Interviuri
INTERVIU Ioan Domonco : Dl.Iliescu să candideze pe colegiul Darabani-Săveni
Ioan Domonco este o figură pe cât de nouă pe atât de pitorească în politica botoşăneană. Suspendat de două ori din PSD, s-a făcut cunoscut în 2010, când la congresul social-democraţilor a candidat împotriva preşedintelui şi favoritului de atunci Mircea Geoană. Aceasta este însă doar una dintre funcţiile la care dorohoianul a expirat, printre altele încercând să ajungă prim ministru sau preşedintele PSD Botoşani. Într-un final a ajuns şef la UNPR, unde a reuşit să candideze şi să câştige sub atenta supraveghere tocami a fostului lider social-democrat Constantin Conţac. Domonco este abssolvent al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, este directorul unei şcoli de şofer, a fost lider de sindicat la Autobaza Dorohoi, de unde a fost dat afară de şase ori în şase luni. În trecut a mai fost membru PCR.
„D-le preşedinte, dvs. nu mai sunteţi bun nici de primar”

-    Cum aţi ajuns membru UNPR, a fost năzuinţa dvs. politică, v-a pus o pilă dl.Conţac?
-    Din 2002 am fost în PSD şi nu am fost de acord cu unele metode de lucru ale şefilor, nu cu partidul. I-am criticat pe şefii mei şi nici într-un caz nu am adus prejudicii imaginii partidului, dar colegii mei au luat această iniţiativă a mea ca un prejudiciu de imagine şi atunci am fost suspendat de mai multe ori. În 2004 şi 2008 am avut contribuţii importante la alegerea primarilor PSD. De fapt, din 2003, când era dl.Gherasim preşedintele partidului (Vasile Gherasim fost primar şi preşedinte PSD la Dorohoi) am fost primul membru care mi-am exprimat indignarea faţă de modul în care a condus dl.Gherasim Primăria Dorohoi şi atunci, de faţă cu cei de la Bucureşti i-am spus „d-le preşedinte, dvs. nu mai sunteţi bun nici de primar, nici de preşedinte al organizaţiei Dorohoi”.

-    Şi în UNPR cum aţi intrat?
-    Eu sunt de stânga, sunt de centru stânga şi UNPR-ul este partidul care corespunde sentimentelor mele, acolo am găsit oameni deschişi, proveniţi tot din PSD şi m-au primit extraordinar de bine.

„Chiar şi în perioada în care dl. preşedinte Conţac era preşedinte, eu am criticat şi unele metode de ale d-lui”
-    Cât a contat relaţia pe care o aveţi cu dl. Conţac în promovarea dvs. în această funcţie?
-    Vedeţi dvs., chiar şi în perioada în care dl. preşedinte Conţac era preşedinte, eu am criticat şi unele metode de ale d-lui. Faptul că nu mi-a purtat pică şi că a luat ca atare acele propuneri ale mele pentru îmbunătăţirea imaginii partidului a contat foarte mult. De fapt, eu mi-am exprimat dorinţa că aş dori să vin în UNPR, el a zis „foarte bine, încearcă să organizăm o conferinţă şi acolo te voi propune celor de la Bucureşti, de la biroul permanent al partidului, vei susţine acolo un interviu şi dacă corespunzi…”. Bine, în afară de mine au mai fost câţiva.

-    La interviu?
-    La interviu!

-    Şi cine a mai fost?
-    Câteva persoane de aici din judeţ.

-    Erau deja membri UNPR sau nu?
-    Nu, nu erau membri UNPR, dar erau persoane cunoscute politic. Şi atunci, chiar dacă dau dovadă de lipsă de modestie, am fost ales eu.

-    Dar aţi fost câte persoane, trei, cinci?
-    Şapte persoane au fost.

-    Deci a fost concurenţă mare pe postul acesta. Au fost şi persoane cunoscute politic?
-    Deja cunoscute, da.

-    Şi membri ai altor partide?
-    Membri ai altor partide, desigur.

-    De la putere sau din opoziţie?
-    Mă abţin aici.

„Am fost contracandidatul d-lui Geoană, nu în ideea ca să câştig funcţia de prim-ministru”

-    Dar vă place să candidaţi. Aţi candidat în PSD la mai toate funcţiile sau aţi încercat să candidaţi la mai toate funcţiile care existau în partid.
-    Eu l-am sprijinit foarte mult pe Alexandrescu (Dorin Alexandrescu, actual primar de Dorohoi – n.r.) în 2008. Dacă doream neapărat o candidatură eram contracandidatul d-lui, dar în momentul în care am observat că PSD face anumite greşeli şi se îndepărtează de doctrina social-democrată, atunci am luat atitudine pentru că mi-a fost încălcat dreptul la libertate, aşa am considerat, şi atunci am fost contracandidatul d-lui Geoană, nu în ideea ca să câştig funcţia de prim-ministru, ci pentru a-i spune d-lui Ion Iliescu să candideze în colegiul Darabani-Săveni pentru funcţia de senator. De ce am făcut acest lucru?
Domonco 2
-    Să candideze cine, dl. Iliescu ?!?
-    Da, sigur că da. Deci, înaintea alegerilor parlamentare, eu am fost la Bucureşti şi am făcut o notă informativă în care am arătat în ce colegii vom pierde. Deci, dacă până în 2008 am avut din nouă parlamentari, şase sau şapte au fost ai PSD-ului, eu am preconizat că vor fi doar trei şi am şi arătat în ce colegii vom pierde. Pentru îmbunătăţirea situaţiei am propus ca dl. Iliescu să candideze pentru colegiul Darabani-Săveni.
„Dacă ar fi venit dl. Ion Iliescu să candideze în colegiul acesta alta ar fi fost situaţia”
-    Şi aţi primit şi vreun răspuns la această propunere?
-    Dar această propunere a mea nu puteam să o fac cunoscută colegilor mei pentru că  dl. Iliescu era în divergenţe cu dl. Geoană şi atunci, pentru a ajunge la Bucureşti şi pentru a-i propune în cadrul congresului d-lui Iliescu, am făcut cerere pentru a candida înpotriva d-lui Geoană pentru funcţia de prim-ministru, deci asta a fost intenţia mea, ca dl. Ion Iliescu să candideze la funcţia de senator în colegiul Darabani-Săveni pentru că acolo am ştiut că vom pierde şi bineînţeles că a câştigat dl. Câmpanu. Dacă ar fi venit dl. Ion Iliescu să candideze în colegiul acesta alta ar fi fost situaţia judeţului Botoşani.

-    Dar a aflat dl. Iliescu de propunerea aceasta a dvs.?
-    A aflat, a aflat. Păi, înainte de a fi suspendat, o persoană din anturajul d-lui, a ştiut ceea ce am vrut să fac eu. Că nu mi s-a dat voie să ajung acolo a fost altceva.

-    Şi nu a încercat să vă ajute, să blocheze suspendarea dvs.?
-    Păi suspendarea, vedeţi dvs. … pe data de 26 septembrie 2008 trebuia să ajung la Bucureşti şi pe 25 seara am fost chemat la şedinţă şi mi s-a spus că sunt suspendat dacă nu îmi retrag cererea de înscriere pentru funcţia de prim-ministru.

„Am luat acest partid de la zero”

-    Câţi membri are UNPR-ul la Botoşani? Că se vorbea că au plecat 300, 400, 500, că au demisionat când a plecat Liviu Câmpanu.
-    Păi vedeţi, din punct de vedere organizatoric, am luat acest partid de la zero. În ce constă aceasta? Pentru că a trebuit să vin şi să vedem care membri au mai rămas pentru că nu mai aveam nici o evidenţă a acestor membri şi atunci am luat-o din om în om, am început să discut cu ei, să organizez din nou acele filiale în comune şi am reuşit acum să avem în comune 14 filiale, deci în 14 comune există filiale ale UNPR-ului.

-    Dar la municipiul Botoşani aveţi filială?
-    La Botoşani, după ce obţinem spaţiul, ţinem acum o adunare să vedem într-adevăr ce membri mai sunt.

-    Şi aveţi vreun aspirant la funcţia de preşedinte pe municipiul Botoşani?
-    Păi vedeţi, situaţia se schimbă prin venirea d-lui Câmpanu pentru că, dvs. nu ştiţi, atunci la conferinţă când l-aţi întrebat pe dl. preşedinte Oprea „cu dl. Bahrin ce s-a întâmplat, nu a fost contactat?” vă contrazic acum, puteam să o fac atunci. În momentul în care eu am fost numit preşedinte interimar al UNPR-ului, deci după câteva zile, am stat personal de vorbă cu dl. Bahrin.

„Aceste sarcini erau de pe timpul comuniştilor”

Domonco 3-    Dar aţi reuşit să îl găsiţi că nu îl găsea mai nimeni în perioada respectivă?
-    Eu am reuşit să-l găsesc, deci acest aspect puteţi să îl discutaţi cu d-lui dacă credeţi că eu mint. Deci i-am propus ca în cadrul conferinţei să vină şi el cu oamenii cei care şi-au dat demisia, să vină să fie contracandidatul meu. D-lui a spus că are ceva probleme personale şi nu a venit, dar a afirmat că mă sprijină, sprijinul referindu-se la discuţiile cu ceilalţi colegi din partid.

-    Să trecem de la alegerile din partid, la cele din exteriorul partidului. La anul va fi scrutinul la locale, care este ţelul dvs. la Botoşani?
-    Nu vorbim de un ţel. Intenţiile mele nu le pot spune clar sub aspectul acesta „ne propune să”. Aceste sarcini erau de pe timpul comuniştilor, „ne propunem să obţinem patru posturi de, cinci-şapte de nu ştiu ce”.

-    Ei, dar un plan de bătaie trebuie să aveţi.
-    Adaptăm şi adoptăm cele mai multe metode pentru a învinge.

-    Dar o să aveţi, de exemplu, candidat la Consiliul Judeţean sau candidaţi împreună cu PDL pe listă comună?
-    Situaţia politică este atât de schimbătoare încât orice alternativă sau orice propunere de acest fel deocamdată nu-şi are rostul.
-    Dar în plan personal dvs. vă doriţi sau vă gândiţi la un mandat de consilier local, de parlamentar, doriţi să candidaţi la Primărie?
-    Deocamdată să vedem organizaţiile din comune, nu mi-am propus un ţel precis.

„Atunci mi-i greu să mă descurc şi atunci solicit ajutorul d-lui Conţac”

-    Vă sfătuiţi des cu Constantin Conţac?
-    Da, cât se poate.

-    Vă este folositoare prietenia, relaţia cu d-lui?
-    Bineînţeles, e un om capabil, am avut şi am foarte mult de învăţat. Eu văd altfel politica, o văd ca o colaborare între membrii tuturor partidelor, indiferent de stânga sau dreapta, adică toţi dorim binele cetăţenilor. Mie greu să mă strecor printre aceste obstacole pentru că felul meu de a lupta este fair-play, dar alţii mă atacă pe la spate şi atunci mi-i greu să mă descurc şi atunci solicit ajutorul d-lui Conţac.
-    UNPR în sondaje este dat cu 1%. Sau e doar o afirmaţie asta?
-    Păi e o afirmaţie tendenţioasă.

-    Ei, nu e tendenţioasă, e rezultatul unui sondaj de opinie.
-    Decât membri mulţi, mai bine puţini şi de calitate, eu merg pe acest principiu.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Spuneti simplu sofer. Poate avea 100de titluri tot sofer ramane
5 martie 2011, 22:09
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
2.2 o C
Saveni
1.5 o C
Ştefăneşti
2.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.