Ştiri
EXCLUSIV: Intacte! Ce au găsit procurorul şi criminaliştii în sicriul elevului erou

Capacul sicriului în care a fost înmormântat Mugur Călinescu, tânărul mort în condiţii suspecte în urmă cu 32 de ani, s-a rupt în două miercrui la amiază, atunci când criminaliştii au încercat să îl scoată.

Odată ridicat, aceştia împreună cu procurorul militar au putut constata că o parte a obiectelor de îmbrăcăminte sunt intacte şi după trei decenii. O căciulă asemănătoare modelelor ruseşti părea ca pusă atunci acolo, lucru care era valabil atât pentru cravată, cât şi pentru pantofi. Explicaţia ar fi că respectivele sunt confecţionate din materiale sintetice. În coşciug au fost găsite şi câteva monede.


Mai multe fragmente de oseminte au fost ridicate şi împachetate în saci speciali pentru a fi duse la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” de la Măgurele. Aici vor fi cercetate în amănunt pentru a se afla dacă Mugur Călinescu a fost otrăvit sau iradiat.


De altfel, chiar la faţa locului specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au măsurat nivelul radiaţiilor, în zona mormântului acestea fiind normale. Aceasta nu ar fi însă o dovadă că băiatul nu ar fi fost iradiat.


„Eu am văzut ce a fost acolo, mi-am format o părere, dar mă abţin să o fac publică până la finalizarea cercetărilor”, ne-a spus unul dintre participanţii la deshumare.


Procurorul Parchetului Militar a restricţionat accesul pe un perimetru de zeci de metri în jurul mormântului, foarte puţine persoane având dreptul să asiste la operaţiuni.


Instituţia a demarat oficial cercetători după ce a fost sesizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc cu privire la posibilitatea ca fostul elev de la colegiile Mihai Eminescu şi AT Laurian să fi fost omorât de Securitate.

Deshumarea de la Pacea: Se cere sesizarea preşedintelui României – GALERIE FOTO

 

Loading...
loading...
Erau de un real ajutor amănunte privind culoarea respectivelor piese de îmbrăcăminte , descrierea în amănunt a osemintelor respectivului tânăr (niște fotografii ar fi foarte bune pentru a potoli setea noastră de senzațional). Prin anii 90 țin minte că se întâmplase un accident aviatic în urma căruia cei de la bordul aeronavei muriseră bineînțeles iar jurnaliștii , în absența unor norme clare privind "senzaționalul" s-au prezentat foarte hotărâți la ușa apartamentului în care locuia familia pilotului in condițiile in care aceștia nu fuseseră informați de către autorități. Au început să filmeze înainte că soția respectivului să deschidă ușa apartamentului și imediat în două trei fraze i-au spus acesteia că soțul a murit focalizând obiectivul pe chipul acesteia. Vă dați seama ce expresivitate , câtă emoție , ce derută și imediat câtă suferință a surprins respectivul aparat de filmat , ceva groaznic , uman ce-i drept, dar oribil pentru oricine a fost pus vreodată în situația să informeze aparținătorii , face tot face, despre decesul unui apropiat. Și bineînțeles , în căutare de senzațional, au transmis pe postul TV toate imaginile needitate. Setea publicului larg pentru senzații tari a fost satisfăcută instantaneu la momentul respectiv (eu unul care la timpul respectiv eram adult simt și azi ,numai când îmi amintesc, ce mi-a transmis respectiva filmare atunci). De asta spun că, pentru cei care mai au loc printre sinapse de senzațional, erau utile și niște fotografii profesioniste și de calitate are celor găsite în locul in care acum mulți ani a fost depus pentru a se descompune un tânăr care , mult prea devreme, și-a încheiat socotelile cu viața mai mult sau mai puțin "ajutat" de autoritățile vremii. Odihnească-se în pace.
19 mai 2017, 09:55
Printre noi se ascund mulți criminali, foști securiști sau foști gardieni de la penitenciarul Botoșani unde s-au înfăptuit multe crime, vezi locul de la cimitirul Eternitatea unde au fost azvârliți cei asasinați aici. Normal ar fi ca organele statului şi cele locale să publice aceste nume să le știm şi noi. Să știm de cine să ne ferim sau dacă președintele de asociație a fost sau nu criminal. Prin ascunderea acestor nume suntem în continuare la mâna unor indivizi bolnavi mintal care în tinerețea lor nu s-au sfiit să tortureze oameni sau chiar să-i omoare. Cerem organelor în drept să publice numele celor care în anii 50-70 s-au ocupat cu maltratarea unor oameni nevinovați.
18 mai 2017, 20:56
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
”Eu știu că inclusiv presa locală a redat corect această situație de fapt, au apreciat că nu un număr cât mai mare de sancțiuni ar fi liniștit scandalurile existente între cele două familii. Nu cred că asta se dorește în ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5990 lei
USD
Dolarul SUA
3.8373 lei
CHF
Francul elveţian
3.9823 lei
GBP
Lira sterlină
5.1814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4371 lei
XAU
Gramul de aur
161.4201 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2181 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4858 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0690 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1272 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6180 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11 o C
Dorohoi
11 o C
Bucecea
11 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.