Top News
În Centrul Vechi se aruncă în oameni cu… petarde : Imaginile sunt revoltătoare - VIDEO

Într-una din cele mai controversate zone ale municipiului reședință de județ s-a găsit un nou mod de distracție, în ton cu vremurile pe care le traversăm. 

Copiii celor care locuiesc în Centrul Istoric al orașului s-au distrat copios mai multe seri la rând când au pocnit în cascadă materiale pirotehnice specifice sărbătorilor de iarnă,  sau petarde pe înțelesul tuturor. 

 

Când s-au plictisit în a aprinde aceste mici încărcături explozie în gol, s-au apucat să le arunce în oameni, așteptând eventuale reacții. 

 

De altfel, o situație de acest gen se poate observa și în imaginile video surprinse într-una din seri, când un botoșănean cu o sacoșă în mâini s-a găsit să treacă tocmai prin Centrul Vechi. 

 

Mai mulți puradei aruncau cu petarde în el, însă omul a băgat capul în pământ și și-a continuat drumul fără să aibă curaj să reacționeze.

”Voi transmite colegilor de la Poliția Locală să pună accent pe zona Centrului Istoric pentru că imaginile pe care mi le-ați arătat sunt revoltătoare și o să cer o solicitare pentru dispunerea măsurilor legale și pentru restabilirea ordinii și liniștii publice și în același timp cred că ar trebui să se sesizeze și alte instituții care verifică modalitatea în care au ajuns acest mijloace specifice evenimentelor de iarnă în posesia celor care le folosesc într-un mod cu totul și cu totul inadecvat”
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

Poliția Locală a depistat un minor, probabil din gașca celor suprinși în video. Roberto din Botoșani, în vârstă de 12 ani, se afla pe strada Săvenilor și a fost surprins de polițiști, în jurul orei 17:30, în timp ce folosea materiale pirotehnice, interzise prin lege. 

 

Minorul a fost condus la Poliția Municipiului Botoșani, pentru continuarea cercetărilor. Asupra minorului s-au găsit mai multe materiale pirotehnice respectiv petarde marca „Picolo” şi  „FKY 2”. A fost luată legătura cu mătuşa minorului, care a şi fost sancţionată contravenţional conform legii 61/1991, pentru lăsarea nesupravegheată a minorului.

”Alte situatii de nerespectare a legii privind comercializarea, distribuirea si folosirea materiale explozive sau articole pirotehnice nu au existat. Nu au existat nici  sesizari din partea cetatenilor sau reclamatii scrise. Odata cu vacanta de iarna, ne asteptam sa apara situatii de comercialuzare si folisire a materialelor explozive”,
Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

În Centrul Istoric instituțiile statului patrulează se pare în schimburi, primul fiind al polițiștilor locali iar următoarele două ale jandarmilor și polițiștilor de la Municipiu. 

Loading...
Un puradel de 12 ani prins de polițiști cu petarde – CINE a primit amenda


 

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Loading...
Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

Politistii locali nu sunt in stare sa gestioneze nici cea mai banala situatie inafara legii.Am vazut intr-o zi doi politisti de la Politia Locala,care au incercat sa-i prinda pe cei doi copii care bat darabana pentru bani pe Unirii.Aia lucreaza organizat.Unul bate si celalalt sta de sase.Cand a zarit politistii s-au dus dupa un bloc,i-au supravegheat de la colt si dupa ce s-au departat,si-au reluat activitatea.Intr-un interviu cu locuitorii zonei,Ioan Rotundu ii intreba(era problema importanta a orasului)daca nu-i deranjeaza clopotele de la Biserica.Poate reia interviul si ii intreaba daca nu-i deranjeaza si darabana care se aude zilnic.Cat priveste zona Centrului Vechi,acolo problemele se vor rezolva,daca apelam la Putin sa ne imprumute 2-3 Katiuse care sa rada locul.
26 decembrie 2016, 21:34
politia comunitata in frunte cu seful ei e de rasul curcilor ,ce dracu fac mai au si sediu in centru vechi daca nu se iau masuri cu aceastia sasi faca treaba atunci sa fie desfintata,
26 decembrie 2016, 19:21
In restul anului politia locala sa stea tapeni acolo in centru sa ii urmaresca cum fumeaza narcotice toata ziua si "caca" mizerie tot centrul si sa aplice legea rapid eficient . fara scuze si emotii cum este acum
26 decembrie 2016, 18:00
În parcare la Kaufland, unde e căminul de nefamiliști (textil.) Se aud bibuituri de spui ca e ISIS în acțiune, poliția să mai facă și ei rondul.
26 decembrie 2016, 10:52
Ce faceți domnilor polițiști locali că este în fața sediului vostru? Cat mai țineți pe scaunul de director un incompetent? Domnule Primar spuneați că iese la pensie, acest angajat, când o face?
26 decembrie 2016, 10:38
Comunitarilor le e frica sa intervină.Le place doar sa facă circulație. Asta se întâmplă când nu sunt supervizati, controlați și sancționați. Șefii lor dorm în papuci. Ne meritam soarta ca_i acceptam.
26 decembrie 2016, 10:35
Se aud bubuituri in tot orasul, in fiecare cartier de zici ca e razboi. Doar sunt interzise dar la noi legea e facuta sa fie incalcata.
26 decembrie 2016, 08:52
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.