Ancheta săptămânii
Socrul Aristomel și-a rezolvat de-o casă la foc automat sub oblăduirea urbanistei șefe, fraierii să aștepte 2 ani, 5 sau... 10

Ceea ce altora nu le-a fost cu putință în 5 sau în 10 ani, lui i-a stat în putere în doar o lună și ceva. Aceasta reiese dintr-o analiză mai amănunțită a doar o parte a actelor pe baza cărora Aristomel Anușcă, socrul lui Florin Țurcanu și tatăl deputatei Roxana Anușcă și-a construit casa de lângă Alfa Land. Când a fost vorba de imobilul familiei celui care atunci era președinte al Consiliului Județean și al PNL Botoșani, administrația a funcționat în mare viteză.

În iulie a cumpărat terenul, în august a avut certificat de urbanism de la Primărie

Aristomel Anușcă a dobândit 2.045 metri pătrați de teren în Aleea Pajiștei printr-un contract de vânzare-cumpărare datat în luna iulie 2013. În luna imediat următoare acesta obținuse deja certificatul de urbanism care a stat la baza întocmirii ulterioare a Planului Urbanistic Zonal prin care terenul respectiv a fost transferat din extravilan în intravilan, proprietarii putând astfel să-și construiască o casă. Amintitul certificat de urbanism nu a fost emis de Primăria Botoșani doar pentru Aristomel Anușcă, ci și pentru alți doi proprietari, Claudia Marinela Nichita și Florica Slavic. Iar de aici încolo lucrurile devin cât se poate de interesante, iar coincidențele se țin lanț. Claudia Marinela Nechita deținea teren în strada Pajiștei din august 2008, deci de cinci ani, iar Florica Slavic tocmai din martie 2003, deci de mai bine de zece ani.

puz aristomel anusca

Întrebări fără răspuns

Se naște astfel o întrebare de bun simț: Cum se face că tatăl deputatei liberale a dobândit certificatul de urbanism la doar o lună după ce a devenit proprietar, iar ceilalți doi oameni după cinci, respectiv zece ani?  
Această întrebare am adresat-o și noi edililor, însă ni s-a răspuns printr-o altă întrebare: Dar ceilalți doi proprietari când au solicitat certificat de urbanism? Le-am întors-o și am întrebat și noi când au cerut prima dată ceilalți doi proprietari din Aleea Pajiștei certificat de urbanism? Nu ni s-a mai răspuns.
Viceprimarul care coordonează în prezent compartimentul de urbanism a evitat să facă declarații pe această temă deoarece nu ocupa funcția nici la data emiterii respectivului certificat și nici atunci când s-a aprobat PUZ-ul.
”Dacă s-a întâmplat ceva acolo, s-a întâmplat până ce să se ajungă la votarea PUZ-ului în Consiliul Local”, s-a mărginit să afirme Marius Buliga.

CITEȘTE ȘI:

Bârsan i-a luat până şi perdele şi televizor – CE LUCRĂRI i-a promis Ţurcanu

Cu Cătălina vice, socrul lui Țurcanu intră cu PUZ-ul în CL în șapte luni

catalina lupascuÎn ambele cazuri viceprimar era Cătălina Lupașcu și, dacă tot vă spuneam despre coincidențe, în august 2013 liberala, sprijinită de Florin Țurcanu pentru a prelua postul eliberat de Viorel Iliuță, a fost votată viceprimar cu largul concurs al PSD-iștilor și tot în august 2013 Aristomel Anușcă și ceilalți doi proprietari au dobândit certificatul de urbanism. În calitate de coordonatoare a activității de autorizări în construcții și urbanism, pe 24 februarie 2014 Cătălina Lupașcu a semnat raportul de specialitate prin care ”se propune spre analiză și aprobare Consiliului Local” PUZ-ul cu Aristomel și ceilalți doi proprietari. În rezumat, în șapte luni de la dobândirea terenului, Aristomel Anușcă a obținut de la municipalitate actele necesare pentru a-și construi casă.

Un cetățean fără propteli politice, tot de pe Pajiștei, a așteptat de trei ori mai mult

Pe 24 martie 2016 Consiliul Local Botoșani s-a întrunit în ședință și, printre alte proiecte de hotărâri, a adoptat și un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un teren extravilan... de unde credeți? Chiar din Aleea Pajiștei. Vasile Condrea, proprietarul terenului, obținuse certificatul de urbanism tocmai pe 17 iunie 2014, ceea ce înseamnă că a trebuit să aștepte un an și nouă luni pentru ca PUD-ul să îi fie aprobat în plenul deliberativului municipal. La el serviciul de urbanism n-a mai funcționat cu aceeași viteză ca în cazul casei Anușcă – Țurcanu, unde PUZ-ul a venit în doar șapte luni. Și aceasta în condițiile în care Vasile Condrea nu a cerut transferarea terenului din extravilan în intravilan și nici autorizație pentru casă, ci doar pentru ”construire anexă a exploatațiilor agricole și împrejmuire teren”. La fel de ciudat este că, deși acesta are teren mai aproape de șoseaua de la Lebăda (drumul de ieșire din Botoșani spre Iași), proprietatea sa este încadrată în extravilan, iar cea a lui Aristomel Anușcă, cu toate că se află considerabil mai departe de amintita arteră, face deja parte din intravilanul orașului.

 

puz vasile condrea

Până și Conțac a așteptat 20 de luni

Culmea, tot în ședința de săptămâna precedentă, Consiliul Local Botoșani a aprobat un PUD și trecerea din extravilan în intravilan a 4.000 metri pătrați de teren din Drumul Tătarilor la cererea fostului președinte al CJ și PSD Botoșani, Constantin Conțac în vederea construirii unei locuințe, a unor anexe gospodărești și împrejmuirii unei suprafețe. Fostul lider social-democrat obținuse la rândul său certificatul de urbanism tocmai pe 16 iulie 2014. Adică până și Constantin Conțac a așteptat un an și opt luni până ce să i se transfere terenul din extravilan în intravilan. Ce-i drept, Constantin Conțac nu mai era nici președinte la CJ și nici la PSD și, pe cale de consecință, nici nu avea colegă de partid viceprimar care să coordoneze serviciul de urbanism.

Bună și-o jumătate de pagină

Dincolo de toate aceste date care vorbesc de la sine despre circuitul hârtiilor, trebuie spus că atât proiectul de hotărâre care îl viza pe Vasile Condrea, cât și cel care îl privea pe Constantin Conțac, au anexat, în afara raportului de specialitate fără de care nici un proiect de hotărâre nu poate intra în dezbaterea CL Botoșani, câte un ”Raport de informare și consultare a publicului” și ”Rezultatele informării și consultării publicului”. Practic, proprietarii au fost obligați să aducă la cunoștința celor interesați și eventuali lezați, planurile lor referitoare la construcția pe care vor să o ridice. Ei bine, deși am solicitat atât de la aparatul propriu al Consiliului Local Botoșani, cât și de la secretarul municipiului și de la viceprimarul care coordonează serviciul de urbanism, anexele de la hotărârea privitoare la casa lui Aristomel Anușcă, nu ni s-a dat decât un raport de specialitate de puțin peste jumătate de pagină.


Date fiind toate aceste lucruri, nu mai trebuie probabil să ne mire că la una din vizitele pe care procurorii DNA le-au efectuat anul acesta la Primăria Botoșani, printre cei chemați s-a regăsit și arhitectul șef Dan Sandu, cel care semnează rapoartele de specialitate la PUZ-uri și PUD-uri.

 

VEZI MAI JOS CE A SPUS CĂTĂLINA LUPAȘCU DESPRE IMPLICAREA ÎN AUTORIZAREA CASEI ANUȘCA - ȚURCANU:

”Căsuța” Țurcanu – Anușca de la Lebăda pe masa DNA-ului, 21 de consilieri în frunte cu ex-viceprimărița i-au pus ”fundația” – GALERIE FOTO

Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Loading...
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
Cand au venit in primarie atat Catalina Lupascu cat si Eugen Turcanu l-au tratat pe primar cu aroganta iar pe functionarii din primarie ca pe niste sclavi, urland la ei ca si cum ei erau zei si restul niste prosti. Ce avem dupa doi ani? Catalina probleme grave cu urbanismul si altele care vor aparea in curand pentru ca a semnat sute de documente fara sa realizeze despre ce e vorba iar Turcanu dosar pe nocturna cu ramnificatii in multe directii. Rabdare si vom auzi mai multe in perioada urmatoare.
28 martie 2016, 10:50
Cred ca e o coincidenta numeleNECHITA,SLAVIC vecinii de pajiste ai socrului lui TURCANU,numele astea erau si la fosta GARDA FINANCIARA .AMARATI MAI ERAU!!!
28 martie 2016, 09:28
Ghici ghicitoarea mea: cine sustine un PENAL in cursa pentru primarie? Rapuns: o persoana de aceeasi speta - o PNL-ista CORUPTA! Faceti fratilor putina "curatenie", sunt prea multe "gunoaie" in PNL!
28 martie 2016, 09:13
Domnule Bălăşcău, se pare ca arma dumneavostra este subiectivismul.Aleea Pajistei este in curs de dezvoltare pentru ca face legatura dintre şos. Iaşului si cartierul Tulbureni. Strada si terenurile adiacente urmeaza a fi introduse in intravilan o data cu noul Plan Urbanistic General, sau cel putin asa se are in vedere in acest moment. De curand s-a realizat reteaua de apa pe acea alee. Cartierul Alfa Land este ,de asemeni in dezvoltare, conf informatiilor publice existente. Pana atunci nu are sens sa fie opriti proprietarii sa-si introduca terenurile in intravilan, indiferent de cine ar fi. Este dreptul lor. Au dreptul sa ceara asta. Noi nu judecam alte aspecte decat cele pur urbanistice. Unele documentatii de urbanism se aproba mai usor , altele mai greu si in functie de cat de complet si corect este proiectul depus. Depinde de proiectant si beneficiar cat de lucid trateaza propria problema.Va rog sa nu mai puneti pe tapet nume,fara a va informa in totalitate si fara a intelege fenomenul aprobarii unor lucrari, murdarind persoane doar pentru a face trafic pe pagina de stiri. Cu stima.
28 martie 2016, 08:15
Hopaaaa apare si Catalina pe scena Turcanu-Dna-Bârsan? Devine interesant:). Doamna Catalina cea mai "corecta" persoana a facut trafic de influența?
28 martie 2016, 08:15
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.0 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
17.4 o C
Darabani
17.6 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.