Deja, într-o primă fază au fost debranșate de la sistemul public un număr de 30 de scări din întreg orașul, acolo unde datoriile totale pe scara de bloc atingeau sume uriașe. O parte dintre cei somați au reacționat însă și au început să-și achite din datorii.
”
Deja au început să încaseze destul de bine. Adică, îmi pare rău să o spun dar până nu se aplică niște metode de coerciție nu se rezolvă problema. Adică cu sărutmâna și bună ziua nu se face treabă în Țara Românească. Și atunci, ei spuneau că din suma pe care o au cred că au încasat vreun miliard jumătate din 10 – 15 miliarde. Undeva la 10% au început să încaseze numai prin simplul fapt că au pus afișe că întrerup apa”, a declarat
Gheorghe Sorescu, vicepreședinte al Consiliului Județean.
Șeful de la județ a mai menționat că poate nu s-ar fi ajuns la înregistrarea a atât de multe debite de la abonații casnici dacă nu ar fi fost încheiate contractele individuale.
”
Urmează efectiv închiderea și un program pentru menaj de câteva ore, asta este. Cu scuze că sunt oameni care sunt buni platnici. Dar vreau să vă spun că dacă e să fim corecți până la capăt, normele ANRSC spun că dacă se respecta legea, se făcea cu asociația de proprietari. Și atunci era o chestiune care era rezolvată”, a mai spus Sorescu.
Scările de bloc care au fost debranșate de la rețeaua publică de apă au un program de furnizare de trei ore, dimineața.
(G.E.)
CITEȘTE:
Refuz pentru plată servicii prin asociaţii de proprietari: Este cea mai mare greşeală