Ministerul Apărării Naționale se apropie de finalizarea procedurii de achiziție a lucrărilor de restaurare a Crucii Eroilor de pe Caraiman, după deschiderea ofertelor care a avut loc în a doua jumătate a lunii ianuarie.
Deși se înscriseseră la procedura de achiziție mai multe firme sau asocieri – Marbel Consulting SA, Rasub Construct SRL, Romconstruct Group SRL, Top Line Construct SRL, Alexcor Trading SRL și Tehnic Asist SRL – doar două oferte au fost depuse și validate de Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Compania din Botoșani condusă de soții Vlas a intrat inițial în cursă, după care a renunțat.
În prezent, scrie ZiarulPrahova.ro, se află în evaluare tehnică ofertele depuse în SEAP de Alexcor Trading SRL (lider al asocierii Alexcor Trading SRL, Rasub Construct SRL, Trio SRL și Migifra SRL) și de Top Line Construct SRL (lider al asocierii Top Line Construct SRL, Impresa di Construzioni Ing E. Mantovani SpA).
Lucrările de reabilitare vor cuprinde și înființarea unui muzeu în incinta soclului Crucii Caraiman.
Având în vedere că activitățile pe șantier nu vor fi posibile decât circa șase luni în fiecare an, din cauza condițiilor meteorologice de pe Vârful Caraiman, va fi dificil ca firma câștigătoare a licitației organizate de Ministerul Apărării Naționale să lucreze în afara lunilor de vară. De asemenea, toate materialele de construcție vor fi transportate exclusiv cu elicoptere de mare putere provenite din zona civilă.
Crucea Eroilor Neamului s-a ridicat în perioada 1926 - 1928 la aproape 2.300 de metri, pe muntele Caraiman, în memoria eroilor din Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Evoluție și inovație - Cum modelează tastatura mecanică și laptopul gaming ASUS viitorul tehnologiei
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024