)
missgrey.ro
Top News
Viceprimar adus cu Poliția la Judecătorie pentru o bicicletă!

Un viceprimar din județul Botoșani a fost adus la Judecătoria Botoșani de o polițistă, acesta fiind chemat ca martor într-un proces penal. 

Jaf cu mască chirurgicală la sală de jocuri

 

Viceprimarul comunei Albești, Brăduțu Brașoveanu este cel care a depus mărturie într-un caz în care a fost implicat fără să vrea și despre care spune că a aflat de la Poliție.

 

Este vorba despre o tâlhărie care a avut loc anul trecut la o sală de jocuri din Primăverii. Atunci, trei tineri botoșăneni au intrat cu forța în respectivul local și au amenințat cu cuțitul o fată care lucra acolo. Ulterior au plecat cu aproximativ 200 de milioane de lei vechi.

 

După efectuarea cercetărilor din dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, cei trei au fost trimiși în judecată.

 

Cel considerat a fi ”creierul” tâlhăriei se află în arest preventiv, în timp ce, ceilalți doi sunt cercetați în libertate.

 

La procesul care a început la Judecătorie a fost citat și Brăduțu Brașoveanu în calitate de martor. A ajuns în instanță la a patra chemare, acesta fiind motivul pentru care a fost solicitat sprijinul Poliției.

 

După ce acesta a jurat pe Biblie că spune doar adevărul, a dat o scurtă declarație în care a mărturisit că tânărul care a organizat tâlhăria, respectiv Cătălin I. a locuit cu chirie împreună cu iubita sa în casa pe care o deține în municipiul Botoșani. Viceprimarul a declarat că el nu a vorbit cu acesta despre fapta pe care acesta a comis-o, însă a aflat de la organele de poliție infracțiunea comisă de către fostul său chiriaș. Întrebat de judecător dacă în acea casă mai erau și alți chiriași, acesta a răspuns afirmativ, dar că nu le reține numele acestora. 

 

A fost nevoie să fie audiat de judecătorul de caz, Adrian Murariu, în condițiile în care la tâlhărie a fost folosită bicicleta fiului său.

 

Cătălin I. este cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Acesta nu a acționat singur, fiind ajutat de Ioan Ș. și Paul G. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

 

Cum a început totul

 

În noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, în jurul orei 3:10, un bărbat necunoscut, cu fața acoperită parțial de o mască chirurgicală a intrat în sala de jocuri și a amenințat-o cu un cuțit pe angajata de acolo reușind să sustragă circa 20.000 de lei, două butoane de panică, dar și un card de anulare și telefonul mobil, ultimul obiect aparținând angajatei. 

 

Jaful la sala de jocuri a fost gândit în detaliu în casa în care locuia Cătălin I., fostul chiriaș al viceprimarului.

 

„Inculpatul Cătălin I. le-a arătat celorlalți doi inculpați o mască chirurgicală pentru față, o pereche de mănuși pentru construcții de culoare închisă și un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare neagră și le-a solicitat acestora să meargă cu el până pe strada Primăverii”

se arată în probatoriul procurorilor

 

Cătălin I. s-a deplasat pe strada Primăverii cu o bicicletă de culoare roșie iar ceilalți doi amici, pe jos.

 

Punerea planului în acțiune

 

Când au ajuns la destinație, Cătălin I. i-a cerut unuia dintre prieteni să se ducă să vadă câte persoane se află în interior pentru a ști exact când să acționeze. Acesta s-a întors și i-a spus că sunt trei persoane, însă în momentul când din sală au ieșit 3 bărbați și o tânără i-a reproșat că nu știe să numere.

 

Al doilea amic a intrat și el în sala de jocuri și a revenit arătând că în interior sunt patru tineri și doar o supraveghetoare, fără vreun agent de pază.

 

După ce s-a asigurat că supraveghetoarea a rămas singură, Cătălin I. și-a acoperit fața, și-a pus mănușile și a intrat în sală.

 

Fata purta la brâu o borsetă și scotea sumele de bani din aparate de tip slot machine. Ea a fost amenințată cu cuțitul, fiind forțată să predea borseta cu bani, butoanele de panică în valoare de 150 de lei, cardul de anulare panică și telefonul mobil marca Samsung, ultimele cu o valoare de 600 de lei fiecare. 

 

Fiind amenințată cu cuțitul, fata a deschis seiful din care au fost luați toți banii.

 

Ajuns acasă Cătălin I. s-a întânit cu cei doi complici, suma care a fost sustrasă fiind de 14.600 de lei și 160 de euro.

 

Cu o parte dintre acești bani, cel care a gândit jaful și-a cumpărat o mașină, respectiv un VW Golf.

 

 

Consecințele faptelor comise

 

În baza probatoriului procurorilor, inculpatul Cătălin I. s-a sustras cercetărilor penale, fiind plecat în Italia. Acesta  a fost identificat în vama Borș la data de 28 noiembrie 2016 fiind condus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Botoșani, unde a fost introdus, în baza mandatului de arestare în lipsă, emis de Judecătoria Botoșani.

 

El și-a recunoscut fapta. De asemenea, și unul dintre amicii lui a recunoscut comiterea infracțiunii de care este acuzat povestind cum s-a petrecut totul.

 

În schimb, celălalt a recunoscut doar parțial fapta, acesta dezvăluind că nu Cătălin I. a fost cel care l-a trimis în sala de jocuri, ci el s-a dus din proprie inițiativă pentru a  face rost de o țigară.

 

Celor trei tineri, pe perioada cercetărilor derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani le-au fost interceptate convorbirile telefonice în baza unui mandat emis de judecător.

Ulterior, procesele verbale rezultate au constituit prove consistente la dosar, în condițiile în care doi dintre suspecți erau supărați pe al treilea pentru ”colaborarea” cu anchetatorii.

 

La termenul care a avut loc pe data de 10 octombrie la Judecătorie, tânărul aflat în arest preventiv a declarat prin intermediul avocatului că este dispus să achite o sumă de 1.000 de lei, drept daune pentru fata care lucra la sala de jocuri.

 

Anterior a achitat doar 500 de lei pentru telefonul personal al fetei, lucru indicat de avocatul apărării, în condițiile în care tânăra a evaluat mobilul la 600 de lei.

 

S-a pus în discuție și cercetarea în stare de libertate a inculpatului, având în vedere că actualul mandat de arestare este aproape expirat, însă procurorii s-au împotrivit arătând că acesta este revidivist iar în trecut a participat la acte de distrugere contra patrimoniului.

Bătrâni legaţi, bătuţi şi terorizați de o grupare foarte violentă de tâlhari

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Loading...
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5841 lei
USD
Dolarul SUA
3.9032 lei
CHF
Francul elveţian
3.9799 lei
GBP
Lira sterlină
5.1388 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4624 lei
XAU
Gramul de aur
160.6797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2244 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4872 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0529 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1159 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6158 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.1 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.