familia pilotului in condițiile in care aceștia nu fuseseră informați de către autorități. Au început să filmeze înainte că soția respectivului să deschidă ușa apartamentului și imediat în două trei fraze i-au spus acesteia că soțul a murit focalizând obiectivul pe chipul acesteia. Vă dați seama ce expresivitate , câtă emoție , ce derută și imediat câtă suferință a surprins respectivul aparat de filmat , ceva groaznic , uman ce-i drept, dar oribil pentru oricine a fost pus vreodată în situația să informeze aparținătorii , face tot face, despre decesul unui apropiat. Și bineînțeles , în căutare de senzațional, au transmis pe postul TV toate imaginile needitate. Setea publicului larg pentru senzații tari a fost satisfăcută instantaneu la momentul respectiv (eu unul care la timpul respectiv eram adult simt și azi ,numai când îmi amintesc, ce mi-a transmis respectiva filmare atunci). De asta spun că, pentru cei care mai au loc printre sinapse de senzațional, erau utile și niște fotografii profesioniste și de calitate are celor găsite în locul in care acum mulți ani a fost depus pentru a se descompune un tânăr care , mult prea devreme, și-a încheiat socotelile cu viața mai mult sau mai puțin "ajutat" de autoritățile vremii. Odihnească-se în pace.
19 mai 2017, 09:55
Printre noi se ascund mulți criminali, foști securiști sau foști gardieni de la penitenciarul Botoșani unde s-au înfăptuit multe crime, vezi locul de la cimitirul Eternitatea unde au fost azvârliți cei asasinați aici. Normal ar fi ca organele statului şi cele locale să publice aceste nume să le știm şi noi. Să știm de cine să ne ferim sau dacă președintele de asociație a fost sau nu criminal. Prin ascunderea acestor nume suntem în continuare la mâna unor indivizi bolnavi mintal care în tinerețea lor nu s-au sfiit să tortureze oameni sau chiar să-i omoare. Cerem organelor în drept să publice numele celor care în anii 50-70 s-au ocupat cu maltratarea unor oameni nevinovați.
18 mai 2017, 20:56
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Vati (aşa scrie – n.r.) laudat cu proiectele mele!!! nerusinatilor,interlopilor si traficanti de carne vie ce a fost unu dintre voi parlamentar psd... jeeet”, Ionuţ Huţanu, viceprimar Nicşeni ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6546 lei
USD
Dolarul SUA
3.9306 lei
CHF
Francul elveţian
4.0083 lei
GBP
Lira sterlină
5.2287 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5330 lei
XAU
Gramul de aur
163.2736 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2269 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9984 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0997 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1826 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6254 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.2 o C
Dorohoi
0.4 o C
Bucecea
0.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.