Ancheta săptămânii
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!

Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.

De la păcură, țevi și coturi...


Lulu Dascălu a fost numit lichidator judiciar la unitatea Consiliului Local Botoșani printr-o sentință pronunțată în 2011 de Tribunalul Botoșani.


De atunci și până la a demara executarea silită a municipalității botoșănene a vândut o mulțime de bunuri, care mai de care mai diverse, care se aflau în proprietatea SC Termica SA, firmă rezultată din fuziunea dintre SC CET SA și SC Termodistribuție SA.


Intrarea în faliment a prins fostul furnizor de căldură și apă caldă cu ceva păcură în rezervoare, care a tot fost valorificată până în 2015, suma totală încasată fiind de exact 15.390 de lei.


Deschiderea procedurii a găsit SC Termica SA și cu țeavă și coturi, care au fost vândute cu 6.421 de lei.


Aceste lucruri pot fi însă trecute la capitolul ”mărunțișuri” în comparație cu ce urmat.  

 

... La o cale ferată și o locomotivă


Cea mai mare tranzacție s-a perfectat în 2017, an în care lichidatorul a vândut 3.726 metri pătrați de teren și 331 metri liniari de cale ferată uzinală la prețul de 639.460 lei. Este vorba de acea șină prin care se făcea aprovizionarea unității de termoficare cu păcura sosită în gară.

 

SC Electro Alfa CM SRL, firmă membră a grupului ”Electroalfa” controlat de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, a achiziționat atunci terenul și calea ferată în vederea extinderii capacității de producție. Șina și terenul au fost cumpărate la valoarea de evaluare și cu toate că inițial părțile au convenit ca plata să se facă în patru rate, ulterior agentul economic menționat a achitat întreaga sumă într-o singură tranșă pentru a putea accelera intrarea efectivă în proprietate.


Dar aceasta nu este însă singura valorificare cu parfum feroviar a activului SC Termica SA. În 2013 lichidatorul a reușit să vândă și o locomotivă LDH (locomotivă diesel hidraulică) la prețul de 175.000 de lei.

 

Hai și cu punctele termice


Iar vânzarea menționată către SC Electro Alfa CM SRL nu este nici singura imobiliară. În anul 2015, CII Lulu Dascălu a valorificat cu 114.751 lei ”PT Calea Națională 2”, un punct termic de cartier. Imobilul avea ceva peste 300 de metri pătrați și câștigătorul licitației a fost desemnat Adrian Caba, ca reprezentant al SC Karomi Fabrica SRL, firmă care în acel an abia se înființase.


Un an mai târziu lichidatorul a vândut încă un punct termic, ”PT Piață”, cu 121.930 de lei.


Aceste puncte termice nu mai erau folosite în sistemul de termoficare după reabilitarea prin program european cu circa 45 milioane de euro.


1.072.953 de lei


s-a încasat din toate aceste tranzacții

 

Mult a fost, mult mai este... de vândut și recuperat


Iar vânzările nu se vor opri nici la aceste proprietăți și nici la executarea municipalității botoșănene. Conform unui raport depus de SC Termica SA la Primăria Botoșani, valoarea bunurilor rămase de valorificat depășește semnificativ cuantumul celor deja înstrăinate, ceea ce indirect ar însemna că, în ciuda nemulțumirilor exprimate inclusiv în Consiliul Local, Lulu Dascălu nu își va termina prea curând activitatea la SC Termica SA.


Așadar, printre altele, amintitul cabinet de insolvență mai are de vândut peste 1,1 ha de teren intravilan, alți peste 300 metri liniari de cale ferată uzinală interioară plus peste 900 ml de linie ferată uzinală exterioară, două cabine de cale ferată și o conductă metalică de peste 50 ml. Nu lipsesc nici materiale și echipamente din magazia de materiale, ceva mijloace fixe și obiecte de inventar.


De asemenea, încă mai are de recuperat 3,3 milioane de lei de la debitori persoane fizice, adică în mare parte de la familiile de la blocuri care aveau datorii la apă și căldură atunci când SC Termica SA a intrat în faliment și 4,8 milioane de lei de la restanțieri persoane juridice.

 

Cum a ajuns o firmă în faliment să devină proprietara unei sumedenii de imobile care nu îi aparțineau în momentul deschiderii procedurii


CII Constantin Lulu Dascălu nu s-a limitat însă doar la a vinde bunurile aflate în proprietatea unității la momentul intrării în faliment și a încasa contravaloarea facturilor neachitate de la foștii abonați ai SC Termica SA, fie ele persoane fizice sau juridice. Suplimentar, lichidatorul judiciar a deschis acțiuni pentru recuperarea unor bunuri care nu se mai aflau în proprietatea societății la data intrării în faliment.


Și astfel ajungem și la executarea silită a Primăriei Botoșani. Și aceasta pentru că Lulu Dascălu a cerut în instanță anularea unei facturi emise în iulie 2010 prin care SC Termica SA transferase către UAT Municipiul Botoșani 42 de puncte termice. Lichidatorul a obținut anularea facturii cu consecința repunerii părților în situația anterioară, ceea ce a însemnat că punctele termice au trebuit înapoiate societății Termica SA, putând fi valorificate de către lichidator. Doar că s-au cerut în instanță și daune pentru perioada în care SC Termica SA nu a putut să utilizeze acele puncte termice și să încaseze chirii.


Prin anularea amintitei facturi CII Constantin Dascălu a reușit să pună în sarcina Primăriei Botoșani și o creanță de 40,1 milioane de lei, care cu tot cu penalități a făcut să se ajungă la acea sumă uriașă de 89,9 milioane de lei și care reprezintă ”echivalentul imobilizărilor corporale, determinat la valoarea de circulație din momentul transferului patrimonial realizat în baza facturii fiscale”. Potrivit legii, imobilizările corporale cuprind terenuri, construcții, instalații tehnice și mașini, alte instalații, utilaje și mobilier, avansuri și imobilizări corporale în curs de execuție.

 

După zece ani și atâtea vânzări, datoriile Termica SA către stat au rămas gigantice


După zece ani de lichidare și vânzarea unor bunuri cât se poate de diverse, SC Termica SA este departe de a-și achita datoriile. Tabelul definitiv consolidat de creanțe ajustat cu sumele distribuite se ridică la 161 milioane de lei, echivalentul a 32,6 milioane de euro.

 

Până la jumătatea lunii martie a acestui an, în cursul procedurii de lichidare se achitase 9 milioane de lei, adică în jurul a 1,8 milioane de euro. Cu alte cuvinte, nici dacă Primăria Botoșani ar plăti mâine întreaga sumă pentru care s-a declanșat procedura de executare silită nu s-ar reuși să se stingă debitele societății, care în proporție de 95% reprezintă obligații bugetare.

 

loading...
ANCHETĂ administrativă la Primărie, sunt căutați vinovații pentru pericolul de insolvență
Botoșani în pragul colapsului: Primăria executată silit pentru aproape 20 de milioane de euro după falimentul Termica - Situația este dramatică - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Femeie paralizată din copilărie, obligată de Casa de Pensii să își demonstreze handicapul cu acte medicale din urmă cu 3-4 decenii ca să îi acorde pensie de urmaș
Larisa are 43 de ani... patru decenii și ceva de chin. Este țintuită de mică într-un scaun cu rotile. Rănită aprig de destin, primește și o lovitură din partea unui sistem pe cât de absurd, pe atât de lipsit de orice urmă de empatie.
Ruslan, un moldovean născut peste Prut, a ajuns cel mai mare afacerist din Botoșani într-un business cu iz de clonă
Să înființezi o companie în 2015 și cinci ani mai târziu să ajungi pe primul loc în Topul Județean al Firmelor întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, aceasta este o performanță care ani la rând nu a fost la îndemâna vreunui om de afaceri născut în România. Ceea ce nu au putut însă românii, a fost la îndemâna unui basarabean.
Proces de-o încâlceală uluitoare: ALDE cere un spațiu ultracentral de la Locativa și daune de 100 de lei pe zi, alt partid acuză falsuri în acte
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis un proces la Judecătoria Botoșani împotriva SC Locativa SA pentru un spațiu din zona ultracentrală a orașului. Primul termen s-a judecat pe 5 octombrie, la cinci luni și jumătate de la înregistrarea dosarului, și scoate la iveală o încurcătură definitorie pentru politica botoșăneană.
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap
Întruniți în ședință extraordinară pe data de 17 septembrie 2021, consilierii județeni au hotărât să aloce 219.000 de lei Primăriei Viișoara. Dacă la alte proiecte de hotărâre care vizează repartizarea unor fonduri unităților administrativ-teritoriale apar discuții aprinse cu acuzații privind atribuirea banilor pe criterii politice, de această dată proiectul propus de conducerea Consiliului Județean a fost aprobat în unanimitate.
ANALIZĂ: Pandemia dă cu virgulă la Botoșani: avem de peste 4 ori mai multe îmbolnăviri decât anul trecut pe vremea asta
10, 12, 5, 9, 3, 11, 0și...13, 26, 20, 27, 35, 20, 40Ce e cu aceste numere? Sunt noile cazuri zilnice din prima săptămână a lunii septembrie, de anul trecut și de anul acesta.
Laptopurile de aproape 1.000 de euro bucata ale aleșilor de la Județ, numai bune de pus milieuri pe ele: Niște bani aruncați aiurea - GALERIE FOTO
21 aprilie 2021, Consiliul Județean Botoșani... După un an în care atât fostul, cât și actualul președinte al CJ au invocat pandemia pentru a nu organiza ședințe de plen în format fizic, consilierii județeni primesc laptopuri pentru a le facilita munca în slujba comunității.
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO
17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
Loading...
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Loading...
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Actele civile sau cele administrative prin care bunurile proprietate publica sunt înstrainate, sunt lovite de nulitate absoluta! întrucât se încalcă principiul inalienabilității!Se încalcă Constituția oameni buni! nu se sezizează nimeni? Pe asta nu l întreaba nimeni de sanătate? Nu l ascunde nimeni?
27 mai 2021, 12:12
Chiar astăzi am primit de la executor o somaţie să plătesc o "datorie" la Termica. În 2002 am făcut instalaţia de gaz pentru centrala termică, pentru a primi aprobarea de construire a instalaţiei mi s-a cerut de către centrala de la Tg. Mureş o adeverinţă de la asociaţia de proprietari că nu am datorii la SC Termica SA, ceea ce am şi făcut. Am primit de la asociaţie adeverinţa solicitată şi astfel mi-am construit instalaţia de gaz. Atunci în ce bază lulu obţine hot. judecătorească că eu sunt dator la Termica SA? De fapt el preia datorii de la asociaţiile de proprietari şi nelegal te dă în judecată pentru a recupera datoria către asociaţie bine-nţeles contra unui peșcheș mai mare ca datoria ta. Aceasta nu face parte din activitatea de bază de lichidator de a recupera datorii pentru terţi. Practic din această activitate ilegală îşi face rost de bani lungind astfel boala!
24 mai 2021, 19:22
"mai are de recuperat 3,3 milioane de lei de la debitori persoane fizice, adică în mare parte de la familiile de la blocuri care aveau datorii la apă și căldură atunci când SC Termica SA a intrat în faliment" E greu de crezut că persoane fizice au rămas datoare la termica. Sumele datorate le plăteau asociaţiei de proprietari, cine e fraier să creadă că persoanele fizice nu au plătit aceste sume iar asociaţia iar fi iertat. Conform legii 230 asociaţiile erau obligate să afişeze tabele cu cheltuielile şi datoriile asociaţiei. Am avut ocazia să văd tabele de la 4 asociaţii, pe nici un tabel asociaţia nu figura cu datorii la Termica, noua lege a asociaţiilor de proprietari nu mai prevede aşa ceva, manglitorii de la parlament ştiu de ce. Practic lulu făcea un serviciu unor asociaţii de proprietari care dădeau în judecată diverşi proprietari pentru neplata lunară a acestora, sume care erau trecute în cererea de dare în judecată ca datorii ale asociaţiei către termica. O escrocherie la care închideau ochii judecătorii mai ales că lulu ar fi trebuit să primească acceptul Protecţiei consumatorului pentru a putea recupera aceste aşa zise datorii ale asociaţiilor. La escrocherie au pus botul şi parlamentarii care i-au scutit pe "şmecherii" din conducerea asociaţiilor de a mai afişa tabelele cu sumele cheltuite sau datorate de asociaţii. Practic lulu recupera datorii umflate cu penalizarea de 0,2% de care beneficia asociaţia, penalităţi calculate abuziv peste penalităţile calculate de firma furnizoare de utilităţi. Şi uite aşa lulu se v-a pensiona ca executor al SC Termica!
24 mai 2021, 15:04
Vrei sa se sesizeze DNa din proprie initiativa? Sesizati-o!
24 mai 2021, 12:34
Domnul deputat Budăi, atoatestiutorul si autostivuitorul (pardon) Psd, când vine cu o initiativa legislativă care sa corecteze anomaliile din legea insolventei? dar una care sa corecteze sau să puna STOP retrocedarilor frauduloase?
24 mai 2021, 12:29
Cam aceleasi șicane ca si in perioada in care era Portariuc primar. Prieteniile domnului Flutur, crează efecte ! Dacă nu e el primar, trebuie”dat foc orașului” și ”otravite fântânile”. Când nu este primar, nici”marea iubire” pentru botoșăneni nu mai există. Incercare de destabilizare care va dura fix mandatul lui C. A. .După aceea lucrurile se vor regla dacă va câstiga ”cine trebuie”, pentruca ceea ce se intâmplă este injust, ilegal și imoral, dar si bazat pe faptul ca in primarie nu sunt profesionisti adevărați in tabăra pesedistă. Cu neamurile lui Conțac, vâzdoagă nasul lui Flutur si alte neamuri ,nu poți merge la ”războiu”!
24 mai 2021, 12:24
Bravooo Fluturaș !!!!!!
24 mai 2021, 11:47
poate nu ati inteles corect! Cum sa fie obligatii bugetare? daca nu-mi platesc o diferentă de doi lei ramasa restanta, imi blocheaza conturile si ma executa sili cei de la finante. de ce nu-l chemati pe flutur sa explice cum de o parte a domeniului public care prin lege este inalienabil, imprescriptibil si insesizabil a ajuns subiect de poker intre primaria Bt si executori?poate plateste dumnealui, ca are de unde!
24 mai 2021, 11:36
Bunurile apartinand domeniului public au caracter inalienabil, imprescriptibil si insesizabil.
24 mai 2021, 11:11
Vreți să spuneți ca Justiția a decis cum că o parte a domeniului public să treacă in proprietatea unei firme lichidată de un domn special?
24 mai 2021, 10:55
După ce distrugi un oras, după ce te tii de mafiotisme, este foarte potrivită o pensionare din aia la 45 de ani cu pensie specială. Totuși, cei care au făcut legile acestea nu au fixat niste termene rezonabile de insolventă. Tocmai primaria ceruse insolventa pe motiv ca operatorul se apropia de faliment. Pui un tip din asta să execute fix primaria? Si asta după 10 ani dupa ce a vandut pe nimic o parte din domeniul public si a incasat milioane? La fel ca si legea cu retrocedarile care a lasat drum liber hotiei si au ajuns tot soiul de escroci proprietari, la fel si această lege lasă drum liber spre jaf. Domnul de la Finantele Botosaniului care a numit acest ins, ce parere are? Pana nu vor iesi botosanenii in strada , nu se vor astampara. Ei sunt cei furati, o dată de către managerii necinstitoi de la aceste doua firme-apagrup si termica, si a doua oară de indiviozii astia pusi pe jaf de zeci de ani. Cei ce conduc apa si termia, după atata nenorocire, au fost monitorizati de catre securitate, fiindca urmarile faptelor lor sunt un atentat la siguranta natională, in ritmul asta Romania ajunge la faliment. Nu poate Cosmin Andrei sa dicteze la Termica, societate cu conducere autonomă, nici dacă se intampla acolo lucruri grave. Insa institutiile cu rol determinant in siguranta statului, se pot autosesiza si interveni. Fiindca, la urma urmei, statul este cetățeanul simplu. Cel puțin asa pare, cetățeanul pierde, cetățeanul plăteste. Cine il protejează?
24 mai 2021, 10:41
fix aceeasi megaescrocherie o aplica acum cu fosta APA GRUP. Este imperios necesar a se sesiza DNA
24 mai 2021, 08:56
Cladirile si terenurile apartin domeniului public si nu pot face obiectul acestei megaescrocherii girate de catre institutii de forta ale statului.
24 mai 2021, 08:14
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dacă nu ai credință, nu poți face această lucrare. Doar nădăjduind în mila lui Dumnezeu îi putem ajuta pe cei care ne solicită sprijinul. Eu nu fac nimic deosebit. Aici e lucrarea lui Dumnezeu!”,Vlad Plăcintă, preș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
1.2 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
0.8 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.