Un grup de 21 de studenţi din anii ai Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, specializarea - energetică şi sisteme electrice, au vizitat miercuri incinta unităţii de producţie a societăţii de termoficare din Botoşani. Ei au fost însoţiţi de către profesorul Radu Pentiuc.
Studenţii, aflaţi în perioada de pregătire pentru practica universitară, au vizitat turbinele şi cazanele vechi de la Modern Calor, care au fost proiectate şi instalate în urmă cu 30-40 de ani, dar şi instalaţiile de cogenerare în funcţiune. Turul studenţilor a fost complet, ei ajungând să vadă şi motoarele termice de ultimă generaţie care sunt montate în aceste zile în ceea ce va deveni noul CET al Botoşaniului, care este construit printr-un program cu finanţare europeană în valoare de peste 45 de milioane de euro.
CITEŞTE ŞI:
Căldura centralizată i-a stârnit patriotismul lui Valeriu Iftime
„În afara de tehnologie înaltă, am remarcat o ambianţă deosebită şi o primire făcută de un personal care are o mare deschidere. Cred că cel mai important lucru, faţă de alte locuri, este inerţia peste care oamenii de la această societate au reuşit să treacă, demonstrând că se poate. Eu asemăn ce se întâmplă aici cu un model chinezesc, în care o societate de stat este capitalizată şi se face performanţă după regulile economiei de piaţă”, a declarat la finalul vizitei
profesorul Radu Pentiuc. Deja conducearea Universităţii Ştefan cel Mare Suceava vrea să încheie un acord cu societatea Modern Calor pentru ca studenţii să poată efectua practică de specialitate în unitatea de producţie a energiei electrice şi termice de la Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
Anna Lesko vine din nou la Botoșani - AFLĂ când
Societatea Modern Calor desfăşoară în această perioadă programul „Porţile deschise”, primind doar în ultima lună peste 1000 de vizitatori, de la copii de grădiniţă la elevi şi studenţi, clienţi sau potenţiali clienţi şi chiar specialişti din domeniul termoficării din toată ţara. Toţi oaspeţii au putut vedea transformările care se fac la această societate pentru a se trece de la colosul energofag construit în urmă cu 30-40 de ani la un CET de ultimă generaţie ce poate deveni etalon de eficienţă în toată România.Acțiunea ”Porțile deschise” continuă toată vara. În vederea unei mai bune organizări a vizitelor, acestea vor fi programate astfel:
Luni-vineri: 10, 12, 14, 16;
Sâmbătă – duminică: 10, 11, 12, 13.