Blog
PDL fără Flutur

Marţi s-au împlinit fix trei luni de zile de cînd, cel puţin oficial, Cătălin Flutur a renunţat la şefia PDL-ului de la Botoşani. De tot atîta timp se tot aşteaptă numirea unui interimar, lucru care întîrzie să se producă, astfel încît am ajuns să ne întrebăm dacă nu sînt chiar adevărate zvonurile că renunţarea n-a fost decît o chestie de formă, care să reducă presiunea de pe umerii şefului organizaţiei. Dacă despre asta a fost vorba atunci tactica este clar una încununată de succes. În primăvară, săptămîni la rînd, atît din interiorul cît şi din exteriorul grupării portocalii, atît de la centru, cît şi din judeţ, s-au făcut presiuni asupra primarului. Toată lumea îl critica, toată lumea vorbea de dezastrul de la prezidenţiale, mai toată lumea uita rezultatele de excepţie din 2008. Imediat după ce şi-a dat demisia toate acestea au încetat. Faza cu renunţarea a fost ca o pastilă bună care-ţi ia durerea „cu mîna”.

Pe de altă parte însă, faptul că timp de 90 de zile nu s-a găsit un interimar pentru organizaţia de la Botoşani vine să demonstreze degringolada în care se află PDL-ul. Rupt şi la propriu şi la figurat de cele mai nepopulare măsuri luate de vreun Guvern în ultimele două decenii, partidul îmi aduce tot mai mult aminte de politica ţărăniştilor din 1996 – 2000. Impresia generală pe care o creează atît democrat-liberalii de la centru, cît şi cei din judeţ, este aceea a oamenilor conştienţi că, orice ar face în următorii doi ani pînă la primele alegeri, soarta le este deja pecetluită, drumul este ireversibil. Şi de aceea par să acţioneze asemenea unui muribund care nu îşi mai refuză nici o plăcere. Bine, aici plăcerile diferă puţin... Unul se apucă de a băut, altul suge şi ultimul ban public pe care îl mai poate suge, altul îşi face echipă de fotbal. Cînd însă te apuci să pavelezi un amărît de trotuar în primăvară, vine toamna şi tot nu l-ai dat gata, se cam cheamă că ţi se rupe.

Paradoxul este că numai la Botoşani PDL-ul are vreo 40 de şefi. Am şi scris cîndva de pleiada de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, şefi de colegii pe care îi are partidul. Pînă şi Ţâbuleac, chiar dacă nu-şi doreşte, e obligat prin statut să fie şef. Că e doar pe hîrtie este deja o altă treabă. Din toţi aceştia nu s-a găsit însă unul mai breaz care să conducă organizaţia. Chestia este însă valabilă doar în condiţiile în care postul de preşedinte chiar a fost eliberat, aşa cum se spune.

Pînă una-alta PDL face vreo doi ani şi jumătate de prezenţă pe scena politică de la Botoşani, răstimp în care nu s-au organizat nici măcar o singură dată alegeri în filială. Cred că numai la PRM se mai întîmplă aşa ceva. Cum însă nu găseşti timp de trei luni un interimar dintre atîtea mii de portocalii care strigau „Băsescu preşedinte” în toamnă la Iaşi, e greu să vorbeşti despre alegeri.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
inpuff.ro
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Loading...
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.