Probabil din cauza faptului că au fost ținuți în sală aproape trei ore, cauzat de vizita celor doi miniștri la Botoșani, consilierii județeni au izbucnit în timpul ședinței de vineri, din plen.
Iar apogeul scandalului a fost la proiectul de hotărâre cu majorarea prețului la apă și canalizare. Au fost mai multe intervenții, directorul Albert Tănasă a încercat în zadar să ofere niște explicații.
Una dintre interpelări a venit de la Radu Judele, cel care în mandatul trecut era mai mereu mandatat să reprezinte CJ-ul în adunările de la Nova Apaserv.
Și a cerut o structură de salarii a celor peste 450 de salariați de la Apă.
„Vă solicit dv. să ne prezentați o structură a salariilor, respectând criteriile de confidențialitate. Sunt cinci ingineri, au atât salariu. Pentru că, din ce știu eu și îmi aduc aminte din cadrul societății, când eram reprezentant acolo, sunt niște discrepanțe foarte mari între salariile unor categorii de angajați și a celorlalte categorii. Și poate s-ar putea reduce aceste inechități în limita acestui buget, fără să mai fie nevoie de majorări de tarif”,
Radu Judele, consilier județean PNL
A intervenit și Gheorghe Sorescu, fost vicepreședinte la CJ și economist la bază, care i-a făcut o serie de recomandări directorului de la compania de apă.
„Mi se pare că se pune presiune pe consilierii județeni față de un conflict pe care îl aveți dv. trebuie să-l rezolvați și aveți resurse să îl gestionați în limita bugetului actual. Și, cum a spus foarte bine colegul meu Radu Judele, trebuie să rezolvați în bugetul de salarii pe care îl aveți dv. și care trebui gestionat cât mai bine”,
Gheorghe Sorescu, consilier județean PNL
Lucrurile s-au precipitat și în mod neașteptat, a fost împotriva acestei solicitări și o consilieră de la PSD.
„Eu una nu sunt de acord și cred că nici dv. sunteți de acord să creștem birurile pentru populație pentru salariile directorilor, a celor din CA ș.a.m.d. Așa cum se spunea aici, că nu toți au salariul minim pe economie. Fiecare să se întindă cât îi ține plapuma”,
Rodica Bârliga, consilier județean PSD
Într-un final, proiectul fiind respins, Liviu Toma a luat cuvântul și a arătat că probabil vor fi făcute disponibilizări la Apă.
„Având în vedere că acest proiect a picat, am reușit să dăm ca sarcină conducerii Nova Apaserv să facă restructurări. Rugămintea mea către conducerea Nova Apaserv este să aibă grijă la cei 60 de salariați angajați acum doi ani pe bază de CV”,
Liviu Toma, vicepreședinte CJ Botoșani
Pe bază de CV s-au angajat la societatea Nova Apaserv mai ales liberali, foști parlamentari, directori de instituție sau consilieri cu tot cu soții.
Respectiva listă, indiferent de director și culoarea lui politică și indiferent de numeroasele solicitări din partea presei, a rămas strict secretă.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
Jocurile video vor deveni materie opțională în licee: Decizia a fost luată de Ministerul Educației
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Artizanul (ne)cunoscut al României care s-a stins la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
O parohie din Protopopiatul Dorohoi face pregătiri pentru colinde
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Declarația zilei 1 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024