Interviuri
INTERVIU D.Humelnicu : 'Am o veste tristă - nu se ocupă parlamentarii cu drumuri, poduri...'

Sîmbătă 17 iulie se fac două luni de cînd, cel puţin oficial, democrat-liberalii botoşăneni nu mai au lider. Unul din numele vehiculate pentru preluarea preşedinţiei organizaţiei este al senatorului Daniel Humelnicu. Membru al vechiului PD şi fost consilier municipal, acesta susţine însă că nu a fost vorba decît de „tatonări”. Despre situaţia din fruntea PDL Botoşani, despre sinistraţi, protestele sindicatelor şi „Lista ruşinii” citiţi un interviu în rîndurile ce urmează.

- Pe 17 iulie se împlinesc două luni de cînd organizaţia PDL Botoşani nu are preşedinte. De ce nu se pune un preşedinte la Botoşani?
- Întrebarea asta probabil trebuie să o adresaţi în altă parte, nu mie. N-am de unde să ştiu lucrul ăsta. Suntem în proces intern de alegeri care deocamdată este suspendat, aşa s-a hotărît într-un birou naţional, au început în unele judeţe şi acum, probabil după ce se termină cu toată povestea asta privitoare la restructurarea ministerelor, agenţi, mai nou inundaţii, se va discuta această problemă în partid.

„Despre demisie trebuie să îl întrebaţi pe preşedinte”

- Dar cum funcţionează o organizaţie fără preşedinte? Pînă la urmă, trebuie cineva, nu ştiu, să semneze state de plată, sunt chestii de strictă organizare pînă la urmă.
- Într-o organizaţie, cel puţin la Botoşani, funcţioneză biroul permanent judeţean. E o organizaţie de conducere colectivă, aşa că nu cred că… E un preşedinte, prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, există o întreagă structură.

- Dar problema e că…
- Chiar nu e o problemă… trezorier, deci nu e o problemă asta… contabil, deci nu e o problemă.

- Problema e că sunt prea mulţi oameni buni sau că nu se găseşte un om bun, un om potrivit pentru funcţia respectivă?
- Dar nu despre asta discutăm. Discutăm despre faptul că suntem probabil cu o lună, poate cu două, trei, înaintea unor alegeri interne şi atîta tot.

- Păi demisia tocmai pe fondul apropierii alegerilor a venit. S-a spus…
- Despre demisie trebuie să îl întrebaţi pe preşedinte, că nu pot eu să comentez demisia preşedintelui pentru că e un act, pînă la urmă, personal, nu pot eu… nu s-a consultat cu mine. Poate s-a consultat cu altcineva, cu mine nu, aşa că nu pot eu să îmi dau cu părerea despre asta.

- Nu, eu v-am întrebat pe dvs. din perspectiva faptului că a fost numele cel mai pronunţat ca şi continuator în fruntea organizaţiei, adică să preluaţi funcţia de preşedinte.
- Dacă ar fi fost o astfel de chestiune, era o decizie a biroului naţional.

„Fac parte dintre cei care (…), din ceea ce au promis în campania electorală, deja au făcut”

- Dar nu aţi avut nici o discuţie cu cineva de la centru pe tema preşedinţiei organizaţiei de la Botoşani?
- Au fost tatonări.

- Pornite dinspre centru sau dinspre organizaţia de la Botoşani?
- Tatonări…

- Aveţi un an şi jumătate, trei sesiuni parlamentare, de cînd aţi intrat în Senat. Ne puteţi spune chestiunea pe care o consideraţi principala realizare în această perioadă?
- Sunt mai multe. Dacă e să discutăm un bilanţ, o să-l facem atunci cînd… Am făcut, de altfel, un bilanţ la un an de zile. E adevărat că nu prea l-a băgat nimeni în seamă. Mă refer aici la presă. În fine… probabil avea alte priorităţi… Făcusem şi un comunicat de presă. N-a prezentat interes, e-n regulă. Nu ştiu de ce prezintă interes acum, la un an şi jumătate, probabil ar fi o întrebare. Eu fac parte dintre cei care, într-adevăr, cred că, din ceea ce au promis în campania electorală, deja au făcut. Mă refer în principal la cele patru coduri, pe care le consider foarte importante: Codul Civil şi de Procedură Civilă, Codul Penal şi de Procedură Penală. Sunt membru în comisia de modificare a Constituţiei şi chiar cred că sunt subiecte de fond acolo care trebuie rezolvate peste lucrurile pe care le vedem noi aşa, pe sticlă. Sunt chestiuni de importanţă vitală pentru mecanismele de funcţionare a instituţiilor în societate, mă refer la relaţia dintre Guvern şi Parlament, la Parlament – Preşedinte, Preşedinte – Guvern. Mai avem un set de alte acte normative privitoare la siguranţa naţională şi vedem în ce măsură sunt compatibile cu Constituţia acolo şi cu contextul general legal comunitar, în care ne desfăşurăm activitatea. Sunt chestiuni de fond. Aşa, sigur, dacă vreţi, o să fac un inventar cu interpelări la adresa Guvernului, la adresa unor şefi de agenţii, la…

„Poate aţi vrea să avem şi drumul Rădăuţi Prut – Ştefăneşti pe patru benzi”

- Oamenii, cînd se gîndesc la realizările unui parlamentar, se gîndesc la drumuri, la poduri, la fonduri, chiar dacă nu ţine strict de activitatea lui.
- Am o veste tristă: nu se ocupă parlamentarii cu drumuri, poduri…

- Le-aţi spus asta la oameni în campanie?
- Strict au primarii, preşedinţii de consilii judeţene, sau miniştrii, atît! Un parlamentar se ocupă cu activităţi legislative. Dacă vreţi, aşa cum am putut, prin pîrghiile modeste pe care, din nefericire le-am avut la dispoziţie în momentul de faţă, am reuşit să atrag personal nişte sume de bani fie din bugetul de stat, fie chiar din bani privat. Au fost în primul an de mandat nişte bani, au mers în municipiul Botoşani vreo 3 miliarde de lei vechi pe amenajarea spaţiilor de parcare. Anul acesta pentru baze sportive… avem o mare problemă şi aici pentru că nu avem unde, într-un municipiu ca Botoşaniul, chiar n-aveam unde să… şi iarăşi e o sumă mică. Sumele pe care le au parlamentarii la dispoziţie sunt puţine. Eu, totuşi mă bucur că, într-un tîrziu, am reuşit şi cu ajutorul meu şi cu ajutorul altora, recunosc, să convingem totuşi Guvernul să punem pe axa prioritară drumul Suceava – Botoşani, pe care îl consider foarte important pentru simplu motiv că acest drum ne leagă de Aeroportul Salcea, care este clar legătura cu lumea civilizată, iar Aeroportul Salcea, pentru cine nu ştie, va intra cît de curînd într-un proces de reabilitare şi va deveni aeroport internaţional, unde vor putea veni avioane de pasageri, dar mai ales de marfă.

Dan Humelnicu

- Drumul spre Tîrgu Frumos nu îl punem şi pe acesta pe o axă, ceva?
- Vă rog frumos să îl puneţi.

- Nu, păi spuneaţi că aţi reuşit să faceţi lobby ca să …
- Numai că lucrurile astea se întîmplă în etape. E adevărat, poate aţi vrea să avem, ştiu eu, şi drumul care leagă Rădăuţi Prut – Ştefăneşti pe patru benzi, dar e mai complicat.

„Nu au fost vizite de partid, eu ştiu că au fost vizite ale reprezentanţilor Guvernului”

- De ce nu a fost nici un sau au cam lipsit, ca să fiu corect, reprezentanţi de seamă ai organizaţiei PDL Botoşani la vizitele oficialilor de la Bucureşti la sinistraţi?
- Dar eu acolo aş face o mare diferenţă, sunt lucruri diferite. Activitatea guvernamentală, care a însemnat activitate strîns legată cu Instituţia Prefectului, cu instituţia preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost absolut în regulă, ştiu că au colaborat foarte bine. În rest, eu ştiu că nu au fost vizite de partid, eu ştiu că au fost vizite ale reprezentanţilor Guvernului, care au venit clar să vadă chestiuni punctuale într-o situaţie absolut nefericită pentru mulţi dintre locuitorii judeţului.

- Da, s-ar putea să aveţi dreptate, dar problema e că s-a ajuns…
- Sigur am dreptate, deci sigur am dreptate.

- … S-a ajuns într-o situaţie paradoxală, s-au întîlnit, de exemplu, cu Elena Udrea sau Traian Băsescu…
- Şi eu m-am întîlnit cu Elena Udrea şi cu Traian Băsescu.

- La Traian Băsescu nu v-am văzut.
- Ei, asta e altă discuţie.

- A fost toată trupa de parlamentari de la PSD, a fost singurul parlamentar de la PNL, numai de la PDL nu prea au fost.
- Cred că pe mine m-aţi văzut. Poate nu în toate ocaziile, dar eu reţin că ne-am întîlnit.

- Da, dar aţi fost o excepţie, tocmai asta e. De la PSD au fost toţi parlamentarii. Bine, nu ştiu cît de coincidenţă a fost să se nimerească în aceeaşi zonă din Dorohoi şi la aceeaşi oră cu Elena Udrea. Vă întrebam de ce aţi fost doar dvs.?
- Eu pot să răspund doar pentru faptele mele.

- Dar nu sunteţi şi vicepreşedinte la PDL, să mai răspundeţi şi pentru faptele celorlalţi?
- Nu, educaţia mea de jurist aşa îmi spune, că fiecare răspunde pentru faptele lui, pentru acţiunile sau inacţiunile lui.

„E o mare nesimţire să vii astăzi să-ţi baţi joc de suferinţa unui om”

- Apropos de sinistraţi, circulă o variantă la bursa zvonurilor că PDL-ul nu se prea oboseşte să ajute populaţia din Dorohoi şi din comunele apropiate pentru că e fieful PSD-ului, este senator de la PSD şi deputat de la PSD pe Colegiul Dorohoi.
- Absolut fals. Cine înfiinţează bursa zvonurilor, nu ştiu cine e fondator, nu ştiu cine întreţine această bursă, dacă ea există. Senatorul Daniel HumelnicuNoi am considerat că ajutorul trebuie făcut şi dat, nu condiţionat, nu politizat, Nu am făcut cum au făcut cei de la PSD, care au intrat în comune şi au dat daruri fel de fel, pîine, apă, alte produse alimentare spunînd că sunt sinistraţi, cînd acolo nici n-a bătut vîntul, dar nu asta e important. Important e că au primit ajutor exact şi la vreme şi întocmai cei care au avut nevoie, din nefericire, de aceste ajutoare, mă refer aici, în principal, la cei de la Hilişeu Horia, care, deşi, după părerea mea, au fost mult mai loviţi decît alţi cetăţeni din judeţ, nu prea am văzut foarte des nici pe unii, nici pe alţii, pe acolo. Noi am făcut ce am considerat de cuviinţă, am dus şi alimente, am dus şi îmbrăcăminte, materiale de construcţii. La fel s-a întîmplat la Ibăneşti, la Pomîrla, Truşeşti, am fost şi la Dorohoi. Am avut chiar o trupă consistentă la Dorohoi, numai că noi nu ne-am îmbrăcat nici în roşu, nici în portocaliu sau în galben, noi doar am mers şi ne-am făcut datoria faţă de acei oameni.

- Dar în alte dăţi vă îmbrăcaţi în cazuri de genul ăsta. Îmi aduc aminte de inundaţiile de la Copălău.
- Eu consider că e o mare nesimţire să vii astăzi să-ţi baţi joc de suferinţa unui om, să profiţi de necazul unui om, să încerci să politizezi chestiunea asta. Dacă poţi să îl ajuţi bine, dacă nu, nu, dar să transformi chestia asta într-un circ electoral e o lipsă de bun simţ remarcabilă.

- De ce nu se mai ţin conferinţe de presă la PDL Botoşani?
- Păi nu vă supăraţi, în ultima perioadă am tot avut evenimente de genul ăsta. Simţiţi nevoia?

- Nu, mă întrebam fiindcă era o obişnuinţă, în fiecare vineri se ţinea şi sunt vreo două luni de cînd nu se mai ţine şi coincide cu perioada în care nu prea aveţi preşedinte la organizaţie.
- E o presupunere.

- Nu e o presupunere, e o certitudine faptul că nu au mai fost conferinţe de presă.
- Nu, e o presupunere că ar coincide.

„Îi consider nişte oameni trimişi de partidele politice să facă un circ”

- Au fost proteste la sediul PDL din partea liderilor de sindicate de la Botoşani înainte de adoptarea legilor privind reducerile cheltuielilor bugetare. Dvs. sunteţi deranjat că vi s-a pus chipul pe afişe, că aţi ajuns pe o listă aşa numită a ruşinii?
- În primul rînd eu aş vrea să mă delimitez de acţiunile celorlalte partide, aia nu a fost o activitate de sindicat, a fost o activitate politică 100%.

- Spuneţi asta pentru că sunt membri de partid lideri de sindicat?
- Păi au fost membri PSD şi PNL la uşa mea, aici. Deci nu vă supăraţi…

- PNL… care? Chiar nu îi ştiu.
- Ei, dacă o să aprofundăm puţin o să vedem mulţi din liderii de sindicat care sunt înscrişi şi în PSD şi în PNL. Nu e asta o problemă. Atît timp cît au venit consilieri locali, consilieri judeţeni de la alte partide la uşa Partidului Democrat, eu nu pot să amestec, să spun că acei oameni erau şi lideri de sindicat. Nu, eu îi consider nişte oameni trimişi de partidele politice să facă un circ. Şi iarăşi repet, ne batem joc de nişte oameni. Profităm de necazul unor oameni ca să transformăm toată povestea într-o jucărie dintr-asta electorală. Din nefericire, de suferit au tot cei care privesc acest spectacol la televizor.

„Eu pot să fac o listă a ruşinii cu cine vreau eu”

- Spectacolul ăsta, cum îi spuneţi dvs., s-a terminat cu respectivă listă a ruşinii şi asta vă întrebam, dacă vă deranjează că aţi fost inclus în ea?
- Deci eu nu mă consider pe nici un fel de listă a ruşinii, eu n-am făcut nimic ca să fiu pe vreo listă a ruşinii. E atitudinea lor, eu pot să fac o listă a ruşinii cu cine vreau eu şi credeţi-mă că pot să creez, nu neapărat un fenomen, dar o chestiune suficient de… şi atunci ce facem, facem un război de stradă. Deci, a fost o acţiune politică punctuală pe care aşa am şi preluat-o.

- Intenţionaţi şi dvs. să îi acţionaţi în judecată pe cei care tipăresc afişe cu chipul dvs., cum a anunţat deputatul Buhăianu?
- Sincer vă spun că, dacă aş face un punct de vedere legal, aş avea toate şansele să cîştig şi aş putea să cer diferite moduri de a-mi repara imaginea, numai că preiau această chestiune exact într-un context politic. Ştiţi foarte bine că, în acele campanii electorale se fac tot felul de tipărituri, deci le iau într-un context exact electoral. De fapt, noi suntem într-o perioadă electorală, după cum vedeţi, unii îşi încordează muşchii, discută de cum fac guverne, cum fac alegeri anticipate, fac de toate. Suntem într-o campanie, bănuiesc, electorală, mai puţin oficială, deci se înscrie exact într-un astfel de context.

- Cu toate că s-ar putea să fie cam devreme să vă întreb chestia asta, eu totuşi vă întreb: intenţionaţi să mai candidaţi la vreo funcţie publică? Mă gîndesc la alegerile locale, la cele parlamentare.

- Cu siguranţă e o întrebare mult prea devreme pusă.


Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
De obicei, interviurile publicate sunt putin "cosmetizate", ceea ce in acest caz nu se observa.Eu gasesc raspunsurile date suficient de "la obiect", probabil nu prea este agreat nici de reporter...Din intamplare il cunosc, ii cunosc si familia, despre care pot afirma ca sunt niste oameni cinstiti, onesti, cu o mare dragoste de oameni, gata oricand sa intinda o mana de ajutor celui ce are nevoie...fara a crea impresia ca-i ramane dator. Si spun asta pentru ca m-am aflat in aceasta situatie chiar eu personal! A fost SINCER, atata tot !
20 iulie 2010, 17:25
Sincer, ma asteptam ca domnul senator sa dea unele raspunsuri mult mai consistente. Lipseste miezul si aplombul politic. Sper sa fie doar un moment nefericit.
19 iulie 2010, 14:31
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.1 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
3.8 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.1 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.