Blog
„Se vede ceva”... un rahat mare cît un judeţ

„Se vede ceva”, era explicaţia invariabilă pe care o dădeau o mulţime de botoşăneni în urmă cu doi ani de zile pentru votul „portocaliu” de la alegeri. Sigur, privind la acest judeţ şi acest oraş în care, din nefericire pentru cei mai mulţi şi doar din fericire pentru o gaşcă politico-afaceristă de şmecheri, noi încercăm să trăim, mă întrebam ce se vede? Un oraş hăbucit ani de zile de şanţuri care s-au astupat în prejma alegerilor? Un bulevard terminat în săptămîna localelor şi crăpat apoi după cîteva luni? Tot soiul de planşe cu supermarketuri care ani de zile au rămas planşe şi atît? O magistrală de gaz prin care şi acum circulă doar gogoşi? Un drum spre Tîrgu Frumos modernizat cu vorbe?

O călătorie în afara judeţului te duce în cu totul altă lume. Dincolo de Suceava sau dincolo de Tîrgu Frumus este deja o altă Românie. Am străbătut mii de kilometri în doar cîteva zile, am trecut prin oraşe mai mari, precum Constanţa, Ploieşti, Braşov ori Bacău, mai de nivelul nostru, precum Piatra Neamţ, dar ceea ce se vede la Botoşani n-am mai văzut nicăieri. Atîtea gropi ca în acest judeţ, atîtea şanţuri ca în acest municipiu nu mi-a mai fost dat să văd. Sigur, o să mi se spună că ar trebui să ne bucurăm, că asta înseamnă că se fac investiţii, că am accesat fonduri europene şi alte dintr-astea. Uite că eu unul nu pot crede că oraşe precum cele menţionate nu au accesat şi ele bani de la UE, că nu derulează şi ele investiţii de amploare, însă probabil că acolo mai există şi bun simţ. Acolo bănuiesc că nu se ţine în noroi un bulevard timp de aproape doi ani de zile ca să îl dai gata cu cîteva zeci de ore înainte de ziua alegerilor. Şi acolo se mai pun pavele pe bulevard, dar am aşa un „feeling” că nu se chinuie din primăvară pînă ce bate toamna la uşă ca să pună dale pe un trotuar precum cel de la Marchian. Acolo probabil că sînt oameni care nu bagă 3 milioane de euro într-o casă, fie ea şi Ventura.

Din nefericire însă majoritatea celor care se prezintă la vot sînt pensionari. Ei nu au bani de pastile sau de o îngheţată pe bulevard, darămite să iasă puţin din judeţul ăsta să vadă România anului 2010. Nu e fascinantă, nu este extraordinară, dar, oricum, e cu totul altceva decît acest colţ de ţară. Şi atunci, juisează la bătrîneţe cînd dau de trei semafoare în oraş, pentru că „se vede ceva”. Depărtaţi-vă doar cîţiva zeci de kilometri de Botoşani şi priviţi înapoi... Se vede într-adevăr ceva, care cam seamănă însă cu... cu ce se poate vedea printr-o fund(ătură) de ţară.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

 

 

Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Loading...
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Loading...
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
La noi nu e vorba de portocaliu.E vorba de niste oportunisti care se folosesc de partide...Cine a pupat si se pupa cu acestia estebinecunoscut,marele autor de SF.Sa nu bagam toti ziaristii in aceeasi cloaca.Realmente targul nostru,judetul intreg e la mana unor indivizi odiosi.Rahatul cel mare se vede intai in centrul orasului,promovat de clica primarului ,incadrat intre randuri de floricele cu care scoate ochii turistului chior.E cladirea asazisului mall ce nu va fi terminata in urmatoarele decenii...Si de care nimeni nu are nevoie si nu va avea nevoie...In fapt ,mai avem un mare rahat ramas din evul comunist:cladirea unde consiliul judetean si prefectura lucreaza impotriva botosaneanului...
13 august 2010, 10:33
La noi nu e vorba de portocaliu.E vorba de niste oportunisti care se folosesc de partide...Cine a pupat si se pupa cu acestia estebinecunoscut,marele autor de SF.Sa nu bagam toti ziaristii in aceeasi cloaca.Realmente targul nostru,judetul intreg e la mana unor indivizi odiosi.Rahatul cel mare se vede intai in centrul orasului,promovat de clica primarului ,incadrat intre randuri de floricele cu care scoate ochii turistului chior.E cladirea asazisului mall ce nu va fi terminata in urmatoarele decenii...Si de care nimeni nu are nevoie si nu va avea nevoie...In fapt ,mai avem un mare rahat ramas din evul comunist:cladirea unde consiliul judetean si prefectura lucreaza impotriva botosaneanului...
13 august 2010, 10:33
13 august 2010, 09:44
dar in 2009 asa mai pupati portokala intre buci ....voi ziaristi din BT !!!!! RUSINE
13 august 2010, 00:01
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8595 lei
USD
Dolarul SUA
4.1198 lei
CHF
Francul elveţian
4.5228 lei
GBP
Lira sterlină
5.3445 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9334 lei
XAU
Gramul de aur
257.1520 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3469 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0064 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1196 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1816 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6532 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.