Ancheta săptămânii
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați

”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.

Alegerile municipale de la PNL, o veritabilă defilare a angajaților unităților de la municipiu conduse de foștii PDL-iști


Iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani, care au avut loc pe data de 1 iulie la Casa de Cultură a Sindicatelor. A fost o veritabilă defilare a salariaților unităților de stat. O puzderie de angajați de la SC Locativa SA și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) au fost delegați la conferința unde s-a votat conducerea pe următorii patru ani.

 

De la compania municipalității condusă de Cătălin Flutur au fost prezenți inclusiv casierul și zidarul, în timp ce Eugen Țurcanu, ajunsese să aranjeze cu propriile mâini membrii de partid la balconul amintitei săli. Nu au lipsit oameni de la Direcția de Asistență Socială (DAS) în frunte cu directorul Dorin Burlacu și nici angajați de la SC Eltrans SA. Iar lor li s-au adăugat tot felul de directori de la instituțiile cu subordonare guvernamentală.

 

În aceste condiții, rezultatul scrutinului nu putea fi decât unul de... stat. Președinte a fost ales Cristian Achiței, senator, provenit de la Inspectoratul Județean în Construcții, iar prim-vicepreședinți Cătălin Flutur, director la SC Locativa SA încă de la înființarea societății, în 1998 și Gabriel Alecsandru, consilier la cabinetul parlamentar al amintitului senator. În prima ședință de după alegerile interne, Biroul Politic Municipal l-a desemnat secretar general pe Andrei Amos, tot lucrător la stat, director adjunct la Clubul Sportiv Botoșani. Abia ca secretar general adjunct au încăput un antreprenor, Gabriela Ciobanu, cu businessuri în imobiliare și, mai nou, în HoReCa și Ionuț Voicu, care activează în privat.

 

CATALIN FLUTUR salariati locativa

 

alegeri pnl botosani

 

liberali botosaneni

 

eugen

 

scrutin pnl

 

Consilierii municipali PNL: 8 bugetari din primii 9 aleși


Alegerile și rezultatul cu profund caracter bugetar de la PNL Botoșani nu au reprezentat altceva decât o continuare a fenomenului de la scrutinul local din 2020. Liberalii s-au prezentat în fața botoșănenilor cu o listă în care și-au găsit loc eligibil lucrători la stat proveniți din tot felul de domenii, dar din care au fost uitați tocmai cei care, în discursuri și în campanie, s-ar afla în centrul liberalismului: antreprenorul, omul din privat care produce plus valoare.


Dar iată care au fost cei nouă liberali care au intrat inițial în Consiliul Local cu locurile lor de muncă din momentul depunerii candidaturilor:


Cătălin Flutur – primar (cu post blocat la SC Locativa SA)
Costel Șoptică – senator
Viorel Iliuță - manager la SC Elsaco Electronic SRL
Marius Oroșanu – șef Centrul Sfântul Mina din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului
Eugen Țurcanu – director DSPSA (ocupă postul încă de la înființarea acestei structuri)
Cătălina Lupașcu – profesor consilier la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională & director al Asociației GAL Botoșani pentru Viitor
Cătălin Boboc – director Registrul Auto Român, reprezentanța Botoșani
Daniel Botezatu – profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu
Andrei Amos – director adjunct CS Botoșani.

 

Ca să intre în sfârșit un om de afaceri a fost nevoie de o demisie


Așadar, nici măcar un singur om de afaceri, ci doar un manager la o firmă care nu îi aparține și care ulterior a și demisionat.


Abia după ce senatorul de atunci Costel Șoptică a renunțat la mandat, de pe locul 10 pe listă a intrat în Consiliul Local din partea PNL un om de afaceri: Maricel Maxim, deținătorul unor firme de construcții.


Celelalte demisii din rândurile liberalilor de la Consiliul Local nu au făcut altceva decât să aducă noi bugetari în deliberativul municipal: Ada Macovei, inspector școlar general, Monica Răileanu, consilier la cancelaria prefectului și Monica Adăscăliței, director la Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Astfel, din nouă consilieri, cât are PNL la municipiu, doar unul singur activează în mediul privat.


3 oameni din privat în primii 12 consilieri județeni


Nici lista prezentată de liberali la Consiliul Județean la alegerile locale de anul trecut nu a fost însă profund diferită ca structură. Partidul a obținut 12 mandate, iar trei sferturi au plecat la lucrători din aparatul de stat. Iată locurile de muncă pe care le aveau cei în cauză:

 

Costel Șoptică – senator
Cătălin Flutur – primar
Viorel Iliuță – manager SC Elsaco Electronic SRL
Radu Malancea – director Spitalul Județean
Gabriel Alecsandru – consilier cabinet parlamentar
Rodica Abăcioaei – profesor Școala ”Ion Bojoi” Flămânzi
Valerian Andrieș – medic Spitalul Municipal Dorohoi
Liviu Hrimiuc – primar Darabani
Sorin Cornilă – manager SC Powerline SRL
Claudiu Vrajotis – salariat SC Nova Apaserv SA
Ionuț Gireadă – șef birou Primăria Mihai Eminescu
Mirela Saucă – manager Laborator Analize Medicale Misano

 

Așadar, din 12 consilieri aleși inițial, PNL avea doi oameni cu businessuri în privat, Sorin Cornilă și Mirela Saucă, și un manager la o firmă la care nu era acționar. Ceilalți nouă, cu toții erau lucrători la stat. Față de Consiliul Local, numărul celor are activează în domeniul privat s-a mărit însă după retragerile unor aleși.

 

Unii liberali cu afaceri vor și ei la stat


PNL-ul bugetofag de la Botoșani nu se oprește însă doar aici. Și așa tot mai puțini, unii liberali cu afaceri în privat încearcă să se angajeze la stat. Mirela Saucă, deținătoarea unui laborator de analize private în Săveni, a participat de două ori la concursul de director la Casa de Asigurări de Sănătate, Florin Plian, care la rândul său are un business, a încercat să revină la Autoritatea Rutieră Română, însă și el a picat la concurs.


Două întrebări de bun simț

 

Am adresat capilor de listă pe care PNL i-a avut la Consiliul Județean și Consiliul Local, Costel Șoptică, respectiv Cătălin Flutur, două întrebări prin mesaje telefonice:


1.Cum a ajuns PNL Botoșani în situația de a avea atât de puțini oameni din mediul privat în organismele de conducere?


2.Care sunt motivele pentru care PNL Botoșani nu a avut decât 1-2 oameni din mediul privat pe locurile eligibile de candidați la Consiliul Județean / Consiliul Local?

 

”Cred că va trebui să purtăm o discuție mai aplecată pe subiect”, a fost răspunsul lui Cătălin Flutur, lăsând să se înțeleagă faptul că la astfel de întrebări nu poate ori nu dorește să răspundă telefonic. Ceilalți liberali cărora le-am cerut acest lucru au făcut-o.

 

”Problemele unui municipiu sau al unui județ nu se rezumă doar la neajunsurile celor din mediul privat”


”Este firesc ca, o dată la patru ani, structura de conducere a partidului să sufere modificări, pe de o parte în mod natural, în sensul că planurile sau activitățile unora nu le mai permit să se implice suficient. Pe de altă parte, fiind democrație, în urma competiției dintre colegi, au reușit să acceadă în organismele de conducere cei care au convins prin discurs sau prin notorietatea lor. Votul a fost secret, așadar fiecare și-a exprimat liber opțiunea față de un coleg sau altul. Atât în BPL cât și în BPJ sunt și oameni din mediul privat, pentru că dincolo de funcțiile publice sau de partid, fiecare are în spate o meserie, un loc de muncă. Trebuie să ținem cont și de faptul că ambele structuri au în componență și femei și tineri, așadar există un echilibru, iar promovarea s-a făcut strict pe competență și profesionalism”.

 

Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani, profesor la bază, intrat în partid din postura de om de afaceri în urmă cu un deceniu.

 

costel soptica

 

”Atât în Consiliul Județean cât și în Consiliul Local avem oameni pregătiți, fie că provin din mediul privat sau din sectorul public. Vă asigur că fiecare coleg de-al meu, dincolo de a fi consilier local sau consilier județean, așa cum am precizat și anterior, este în primul rând un profesionist în domeniul în care activează. Dacă analizați cele două componențe ale CJ și CL, veți remarca că avem și oameni care lucrează în mediul privat, și oameni care își administrează propria afacere, dar și oameni care lucrează în administrația publică, pentru că este firesc să existe această diversitate. Problemele unui municipiu sau al unui județ nu se rezumă doar la neajunsurile celor din mediul privat, de aceea eu sunt convins că am reușit să creăm un echilibru în așa fel încât colegii noștri să reprezinte”.

 

Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani

 

”Din cauza acestui derapaj am avut de suferit”

 

Iată răspunsul lui Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte, singurul dintre conducătorii de prim rang ai filialei județene care provine din mediul privat. Pentru că președinte este deputatul Costel Șoptică, celălalt prim-vicepreședinte este Verginel Gireadă, primar de Mihai Eminescu, iar secretar general Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, unitate care totuși, în afara unor ajutoare punctuale ale statului, se autofinanțează.


”După părerea mea exista un cumul de cauze și ca să fiu mai explicit, mă voi întoarce un pic în timp, la una din cauze care cred eu ne-a afectat parcursul. Și aici mă refer la acel USL din 2012 care a fost un compromis grav la adresa liberalismului, o asociere care a dezamăgit electoratul tradițional de dreapta, elita, antreprenorii, oamenii care sunt definiți de valorile liberale. Din cauza acestui derapaj am avut de suferit în timp și aici cred eu că este răspunsul la întrebare. În altă ordine de idei, PNL Botoșani are în continuare mulți membri antreprenori, profesioniști din toate domeniile de activitate, membri care activează în administrație în diverse instituții, colegi capabili care au soluții pentru administrația locală și județeană”.

 

 

sorin cornila

 


”În ce privește echipa din Consiliul Local, vă pot spune că, în ciuda faptului că doar un singur coleg vine din mediul privat, ceilalți colegi au în spate o experiență vastă în administrație în diferite zone de activitate și acest lucru este un mare plus. Drept compensație, dacă pot spune așa, la Consiliul Județean, suntem opt colegi care activăm in mediul privat”,


Sorin Cornilă, consilier județean, prim-vicepreședinte PNL Botoșani.

 

”Cei care lucrează pe funcții de conducere la stat le obțin și le păstrează și cu ajutorul politicului”


Dar ce părere are singurul liberal din Consiliul Local Botoșani care activează în mediul privat?


”Cei care lucrează pe funcții de conducere la stat le obțin și le păstrează și cu ajutorul politicului. Sau de multe ori doar cu ajutorul politicului. Sunt oameni competenți și acolo, nu zice nimeni că nu ar fi, dar după cum se vede de multe ori, printre directorii de deconcentrate sau directorii care sunt în subordinea Consiliilor Locale apar și oameni mai puțin pregătiți, dar mai implicați în zona politică”.

 

 

maricel maxim

 


”Am făcut o analiză în sensul acesta și le spuneam colegilor: cred că trebuia să ieșim cu mai mulți colegi în Consiliul Local care desfășoară activitate economică directă, nu care sunt doar tangențial în contact cu zona economică. Și, bineînțeles, nu a fost un răspuns din partea nimănui, pur și simplu a fost alegerea partidului să iasă cu acești oameni. Răspunsurile trebuie să fie scurte și directe, adică ce ascundem și unde ne ascundem? Că așa, teorii, putem scoate mulți și mi se pare un gest cel puțin de respect față de cineva care a adresat o întrebare să dai un răspuns. Așa, doar să ieșim în conferințe de presă și să spunem povești care vin de la București și cosmetizate pentru Botoșani, nu e în regulă”.

 

 

De ce bugetari pe listă? Oare pentru că sunt mult mai ușor de controlat și de determinat să voteze în Consiliul Local și Consiliul Județean cum vrea șeful?


Dacă nu au spus-o liberalii – chiar dacă neoficial o mulțime dintre ei o recunosc – încercăm să vă spunem noi, dragi cititori. Oricărui primar ori președinte de Consiliu Județean îi convine să aibă câți mai mulți bugetari pe listă fiindcă sunt mult mai ușor de controlat și de determinat să voteze într-un anume fel în plenul Consiliului Județean și Consiliului Local. Mai ales când ocupă funcții de directori la unități de stat, care, lucru foarte bine știut în România, se dobândesc și se mențin cu sprijin politic.

 

Un antreprenor ar putea vota conform propriilor convingeri, mai ales dacă nu are afaceri cu statul, lucru care îi este însă aproape imposibil unui director numit practic de partid și care dacă nu votează cum îi cere șeful de la partid își poate pierde nu doar mandatul de consilier, ci și funcția de conducător de instituție ori companie de stat. Aceasta este poate prima explicație pentru avalanșa de bugetari din PNL.

 

”Antreprenorul este un erou” doar în discursurile liberalilor


Cum vă spuneam însă, când e vorba de teorie și discursuri, PNL își fixează antreprenorul în centrul politicii sale. Iată ce spunea chiar europarlamentarul Rareș Bogdan atunci când a fost la Botoșani alături de Florin Cîțu în campania electorală internă a liberalilor:


„Poți să spui că Florin Cîțu nu-i un liberal autentic care înțelege bine mecanismele economice și care înțelege antreprenorul? Asta este prima propoziție pe care a spus-o când și-a anunțat candidatura. Mi-a plăcut foarte tare și tot i-o repet. Cred că el a uitat-o sau o are întipărită acolo în minte: Antreprenorul este un erou. Pentru că PNL nu poate dezvolta România fără mediul privat. Nu are cum să facă acest lucru. Noi nu stăm la cei cu mâna întinsă. Îi ajutăm să se ridice și să meargă mai departe ajutându-i să construiască, să facă lucruri”.

 


Așa și este, PNL își ajută unii membri să se ridice și le oferă posturi călduțe la stat. La municipiu avem un director din 1998, altul din 2008, ambii ocupă respectivele posturi încă de la înființarea respectivelor unități. Bănuim că încă mai au nevoie de ajutor să se ridice, un deceniu sau două par insuficiente.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Paradoxul alegerilor: Marele câștigător PSD s-a prăbușit de fapt în patru ani la Botoșani, marele pierzător PNL a rămas la același nivel – TABEL procente 2016 – 2020

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
de aia au si bagat 30% din firmele romanesti in faliment in anul pandemiei, caci nu-i intereseaa fenomenul privat , sursa de bani la bugetul de stat..........niste vai de capul lor, fripturisti din tata in fiu..........apropo de cornila, afacerile lui sunt tot cu statul, toate.......si maxim face constructii de anvergura, izolatii exterioare
6 septembrie 2021, 20:26
Cu maldare de mandate in spate si averi s. f., cei ce au distrus Romania"pas cu pas" se considera valabili ever. Tupeu maxim.
6 septembrie 2021, 19:54
Un articol curajos si echilibrat. Adevarul in cateva fraze simple. Nu este scris un amanunt minor, respectivii sunt si in famigllia bogatilor din Bt, cu mici exceptii.
6 septembrie 2021, 19:50
.....ai descoperit roata Balascau!
6 septembrie 2021, 18:02
reprezentativa fotografia cu pozarul Iovu in pozitie gheboasa, un politruc fara scrupule
6 septembrie 2021, 14:17
TURCANU eugen a fost ales si de femeia de serviciu a DSPSA, ieșită la pensie săracă, dar adusă de acasă la 12 noaptea, mai mult i s-a plătit inclusiv cotizația la zi , ca ea nu ar fi plătit. Pe lângă familiile angajate soț și soție la Direcția lui țurcanu eujeeen.
6 septembrie 2021, 13:52
la celelalte societăți subordonate CL-ului v-ați pus intrebarea câte angajări și cum s-au făcut ?De ex la Urban Service am auzit ca s-au angajat o mulțime de persoane cu numele de Federovici, o fi coincidenta. Tot coincidenta la PSD o fi și cuplurile de cumatri care conduc partidul. Decât oameni de afaceri in politica mai siguri sunt neamurile și cumatrii, acestora nici nu le trebuie minte multă.
6 septembrie 2021, 08:48
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.9 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
-1.1 o C
Darabani
-1.7 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.