În a doua jumătate a lunii februarie din anul 2015, comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru
Protecția Consumatorilor Botoșani (CJPC) au efectuat un control privind respectarea prevederilor legale în unități de alimentație publică, cum ar fi restaurante, baruri, fast-food-uri, pub-uri, sau pizzerii.
„La restaurante s-au verificat bucătăriile, compartimentarea, dotarea, respectarea fluxului, ustensilele și dispozitivele pentru activitatea de bucătărie. S-a verificat și lista de meniu și s-a constatat că o parte din agenții economici nu au trecuți alergenii, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni”, a declarat
Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct CJPC.
Alergenii trebuie trecuți în listele de meniu în baza Ordinului 1169 intrat în vigoare în luna decembrie a anului trecut, conform directivelor europene. Cea mai mare sancțiune aplicată de comisari în rândul acestor unități a fost de
5.000 de lei. Administratorii de restaurante depistați cu nereguli minore au fost avertizați cu avertismente.
(G.E.)
CITEȘTE:
Mare grijă la produsele promoționale: Protecția Consumatorilor a luat în vizor agenții economici