Ancheta săptămânii
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați

”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.

Alegerile municipale de la PNL, o veritabilă defilare a angajaților unităților de la municipiu conduse de foștii PDL-iști


Iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani, care au avut loc pe data de 1 iulie la Casa de Cultură a Sindicatelor. A fost o veritabilă defilare a salariaților unităților de stat. O puzderie de angajați de la SC Locativa SA și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) au fost delegați la conferința unde s-a votat conducerea pe următorii patru ani.

 

De la compania municipalității condusă de Cătălin Flutur au fost prezenți inclusiv casierul și zidarul, în timp ce Eugen Țurcanu, ajunsese să aranjeze cu propriile mâini membrii de partid la balconul amintitei săli. Nu au lipsit oameni de la Direcția de Asistență Socială (DAS) în frunte cu directorul Dorin Burlacu și nici angajați de la SC Eltrans SA. Iar lor li s-au adăugat tot felul de directori de la instituțiile cu subordonare guvernamentală.

 

În aceste condiții, rezultatul scrutinului nu putea fi decât unul de... stat. Președinte a fost ales Cristian Achiței, senator, provenit de la Inspectoratul Județean în Construcții, iar prim-vicepreședinți Cătălin Flutur, director la SC Locativa SA încă de la înființarea societății, în 1998 și Gabriel Alecsandru, consilier la cabinetul parlamentar al amintitului senator. În prima ședință de după alegerile interne, Biroul Politic Municipal l-a desemnat secretar general pe Andrei Amos, tot lucrător la stat, director adjunct la Clubul Sportiv Botoșani. Abia ca secretar general adjunct au încăput un antreprenor, Gabriela Ciobanu, cu businessuri în imobiliare și, mai nou, în HoReCa și Ionuț Voicu, care activează în privat.

 

CATALIN FLUTUR salariati locativa

 

alegeri pnl botosani

 

liberali botosaneni

 

eugen

 

scrutin pnl

 

Consilierii municipali PNL: 8 bugetari din primii 9 aleși


Alegerile și rezultatul cu profund caracter bugetar de la PNL Botoșani nu au reprezentat altceva decât o continuare a fenomenului de la scrutinul local din 2020. Liberalii s-au prezentat în fața botoșănenilor cu o listă în care și-au găsit loc eligibil lucrători la stat proveniți din tot felul de domenii, dar din care au fost uitați tocmai cei care, în discursuri și în campanie, s-ar afla în centrul liberalismului: antreprenorul, omul din privat care produce plus valoare.


Dar iată care au fost cei nouă liberali care au intrat inițial în Consiliul Local cu locurile lor de muncă din momentul depunerii candidaturilor:


Cătălin Flutur – primar (cu post blocat la SC Locativa SA)
Costel Șoptică – senator
Viorel Iliuță - manager la SC Elsaco Electronic SRL
Marius Oroșanu – șef Centrul Sfântul Mina din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului
Eugen Țurcanu – director DSPSA (ocupă postul încă de la înființarea acestei structuri)
Cătălina Lupașcu – profesor consilier la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională & director al Asociației GAL Botoșani pentru Viitor
Cătălin Boboc – director Registrul Auto Român, reprezentanța Botoșani
Daniel Botezatu – profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu
Andrei Amos – director adjunct CS Botoșani.

 

Ca să intre în sfârșit un om de afaceri a fost nevoie de o demisie


Așadar, nici măcar un singur om de afaceri, ci doar un manager la o firmă care nu îi aparține și care ulterior a și demisionat.


Abia după ce senatorul de atunci Costel Șoptică a renunțat la mandat, de pe locul 10 pe listă a intrat în Consiliul Local din partea PNL un om de afaceri: Maricel Maxim, deținătorul unor firme de construcții.


Celelalte demisii din rândurile liberalilor de la Consiliul Local nu au făcut altceva decât să aducă noi bugetari în deliberativul municipal: Ada Macovei, inspector școlar general, Monica Răileanu, consilier la cancelaria prefectului și Monica Adăscăliței, director la Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Astfel, din nouă consilieri, cât are PNL la municipiu, doar unul singur activează în mediul privat.


3 oameni din privat în primii 12 consilieri județeni


Nici lista prezentată de liberali la Consiliul Județean la alegerile locale de anul trecut nu a fost însă profund diferită ca structură. Partidul a obținut 12 mandate, iar trei sferturi au plecat la lucrători din aparatul de stat. Iată locurile de muncă pe care le aveau cei în cauză:

 

Costel Șoptică – senator
Cătălin Flutur – primar
Viorel Iliuță – manager SC Elsaco Electronic SRL
Radu Malancea – director Spitalul Județean
Gabriel Alecsandru – consilier cabinet parlamentar
Rodica Abăcioaei – profesor Școala ”Ion Bojoi” Flămânzi
Valerian Andrieș – medic Spitalul Municipal Dorohoi
Liviu Hrimiuc – primar Darabani
Sorin Cornilă – manager SC Powerline SRL
Claudiu Vrajotis – salariat SC Nova Apaserv SA
Ionuț Gireadă – șef birou Primăria Mihai Eminescu
Mirela Saucă – manager Laborator Analize Medicale Misano

 

Așadar, din 12 consilieri aleși inițial, PNL avea doi oameni cu businessuri în privat, Sorin Cornilă și Mirela Saucă, și un manager la o firmă la care nu era acționar. Ceilalți nouă, cu toții erau lucrători la stat. Față de Consiliul Local, numărul celor are activează în domeniul privat s-a mărit însă după retragerile unor aleși.

 

Unii liberali cu afaceri vor și ei la stat


PNL-ul bugetofag de la Botoșani nu se oprește însă doar aici. Și așa tot mai puțini, unii liberali cu afaceri în privat încearcă să se angajeze la stat. Mirela Saucă, deținătoarea unui laborator de analize private în Săveni, a participat de două ori la concursul de director la Casa de Asigurări de Sănătate, Florin Plian, care la rândul său are un business, a încercat să revină la Autoritatea Rutieră Română, însă și el a picat la concurs.


Două întrebări de bun simț

 

Am adresat capilor de listă pe care PNL i-a avut la Consiliul Județean și Consiliul Local, Costel Șoptică, respectiv Cătălin Flutur, două întrebări prin mesaje telefonice:


1.Cum a ajuns PNL Botoșani în situația de a avea atât de puțini oameni din mediul privat în organismele de conducere?


2.Care sunt motivele pentru care PNL Botoșani nu a avut decât 1-2 oameni din mediul privat pe locurile eligibile de candidați la Consiliul Județean / Consiliul Local?

 

”Cred că va trebui să purtăm o discuție mai aplecată pe subiect”, a fost răspunsul lui Cătălin Flutur, lăsând să se înțeleagă faptul că la astfel de întrebări nu poate ori nu dorește să răspundă telefonic. Ceilalți liberali cărora le-am cerut acest lucru au făcut-o.

 

”Problemele unui municipiu sau al unui județ nu se rezumă doar la neajunsurile celor din mediul privat”


”Este firesc ca, o dată la patru ani, structura de conducere a partidului să sufere modificări, pe de o parte în mod natural, în sensul că planurile sau activitățile unora nu le mai permit să se implice suficient. Pe de altă parte, fiind democrație, în urma competiției dintre colegi, au reușit să acceadă în organismele de conducere cei care au convins prin discurs sau prin notorietatea lor. Votul a fost secret, așadar fiecare și-a exprimat liber opțiunea față de un coleg sau altul. Atât în BPL cât și în BPJ sunt și oameni din mediul privat, pentru că dincolo de funcțiile publice sau de partid, fiecare are în spate o meserie, un loc de muncă. Trebuie să ținem cont și de faptul că ambele structuri au în componență și femei și tineri, așadar există un echilibru, iar promovarea s-a făcut strict pe competență și profesionalism”.

 

Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani, profesor la bază, intrat în partid din postura de om de afaceri în urmă cu un deceniu.

 

costel soptica

 

”Atât în Consiliul Județean cât și în Consiliul Local avem oameni pregătiți, fie că provin din mediul privat sau din sectorul public. Vă asigur că fiecare coleg de-al meu, dincolo de a fi consilier local sau consilier județean, așa cum am precizat și anterior, este în primul rând un profesionist în domeniul în care activează. Dacă analizați cele două componențe ale CJ și CL, veți remarca că avem și oameni care lucrează în mediul privat, și oameni care își administrează propria afacere, dar și oameni care lucrează în administrația publică, pentru că este firesc să existe această diversitate. Problemele unui municipiu sau al unui județ nu se rezumă doar la neajunsurile celor din mediul privat, de aceea eu sunt convins că am reușit să creăm un echilibru în așa fel încât colegii noștri să reprezinte”.

 

Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani

 

”Din cauza acestui derapaj am avut de suferit”

 

Iată răspunsul lui Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte, singurul dintre conducătorii de prim rang ai filialei județene care provine din mediul privat. Pentru că președinte este deputatul Costel Șoptică, celălalt prim-vicepreședinte este Verginel Gireadă, primar de Mihai Eminescu, iar secretar general Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, unitate care totuși, în afara unor ajutoare punctuale ale statului, se autofinanțează.


”După părerea mea exista un cumul de cauze și ca să fiu mai explicit, mă voi întoarce un pic în timp, la una din cauze care cred eu ne-a afectat parcursul. Și aici mă refer la acel USL din 2012 care a fost un compromis grav la adresa liberalismului, o asociere care a dezamăgit electoratul tradițional de dreapta, elita, antreprenorii, oamenii care sunt definiți de valorile liberale. Din cauza acestui derapaj am avut de suferit în timp și aici cred eu că este răspunsul la întrebare. În altă ordine de idei, PNL Botoșani are în continuare mulți membri antreprenori, profesioniști din toate domeniile de activitate, membri care activează în administrație în diverse instituții, colegi capabili care au soluții pentru administrația locală și județeană”.

 

 

sorin cornila

 


”În ce privește echipa din Consiliul Local, vă pot spune că, în ciuda faptului că doar un singur coleg vine din mediul privat, ceilalți colegi au în spate o experiență vastă în administrație în diferite zone de activitate și acest lucru este un mare plus. Drept compensație, dacă pot spune așa, la Consiliul Județean, suntem opt colegi care activăm in mediul privat”,


Sorin Cornilă, consilier județean, prim-vicepreședinte PNL Botoșani.

 

”Cei care lucrează pe funcții de conducere la stat le obțin și le păstrează și cu ajutorul politicului”


Dar ce părere are singurul liberal din Consiliul Local Botoșani care activează în mediul privat?


”Cei care lucrează pe funcții de conducere la stat le obțin și le păstrează și cu ajutorul politicului. Sau de multe ori doar cu ajutorul politicului. Sunt oameni competenți și acolo, nu zice nimeni că nu ar fi, dar după cum se vede de multe ori, printre directorii de deconcentrate sau directorii care sunt în subordinea Consiliilor Locale apar și oameni mai puțin pregătiți, dar mai implicați în zona politică”.

 

 

maricel maxim

 


”Am făcut o analiză în sensul acesta și le spuneam colegilor: cred că trebuia să ieșim cu mai mulți colegi în Consiliul Local care desfășoară activitate economică directă, nu care sunt doar tangențial în contact cu zona economică. Și, bineînțeles, nu a fost un răspuns din partea nimănui, pur și simplu a fost alegerea partidului să iasă cu acești oameni. Răspunsurile trebuie să fie scurte și directe, adică ce ascundem și unde ne ascundem? Că așa, teorii, putem scoate mulți și mi se pare un gest cel puțin de respect față de cineva care a adresat o întrebare să dai un răspuns. Așa, doar să ieșim în conferințe de presă și să spunem povești care vin de la București și cosmetizate pentru Botoșani, nu e în regulă”.

 

 

De ce bugetari pe listă? Oare pentru că sunt mult mai ușor de controlat și de determinat să voteze în Consiliul Local și Consiliul Județean cum vrea șeful?


Dacă nu au spus-o liberalii – chiar dacă neoficial o mulțime dintre ei o recunosc – încercăm să vă spunem noi, dragi cititori. Oricărui primar ori președinte de Consiliu Județean îi convine să aibă câți mai mulți bugetari pe listă fiindcă sunt mult mai ușor de controlat și de determinat să voteze într-un anume fel în plenul Consiliului Județean și Consiliului Local. Mai ales când ocupă funcții de directori la unități de stat, care, lucru foarte bine știut în România, se dobândesc și se mențin cu sprijin politic.

 

Un antreprenor ar putea vota conform propriilor convingeri, mai ales dacă nu are afaceri cu statul, lucru care îi este însă aproape imposibil unui director numit practic de partid și care dacă nu votează cum îi cere șeful de la partid își poate pierde nu doar mandatul de consilier, ci și funcția de conducător de instituție ori companie de stat. Aceasta este poate prima explicație pentru avalanșa de bugetari din PNL.

 

”Antreprenorul este un erou” doar în discursurile liberalilor


Cum vă spuneam însă, când e vorba de teorie și discursuri, PNL își fixează antreprenorul în centrul politicii sale. Iată ce spunea chiar europarlamentarul Rareș Bogdan atunci când a fost la Botoșani alături de Florin Cîțu în campania electorală internă a liberalilor:


„Poți să spui că Florin Cîțu nu-i un liberal autentic care înțelege bine mecanismele economice și care înțelege antreprenorul? Asta este prima propoziție pe care a spus-o când și-a anunțat candidatura. Mi-a plăcut foarte tare și tot i-o repet. Cred că el a uitat-o sau o are întipărită acolo în minte: Antreprenorul este un erou. Pentru că PNL nu poate dezvolta România fără mediul privat. Nu are cum să facă acest lucru. Noi nu stăm la cei cu mâna întinsă. Îi ajutăm să se ridice și să meargă mai departe ajutându-i să construiască, să facă lucruri”.

 


Așa și este, PNL își ajută unii membri să se ridice și le oferă posturi călduțe la stat. La municipiu avem un director din 1998, altul din 2008, ambii ocupă respectivele posturi încă de la înființarea respectivelor unități. Bănuim că încă mai au nevoie de ajutor să se ridice, un deceniu sau două par insuficiente.

 

loading...
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Paradoxul alegerilor: Marele câștigător PSD s-a prăbușit de fapt în patru ani la Botoșani, marele pierzător PNL a rămas la același nivel – TABEL procente 2016 – 2020

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Loading...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Loading...
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Televiziunea Română a ajuns la Botoșani pentru cea mai mare tragedie rutieră din România: Sunt încă întrebări la care după 41 de ani nu se știe răspunsul GALERIE FOTO & VIDEO
Seria de articole inițiată de Botoșăneanul despre accidentul rutier care a avut loc la Huțani în 29 iunie 1980, când un autobuz cu circa 85 de persoane s-a răsturnat într-o mlaștină, a readus în atenția publică această tragedie unică în România prin proporțiile sale. Atunci când s-a produs, a fost înregistrat drept cel mai groaznic accident rutier de pe glob.
Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO
Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.
Pompierul care a intervenit la tragedia de la Huțani: Se scoteau oameni, intra unul, ieșea altul / Când vezi ce ai văzut acolo... nu-ți găsești cuvintele - VIDEO
Pe Liviu Adronic l-am cunoscut prin prisma activităților din ultimele două decenii, el dezvăluindu-și public sufletul sensibil îndrăgostit de cultură. A apărut și s-a poziționat firesc în mijlocul evenimentelor artistice ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Puțini cunosc faptul că Liviu Andronic a trăit o zi și o noapte în mijlocul celei mai mari tragedii rutiere care a lovit România. Și care l-a schimbat și pe el, pe viață. Deși, nu a pierdut pe nimeni drag. A preluat însă din durerea celorlalți, a celor care și-au plâns morții.
Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormântVIDEO & GALERIE FOTO
Ne reîntoarcem în timp, în duminica zilei de 29 iunie 1980, în localitatea Huțani, unde a avut loc cea mai mare tragedie rutieră a României.Gheorghe Podaru a avut o implicare uriașă în partea a doua a evenimentului rutier, în ceea ce s-a înțeles pe atunci a fi misiunea de salvare.
Mărturiile femeii care a supraviețuit celei mai mari tragedii rutiere din România: Șoferul a strigat - ne răsturnăm / Fetițele alea au murit cu garoafele în mânăVIDEO & FOTO
Margareta Hergheligiu avea 27 de ani în anul care avea să marcheze iremediabil sute de oameni din trei județe ale Moldovei și este una dintre puținele persoane care a supraviețuit teribilului accident rutier din 29 iunie 1980.Își amintește fiecare detaliu extrem de clar, iar amintirile încă-i rănesc memoria pentru că, în cei 41 de ani care au trecut de atunci, nu s-a oprit din întrebările adresate Divinității: „De ce am trăit eu și nu unul dintre copiii care se aflau în autobuz? Sau una dintre familiile fericite care se aflau printre călători?”.
de aia au si bagat 30% din firmele romanesti in faliment in anul pandemiei, caci nu-i intereseaa fenomenul privat , sursa de bani la bugetul de stat..........niste vai de capul lor, fripturisti din tata in fiu..........apropo de cornila, afacerile lui sunt tot cu statul, toate.......si maxim face constructii de anvergura, izolatii exterioare
6 septembrie 2021, 20:26
Cu maldare de mandate in spate si averi s. f., cei ce au distrus Romania"pas cu pas" se considera valabili ever. Tupeu maxim.
6 septembrie 2021, 19:54
Un articol curajos si echilibrat. Adevarul in cateva fraze simple. Nu este scris un amanunt minor, respectivii sunt si in famigllia bogatilor din Bt, cu mici exceptii.
6 septembrie 2021, 19:50
.....ai descoperit roata Balascau!
6 septembrie 2021, 18:02
reprezentativa fotografia cu pozarul Iovu in pozitie gheboasa, un politruc fara scrupule
6 septembrie 2021, 14:17
TURCANU eugen a fost ales si de femeia de serviciu a DSPSA, ieșită la pensie săracă, dar adusă de acasă la 12 noaptea, mai mult i s-a plătit inclusiv cotizația la zi , ca ea nu ar fi plătit. Pe lângă familiile angajate soț și soție la Direcția lui țurcanu eujeeen.
6 septembrie 2021, 13:52
la celelalte societăți subordonate CL-ului v-ați pus intrebarea câte angajări și cum s-au făcut ?De ex la Urban Service am auzit ca s-au angajat o mulțime de persoane cu numele de Federovici, o fi coincidenta. Tot coincidenta la PSD o fi și cuplurile de cumatri care conduc partidul. Decât oameni de afaceri in politica mai siguri sunt neamurile și cumatrii, acestora nici nu le trebuie minte multă.
6 septembrie 2021, 08:48
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Colegilor mei care astăzi au intrat în echipă le urez mult succes și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc și colegilor au făcut parte din echipa Inspectoratului Școlar până astăzi și cu care am colaborat excelent. Sper ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.7247 lei
CHF
Francul elveţian
4.7380 lei
GBP
Lira sterlină
5.8810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6529 lei
XAU
Gramul de aur
277.4951 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2761 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3196 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6853 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2002 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.6 o C
Dorohoi
16.7 o C
Bucecea
15.9 o C
Darabani
13.7 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.