Blog
PDL fără Flutur

Marţi s-au împlinit fix trei luni de zile de cînd, cel puţin oficial, Cătălin Flutur a renunţat la şefia PDL-ului de la Botoşani. De tot atîta timp se tot aşteaptă numirea unui interimar, lucru care întîrzie să se producă, astfel încît am ajuns să ne întrebăm dacă nu sînt chiar adevărate zvonurile că renunţarea n-a fost decît o chestie de formă, care să reducă presiunea de pe umerii şefului organizaţiei. Dacă despre asta a fost vorba atunci tactica este clar una încununată de succes. În primăvară, săptămîni la rînd, atît din interiorul cît şi din exteriorul grupării portocalii, atît de la centru, cît şi din judeţ, s-au făcut presiuni asupra primarului. Toată lumea îl critica, toată lumea vorbea de dezastrul de la prezidenţiale, mai toată lumea uita rezultatele de excepţie din 2008. Imediat după ce şi-a dat demisia toate acestea au încetat. Faza cu renunţarea a fost ca o pastilă bună care-ţi ia durerea „cu mîna”.

Pe de altă parte însă, faptul că timp de 90 de zile nu s-a găsit un interimar pentru organizaţia de la Botoşani vine să demonstreze degringolada în care se află PDL-ul. Rupt şi la propriu şi la figurat de cele mai nepopulare măsuri luate de vreun Guvern în ultimele două decenii, partidul îmi aduce tot mai mult aminte de politica ţărăniştilor din 1996 – 2000. Impresia generală pe care o creează atît democrat-liberalii de la centru, cît şi cei din judeţ, este aceea a oamenilor conştienţi că, orice ar face în următorii doi ani pînă la primele alegeri, soarta le este deja pecetluită, drumul este ireversibil. Şi de aceea par să acţioneze asemenea unui muribund care nu îşi mai refuză nici o plăcere. Bine, aici plăcerile diferă puţin... Unul se apucă de a băut, altul suge şi ultimul ban public pe care îl mai poate suge, altul îşi face echipă de fotbal. Cînd însă te apuci să pavelezi un amărît de trotuar în primăvară, vine toamna şi tot nu l-ai dat gata, se cam cheamă că ţi se rupe.

Paradoxul este că numai la Botoşani PDL-ul are vreo 40 de şefi. Am şi scris cîndva de pleiada de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, şefi de colegii pe care îi are partidul. Pînă şi Ţâbuleac, chiar dacă nu-şi doreşte, e obligat prin statut să fie şef. Că e doar pe hîrtie este deja o altă treabă. Din toţi aceştia nu s-a găsit însă unul mai breaz care să conducă organizaţia. Chestia este însă valabilă doar în condiţiile în care postul de preşedinte chiar a fost eliberat, aşa cum se spune.

Pînă una-alta PDL face vreo doi ani şi jumătate de prezenţă pe scena politică de la Botoşani, răstimp în care nu s-au organizat nici măcar o singură dată alegeri în filială. Cred că numai la PRM se mai întîmplă aşa ceva. Cum însă nu găseşti timp de trei luni un interimar dintre atîtea mii de portocalii care strigau „Băsescu preşedinte” în toamnă la Iaşi, e greu să vorbeşti despre alegeri.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Mergeți duminică la vot?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
“Atenţie la propaganda electorală în şcoli! Solicităm inspectorilor şcolari, directorilor de şcoli şi cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unităţile de învăţământ. Ne-a fost ...
fashiondays.ro
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7759 lei
USD
Dolarul SUA
4.3145 lei
CHF
Francul elveţian
4.3522 lei
GBP
Lira sterlină
5.5810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9646 lei
XAU
Gramul de aur
203.3031 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4262 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9420 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2666 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1868 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6391 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.