O dimineață cu emoții, dar și cu victorii incontestabile pentru cei doi botoșăneni din canotajul românesc.
Simona Radiș și Mugurel Semciuc s-au calificat, duminică dimineață, în finale, după două curse excepționale.
Mai întâi, echipajul de dublu vâsle feminin, compus din botoșăneanca Simona Radiș și Ancuța Bodnar, a terminat pe locul 1 cursa din semifinală, urmând să concureze în Finala A.
Tot în această dimineață, în proba de patru rame masculin, Mihăiță Vasile Țigănescu, botoșăneanul Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, au terminat pe locul 1 cursa de recalificare, urmând să lupte și ei în Finala A.
Pe Simona Radiș, botoșăneanca născută în Avrămeni, am admirat-o și la festivitatea de deschidere a celei mai mari întreceri sportive de pe mapamond, ea fiind purtătoarea de drapel a României alături de înotătorul Robert Glinţă, ambii desemnați de Comitetul Olimpic și Sportiv Român să aibă o asemenea onoare.
Mugurel Semciuc, membru al echipajului de canotaj 4 rame, reprezintă cu cinste România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
„Abia pe podium uiți de toate durerile și toate greutățile din acest sport. Acolo e cel mai frumos sentiment, pe podium”, spunea Mugurel înainte de competiție.
În octombrie 2019, a fost inclus în "Samurai 2020", programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020.
Născut pe 24 ianuarie 1998, în satul Rogojești, comuna Mihăileni, județul Botoșani, Mugurel Semciuc a început cursurile primare în satul natal, apoi a urmat clasele gimnaziale la Mihăileni. Aici a fost îndrumat de către profesorul Victor Semciuc, cel care pentru prima dată i-a spus că ar putea deveni un foarte bun canotor. La 15 ani, ajunge la baza de antrenamente de la Fălticeni, unde îi va avea drept antrenori pe Iulia și George Bulie.
Primele rezultate apar în 2015, când participă la primul campionat european, în Cehia, și obține alături de echipă medalia de bronz. Un an mai târziu intră în competiție în Lituania, unde câștigă din nou bronzul. Pentru ca 2017 să îi aducă intrarea în lotul olimpic de tineret și seniori.
2018 a fost, însă, cel mai frumos an competițional. A câștigat bronzul la Campionatul Mondial de Tineret din Polonia, iar la Brest, Belarus, a câștigat aurul în barca de 8+1 și 4 cu cârmaci.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Dinu Todoran preia una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon: Este o provocare
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Brânza de la “Five Continents”premiată cu aur la World Cheese Awards 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Două case mistuie de flăcări: O femeie a ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Valeriu Iftime deschide ușa transferului unui jucător de la FCSB: Cum să nu-l vreau?
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024