Blog
Nu vă mai suport!!!

România trăieşte în aceste zile un sentiment de solidaritate cum probabil nu s-a mai văzut în ultimii 25 de ani, mai exact de la revoluţie. Un sistem ticăloşit, construit cu meticulozitate timp de un sfert de veac, în care pe oricine au ales oamenii nu s-a întâmplat decât să înlocuiască nişte impostori cu alţii mai răi, este în corzi.

Sistemul acesta în care omul de rând este taxat la propriu şi la figurat de o gaşcă de şmecheri care se ceartă de paradă şi îşi iau liniştiţi locul unora altora la patru ani a ajuns să omoare 32 de oameni. Iar oamenii s-au săturat, nu mai vor, nu mai suportă.
Tragedia din Colectiv, produsă ca urmare a unui şir uluitor de bâlbâieli, a scos la iveală întreaga hidoşenie a sistemului mafiot în care trăim de la revoluţie încoace. Autorizaţiile se dau pe ochi frumoşi, nimeni nu se gândeşte la consecinţe, pe toţi îi doare în fund de viaţa semenilor, singurul lucru care contează este câştigul personal.

O ţară în care cocălarii şi piţipoancele rânjesc şi scuipă din BMW -uri şi Mercedesuri de 100.000 de euro oamenii care muncesc să plătească taxe şi impozite pentru ca sistemul mafiot să protejeze astfel de specimene. O ţară în care analfabeţii şi tupeiştii au ajuns până în fruntea primăriilor, CJ-urilor şi chiar în Parlamentul European, nişte îmbuibaţi cărora le explodează averea după ce pun mâna pe o funcţie, iar când îi caută DNA-ul aflăm că vilele, casele, conturile sunt ale nevestelor, fraţilor, mamelor, bunicilor. Ei n-au nimic, sunt nişte sărăntoci.

 

CITEŞTE ŞI:

O declaraţie de dragoste cum n-am mai auzit


Şi oamenii au înghiţit timp de 25 de ani, până când acest sistem corupt şi în măduva oaselor a ajuns să ne omoare. În cel mai propriu sens al cuvântului. Mesajul celor 15.000 de oameni ieşiţi în Piaţa Universităţii, dar şi a celor câteva mii care protestează în alte mari centre urbane este cât se poate de clar: Gata! Data asta nu mai merge cu şmecheria! Data asta nu ne mai spuneţi că morţii au fost vinovaţi! Data asta nu mai daţi doi trepăduşi afară, nu mai sacrificaţi doi pioni de pe tabla de şah ca să vă salvaţi voi îmbuibaţilor. S-a ajuns prea departe!
România este ţara în care se prăbuşeşte un avion şi toate instituţiile statului, pentru care prostimea plăteşte un amar de taxe şi impozite, nu reuşesc să-l găsească. Reuşesc însă nişte ţărani. Iar după doi ani aflăm că, bineînţeles, morţii sunt vinovaţi. România este ţara în care vicepremierul care clamează interesul naţional merge cu coloană oficială la restaurant, iar un poliţist din coloana sa moare pur şi simplu într-o groapă. Iar „interesul naţional” este cel care vine acum să scoată tinerii din iadul Colectiv. Cât tupeu! Câtă nesimţire! Iar de câteva zile aflăm cum nici Primăria de sector, nici pompierii, nici Guvernul, nimeni nu este vinovat că au murit 32 de oameni!
Nu! Data asta nu mai merge. Data asta plătiţi voi asasinilor! Nu mai suntem o masă de manevră, gata cu turma de oi, data asta voi plătiţi îmbuibaţilor.
Ne-aţi luat şi dreptul la viaţă!?
 

VEZI ŞI:

Se satură şi botoşănenii: Ieşiţi din casă, dacă vă pasă – VIDEO, jandarmii au venit repede să-i păzească

Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie

Ca să înţeleg bine…


Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?

România violată de-a mustață de la Teleorman

Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.

Proasta clasei a ajuns director

La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.

Scrisoare către tatăl meu

Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.

Un an de zile fără „directorul pe viaţă”

Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”

Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director

S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.

Visez, nu mă treziţi

Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.
Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.

Să mă ierţi nea Costică

… Fiindcă noi am fost prea ocupaţi cu ale noastre şi tu ai plecat dintre noi pe nesimţite.

S-au pişat pe capul nostru

Şi să nu-mi spuneţi că sunt grobian fiindcă la ce personaje avem pe lângă noi cred că sunt şi suntem mult prea fini. Şi tocmai asta-i marea problemă.
Şi nici nu cred că oamenii aceştia merită un alt comportament din partea noastră.

Prostul de serviciu de la PNL

… Este neapărat tânăr şi deci visător. El chiar crede în Adam Smith, în Brătieni şi pune botul la discursurile sforăitoare de la TV ale PNL-iştilor.

Bine c-a murit şi Ioan Gyuri Pascu ăsta

Afirmaţia asta mi-a fost dat să o aud luni seară, la câteva ore după ce vestea stingerii artistului care a bucurat sufletele a milioane de români s-a propagat în întreaga ţară.

Scrisoare din Centrul Vechi. Cu tot cu flegme

Când scriu aceste rânduri un puradel şi-a făcut poartă de fotbal din uşa redacţiei şi şutează cu sete. Alţii doi au organizat un concurs de flegme şi ne tapetează geamul. Câţiva paşi mai încolo vreo 15 romi stau îngrămădiţi la o bancă şi joacă barbut. Ca de obicei, nu-i ţipenie de poliţist, local sau nelocal, prin zonă, iar minoritarii fac ce le trece prin cap.

Cu bine, căpitane!!!

29 mai 2016.

A fost ultimul meci în care Botoșanii l-a iubit pe Mișu, fiul adoptat tocmai din Camerun de iubitorii sportului cu balonul rotund. ”Mișu, Mișu, Mișu” am tot auzit în ultimele meciuri pe Stadionul Municipal.

Adevărul despre Cornișa

Prima dată am auzit de Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa în campania electorală din 2008, când Cătălin Flutur a prezentat niște planșe. Trebuie să recunosc din capul locului că mi s-au părut niște SF-uri, mai ales că proiectul fusese scos la lumină înaintea alegerilor. Adică noi aveam și încă avem străzi (mă rog, e cam mult spus ”străzi”) neasfaltate, mii de șomeri, mii de oameni plecați în străinătate, dar făceam un mega-parc de distracții.

Un gigolo transformat în țăran

Tocmai ne-a sunat un domn revoltat, supărat, enervat din cale afară că i-am dat în Botoșăneanul o poză... prea de aproape și i se văd ridurile. I-am răspuns că asta este o dovadă că avem aparate performante și că reporterul se pricepe bine și la fotografiat. A spus că îl iau la mișto. Păi tu ești om serios?

Ne-a sunat şi beizadeaua candidatului la Primărie

Da, pe la vreo 3 după-amiază. Vorbise deja cu autorul articolului, însă nu fusese… satisfăcută de răspuns. A fost cea mai… deplasată, ca să nu-i spun în alt mod, reclamaţie pe care am primit-o de la începutul anului.

(Pen)Ultimul samaritean se plimbă cu Audi şi dansează bunicuţele

Botoşăneanul a publicat zilele trecute un articol despre bolidul cu care se mândreşte fata unui primar din Botoşani. N-a terminat încă liceul, dar are o maşină pe care mulţi oameni ce muncesc o viaţă întreagă nu şi-o permit. Şi o mai şi conducea peste limita legală de viteză în localitate, dar asta este deja altă poveste cu… Audi.<

Pe cuvânt că mor de gât cu voi

Pe parbrize este sânge, mult sânge, iar portiera se mai ține doar într-un șurub. Se bălăngăne de-o mașină, de preferat BMW, care invariabil sălășluiește într-un șanț, într-o râpă, sub un pod, oriunde numai pe drum nu. Sânge este și pe airbaguri, care s-au declanșat, iar mașina s-a transformat, indubitabil, în niște ”fiare contorsionate”. Din care lumea a cam scăpat cu bine, cu ceva zgârieturi și o sperietură zdravănă. Asta înseamnă că iar o să curgă telefoanele cocălarilor: ”we fraiere, scoate poza că te’ndoi ca pe mașină”.

Nu ați înțeles nimic!

Botoșani a trăit un moment istoric într-o seară de miercuri. Nu contează data pentru că ea va rămâne în memoria noastră, a tuturor, drept seara în care tinerii au lăsat gadgeturile deoparte și au ieșit în stradă. Au fost peste 1.000 de oameni mânați de un scop poate inocent, ocolit de manipulare și care a reușit să facă ceea ce, nici cel mai vocal lider sindical, nu mai reușește în contemporaneitate.

Ne pare rău, dar suntem pe primul loc

Întâi cifrele, că ele nu mint niciodată:

La lupta!
7 noiembrie 2015, 17:16
Corect si adevarat. Dar trebuie fortata acum schimbarea din temelii a intregii clase politice actuale , o gasca a mafiei gulerelor albe, care se dueleaza pe spinarea noastra doar pentru a ocupa puterea si a-si hrani interesele personale si de grup. Trebuie inceput cu dizolvarea Parlamentului printr-un referendum si alegerea de catre cetateni a unui Parlament cu doar 300 de demnitari, tineri, titrati dar nu la fabricile de diplome si la scolile sistemului, si care sa aleaga - legifereze un Guvern pe masura lor, fara implicarea gastilor mafiote de orice fel.
4 noiembrie 2015, 08:40
Frumos,Sergiu. Din pacate insa cred ca esti prea optimist. Sistemul este imputit in intregime. Chiar cu demisiile lui ponta,oprea,piedone si altii de rangul lor nu rezolvam nimic. Cand vor veni cei doi care au reprezentat ISU la simularea de autorizare sa spuna ce-au facut...cand va iesi inspectorul financiar sau medicul sau oricare sa spuna "am luat spaga,pedepsiti-ma spre binele tarii"...cand ni se va cere spaga si vom oferi pumni in cap...abia atunci voi fi la fel de optimist. Doamne ajuta sa prindem zilele alea,dar nu cred...
3 noiembrie 2015, 21:33
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.