Candidatul independent la Primăria Municipiului Botoșani face publică etapa a doua din Programul pe care intenționează că îl implementeze sub denumirea: Prioritatea nr.1.
Mesajul lui Cătălin Silegeanu:
”Așa cum am promis, fiecare comunicat de presă va conține și o parte din programul meu pe care doresc să îl implementez în cadrul Primăriei Botoșani pentru că să conduci ai nevoie de viziune, pentru ca dumneavoastră aveți nevoie de Strategie si nu de lozinci populiste. Următoarea prioritate pe lângă cea prezentată anterior o reprezintă Fondurile Europene.
Fondurile europene reprezintă o oportunitate critică pentru administrațiile locale din România. Nicio administrație, oricât de bogată, nu poate ignora banii gratis ce pot fi atrași.
Banii europeni nu sunt un moft, bani europeni sunt un drept al românilor .Având o birocrație greoaie, o lipsa totală a infrastructurii, că antreprenor m-am lovit de foarte multe refuzuri sau amânări din parte autorităților care ar fi trebuit să vină în ajutorul cetățeanului.
Autoritățile locale incomplete și incompetente la capitolul atragerii fondurilor europene.
Știm că fondurile europene sunt cele care au demonstrat că se poate face modernizare, dezvoltare acolo autoritățile locale nu au interes să intervină. De o importanță deosebită pentru primari este modul în care serviciile publice cu personal contractual pot asigura un salariu mai mare pentru cei care lucrează în aceste structuri. Foarte important de reținut este faptul că programele europene potasigura o parte substanțială a salariului acestor oameni.
Legea 215/2001 a Administrației Publice Locale, Articolul 73, menționează clar că astfel de servicii publice pot fi înființate cu respectarea leislației în vigoare (în caz că sunt primari care au dubii despre legalitatea acestor servicii):
“Consiliile locale pot înființa și organiza instituții și servicii publice de interes local în principalele domenii de activitate potrivit specificului și nevoilor locale, cu respectarea prevederilor legale și în limita mijloacelor financiare de care dispun.”
2. Legea 339/2007 a Strategiilor de Management de Proiect, Articolul 7, permite administrațiilor publice să își facă structuri cu manageri de proiect.
Salarizarea este ”cuiul lui Pepelea” pentru orice serviciu public ce dorește să asigure eficiență. Pentru a atrage oameni buni, trebuie să îi plătești bine – nu este filosofie foarte mare, toată lumea știe lucrul acesta. În cele ce urmează vom lista câțiva pași ce pot fi urmați pentru a asigura managerilor de proiect salarii decente:
Salariul de bază pentru personalul contractual se stabilește conform Legii 284/2010 privind Salarizarea Unică. Anexă 1, Capitolul ÎI, Secțiunea 1 include Grilele de Salarizare pentru personalul contractual din administrația publică locală.
Domnule Primar, Domnule Viceprimar știți câte sectoare s-ar fi putut dezvolta dacă ați fi fost interesat că acest oraș să fie printre primele din Moldova că nivel de dezvoltare și îmbucățire a calității vieții cetățenilor Municipiului Botoșani?
Dacă aveați un minim de seriozitate nu ați fi așteptat să vină delegație de la București și să va arate că va poate da 270 milioane și să susțineți că acești bani ajung în fondurile primăriei pentru dezvoltarea rețelelor de gaz.
Acești bani pot să ajungă doar dacă veți ști cum să pregătiți proiectele, timp de 4 ani nu ați atras 1 euro din fondurile europene sincer mă îndoiesc că veți reuși!
„Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”. Apelul în valoare de 235 milioane de euro, prevăzut a fi lansat pe 17 august, permite dezvoltarea rețelei de gaze naturale încă din această perioadă de programare, urmând că procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.
Condiția este că primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorități publice locale, să asigure racordarea la rețeaua de gaze a cel puțin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect și să modernizeze infrastructură existentă acolo unde această există. Eligibile sunt și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au că obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.
Activitățile finanțate din cele 235 de milioane de euro alocați din actualul exercițiu financiar sunt:
Construirea rețelelor inteligente de distribuție gaze naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente;
Construirea stațiilor de reglare, măsurare și predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect;
Construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli etc.) în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice;
Construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.
Să vorbim despre fondurile europene și cum pot ele să ajute la dezvoltarea economică, culturală, umană a municipiului Botoșani.
Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)
Construirea de drumuri și autostrăzi, metrou, linii feroviare și aeroporturi.
Valorificăm potențialul căilor navigabile și al porturilor. Asigurăm accesul la apă și canalizare, reciclarea deșeurilor, conservarea biodiversității și monitorizarea calității aerului. Reducem pagubele la inundații și secetă, combatem eroziunea costieră și extindem plajele. Contribuim la salvarea de vieți, prin dotarea IGSU cu tehnică de ultimă generație pentru intervenția la dezastre. Susținem energia din resurse regenerabile și reducem consumul de energie electrică.
Programul Operațional Capital Uman (POCU)
Sprijinim sute de mii de oameni să trăiască mai bine, să își găsească de lucru, să fie mai sănătoși și mai bine pregătiți profesional. Dăm tinerilor o nouă șansă la educație și îi ajutăm să devină antreprenori. Sprijinim comunitățile marginalizate și ajutăm persoanele defavorizate să-și găsească un loc de muncă. Finanțăm proiecte mici dar care pot schimbă vieți și finanțăm, deopotrivă, proiecte mari, de anvergură națională, prin care încurajăm creionarea și implementarea de noi politici publice care ne îmbunătățesc viața tuturor.
Ce finanțează alte ministere
Programul Operațional Regional (POR)
Drumuri județene, șosele de centură, pasaje rutiere, poduri, infrastructură de sănătate - spitale regionale, ambulatorii, centre de intervenție integrate.
Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR)
Susține agricultură, finanțează infrastructură rurală și sprijină crearea de locuri de muncă la sate.
În concluzie, Domnule primar aveți nevoie de Foarță multă pregătire și experienta în domeniul managerial, să cunoașteți legile prin care cei care se ocupă de proiectele europene sunt foarte bine plătiți .S-a dovedit că nu poți avea rezultate bune cu oameni prost plătiți sau cu oameni incompetenți sau incompleți.
Nu mai țineți orașul și cetățenii în degradare morală, fizică și promisiuni deșarte.
PRIMĂRIA BOTOȘANI nu a accesat mai nimic din aceste fonduri .Având în vedere lipsa infrastructurii, iluminat, dezvoltare personală a tinerilor /recalificare. Persoanele defavorizate, dezvoltare regional. Nimic . Primarul a luat doar ce i-au dat stăpânii partidului
Din păcate fără o echipa serioasă și calificată, fondurile europene rămân neaccesate iar banii contribuabililor se cheltuiesc inutil și fără speranța într-o viață mai bună. Că independent și cu experiență managerială voi reuși sa-mi formez o echipa tânără, care împreuna vom atrage fonduri europene pentru un oraș european în adevăratul sens al cuvântului .Edilii care s-au săturat să aștepte bani de la guvern au renunțat la politică și s-au apucat serios de treaba , un exemplu extraordinar de înțelepciune, caracter și dragoste pentru oraș este primarul din Comună Ciugud din județul Alba.
Așa ca lăsați promisiunile, lăsați comunicatele de presa ireale, veniți, voi fiecare candidat cu cate un program REAL de dezvoltare a acestui oraș, de a oferi o bunăstare cetățenilor, de a ieși din sărăcia si mizeria cu care se confrunta Botoșaniul.
Cetățenii sunt sătui de promisiuni, sunt sătui sa accepte si sa înghită promisiuni electorale.
Cătălin Silegeanu- Candidat Independent Primăria Municipiului Botoșani”
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Bărbat căutat pentru omor: Ar fi fost implicat într-un atac mafiot cu mitralieră
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024