Centrele de permanenţă din judeţ, dar mai ales criticile aduse de directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) la adresa unor medici care activează în cadrul acestora a provocat reacţia dură a unui doctor.
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul PNŢCD Botoşani, medicul de familie Marius Bogdan i-a reproşat lui Costel Lupaşcu faptul că vorbeşte despre acest sector de activitate fără să aibă pregătirea profesională şi căderea instituţională de a o face. Medicul, care activează în oraşul Flămânzi şi în comuna Frumuşica, a arătat că aceste centre de permanenţă sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii, cu bani de la bugetul de stat, pe care CAS nu face altceva decât să îi distribuie, doctorii şi asistenţii care lucrează în cadrul acestora nefiind plătiţi din asigurările sociale de sănătate.
„În judeţul Botoşani, cu toată lipsa de modestie, doar trei persoane au expertiză să vorbească despre centrele de permanenţă: d-na doctor Tamara Ciofu, dr. Şerban şi dr. Bogdan. Şi sub nici o formă dl. preşedinte al Casei de Asigurări, care, în 2001, se ştie foarte bine, era asistent la Sanepid şi după aceea şi-a completat studiile. Mă rog, în ce mod nu contează”.
Marius Bogdan, medic de familie.
Medicul, care este şi consilier judeţean PNŢCD, a reacţionat după ce şeful CAS Botoşani a făcut public că un medic de la un centru de permanenţă a primit 5.200 de lei pentru două consultaţii.
„Nu este vina medicului că nu au fost pacienţi. Dacă într-o noapte nu este un incendiu, sunt vinovaţi pompierii? Ce facem, nu mai plătim pompierii?”
Marius Bogdan, medic de familie.
Doctorul a precizat că a luat poziţie la cererea mai multor colegi de breaslă supăraţi că directorul CAS Botoşani extrage date din context şi dă impresia că activitatea centrelor de permanenţă este una care nu îşi are rostul.
Dr.Bogdan a propus şi trei măsuri pentru creşterea adresabilităţii pacienţilor: afişarea programelor la primării şi farmacii, corelarea programelor centrelor cu cel al farmaciilor şi popularizarea de către Ministerul Sănătăţii, prin intermediul legii audiovizualului, a acestor centre, asemenea reclamelor de genul „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide”. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Plimbarea pe capotă sancționată de Poliție, la volan era o... ea – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 18, 2024
Bărbat căzut de pe bicicletă: Polițiștii locali au chemat ambulanța
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Angajări la Ambulanța Botoșani: CINCI posturi scoase la concurs
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024