Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Pe data de 25 martie, Asociația Club Sportiv Magnum, reprezentată de președintele Cătălin Stoleru, a depus o solicitare în acest sens la Tribunalul Botoșani.
Iar pe data de 19 aprilie, magistrații au dispus deschiderea procedurii simplificate de insolvență, cu intrarea în faliment a asociației și dizolvarea acesteia.
Lichidator judiciar provizoriu a fost desemnat Cabinetul Individual de Insolvență Laura Banu din Bicaz, oraș de unde provine chiar Cătălin Stoleru, care a învățat în această urbe și a practicat handbalul atât la juniori, cât și la seniori.
”Atrage atenția debitorului că, potrivit art. 82 alin. 1 din Legea 85/2006, are obligația de a pune la dispoziția lichidatorului judiciar și a creditorului deținând cel puțin 20% din valoarea totală a creanțelor cuprinse în tabelul definitiv de creanțe toate informațiile și documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea și averea sa, precum și lista cuprinzând plățile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii și transferurile patrimoniale făcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii, sub sancțiunea amendării persoanelor responsabile de nepredare”,
Hotărâre Tribunalul Botoșani.
Instanța a pus în vedere lichidatorului să examineze situația economică a debitorului și a documentelor depuse și până la data de 30 mai 2022 să întocmească un raport asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția insolvenței debitorului, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă.
Intrarea în faliment a Magnum Botoșani reprezintă o veste proastă pentru o mulțime de firme și chiar instituții din Botoșani și nu numai. Aceasta pentru că asociația înregistrează datorii atât către mediul privat, cât și cel de stat.
Printre acestea se regăsesc o firmă de IT, care a lucrat la site-ul clubului, o firmă de producție publicitară care a imprimat tricourile, o firmă de pază, două hoteluri, o prestigioasă firmă de transport, clinici particulare.
Apoi, Direcția Servicii Publice Sport și Agrement, Poliția Locală și chiar Primăria Botoșani și Federația Română de Handbal au de recuperat bani de la club.
Tribunalul a fixat un termen de 10 zile pentru depunerea de către creditori a opoziției la încheierea de deschidere a procedurii, care se calculează din momentul notificării.
3 iunie a fost stabilită ca ultima zi în care se mai înregistrează cereri de admitere a creanțelor asupra averii debitorului.
8 iulie este termenul pentru definitivarea tabelului creanțelor.
În luna iulie a anului trecut, o comisie dominată de consilieri locali a decis ca întreaga sumă de 1 milion de lei alocată de Consiliul Local în baza legii 69/2000 să fie acordată ACS Magnum, hotărârea stârnind protestul FC Botoșani, dar și al altor cluburi care au depus dosare de finanțare.
Aceasta mai ales că echipa terminase sezonul în Liga Zimbrilor pe ultimul loc, cu zero puncte, 27 de meciuri pierdute din 28, singurul punct obținut dintr-o remiză fiind pierdut pentru folosirea unui jucător fără drept de joc. Bineînțeles că bilanțul catastrofal a dus la retrogradare.
Magnum nu a reușit însă să cheltuiască decât aproximativ jumătate din suma ce i-a fost atribuită, intrând și într-un litigiu cu Primăria Botoșani pentru consumarea neconformă a unei cote de finanțare.
Pe data de 3 ianuarie a acestui an, Magnum Botoșani a anunțat FRH că se retrage din Divizia A (al doilea eșalon handbalistic al țării) într-un moment în care ocupa locul 2 în Seria A și avea șanse reale la promovare. Atunci, federația a amendat clubul cu 3.000 de lei.
« »
ACUM la Botoșăneanul TV: Dezbatere despre șansele USR la alegerile parlamentare – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024