Interviuri
INTERVIU Liviu Câmpanu : Aţi văzut politician divorţat să fie considerat trădător?

Liviu Campanu De vreo jumătate de an Liviu Câmpanu a devenit cel mai mediatizat parlamentar la nivel central. Funcţiile de lider al grupului de independenţi din Senat şi de vicepreşedinte naţional al nou înfiinţatului UNPR, l-au adus în atenţia televiziunilor de ştiri şi în paginile cîtorva dintre cele mai importante cotidiene. Ciudat lucru însă, activitatea sa la Botoşani este însă una care abia în partea a doua a primăverii, odată cu demararea la nivel judeţean a proiectului UNPR, a început să se resimtă. Despre PNL, Florin Ţurcanu, Daniel Moruzi, trădare şi divorţ citiţi în rîndurile următoate.


- Din cîte ştiu aţi avut posibilitatea să vă întoarceţi în PNL, aţi avut o ofertă chiar de la preşedintele Crin Antonescu. De ce aţi ales să mergeţi totuşi cu UNPR-ul mai departe?

- Dintr-un motiv foarte simplu: v-am spus că nu am resentimente faţă de nimeni, n-am resentimente faţă de colegii mei din PNL. Ar fi trebuit să facem o construcţie în care eu aş fi trebuit să lucrez cu nişte oameni în care nu aş mai fi avut încredere totală, avînd experienţa prin care am trecut. De asemenea, ei ştiind că o dată a fost posibil, încălcînd statutul, în alte condiţii, să scape de un preşedinte care la un moment dat a fost incomod, nici nu ar fi fost eficienţi pentru politica PNL-ului în condiţiile în care m-aş fi întors în PNL. Datorită acestei relaţii biunivoce am refuzat să mă întorc în PNL.

„Dacă eu mi-aş pune în cap să-i fac rău lui Florin Ţurcanu, chiar aş putea”

- Dvs. spuneţi că nu mai aveţi resentimente. Într-o conferinţă de presă Florin Ţurcanu spunea, referindu-se la dvs., că, de cînd aţi plecat, îl şicanaţi continuu şi încercaţi să îi faceţi rău.

- Dar Florin Ţurcanu ştie ce înseamnă a şicana? Pentru că aici eu am o problemă, deci pe mine nu mă interesează persoana Florin Ţurcanu. Nu mă înteresează nici măcar politicianul Florin Ţurcanu. Ba mai mult, de cînd am plecat eu din PNL, l-am văzut pe Florin Ţurcanu de două ori în Parlament, nu ne-am vorbit niciodată …

- Asta înseamnă că chiuleşte el sau dvs.?

- Nu, nu, asta înseamnă că el este la Camera Deputaţilor, iar eu sunt la Senat, nu ne interferăm. Dacă Florin Ţurcanu s-a referit că îi fac şicane cînd a trimis acum trei săptămîni doi oameni la mine să mă convingă să le conving pe d-na Aurelia Aroşoaie şi pe d-na Cristian Bahrin să îşi retragă plîngerile penale şi i-am spus că nu pot să fac asta că nu am nici o implicare în chestia asta şi i-am spus, de asemenea că, conform Codului Penal din România, o plîngere penală nu poate fi retrasă pentru că ea merge înainte şi am mai spus că niciodată nu pot să fac rău la cineva, dar fiind vorba de persoana Florin Ţurcanu n-am nici o chemare să fac bine, dacă la asta s-a referit, atunci are dreptate. În rest, nu am avut nici o interferenţă şi credeţi-mă, dacă eu mi-aş pune în cap să-i fac rău lui Florin Ţurcanu, chiar aş putea.

„Cu un prefect puternic cum este Cristian Roman, un subprefect nu poate face nimic”

- Aveţi aproape jumătate de an de cînd sunteţi la guvernare, dar chestia asta se simte mai mult la centru, la Botoşani mai puţin, aveţi subprefect şi atîta. Nu aveţi nici un director. De ce?

- Eu am spus de mai multe ori. Suntem la guvernare pe interes naţional, suntem la guvernare printr-un ministru care şi-a asumat acel comportament de onoare şi demnitate. Nu am acceptat să fim la guvernare pentru a da impresii personale, motiv pentru care, în afară de faptul că la Botoşani a fost numit subprefect, lucru care l-am dorit să fie simbolul …

- Dl.Moruzi este un simbol?

- Nu!

- Sau al cui simbol?

- Un simbol de prezenţă al grupului independenţilor şi ulterior al UNPR-ului în această zonă a puterii pentru că, haideţi să fim realişti, un subprefect cu un prefect puternic, şi o spun cu responsabilitate, cu un prefect puternic cum este Cristian Roman, nu poate face nimic, nici să te ajute, nici să te încurce. A fost un simbol al prezenţei independenţilor şi ulterior al UNPR-ului în această zonă.

„Am încercat să găsim din zona noastră relaţională un om care să poată fi numit pe această funcţie”

Campanu  - UNPR

- În alte judeţe independenţii sau, mă rog, UNPR-iştii, au posturi de directori de deconcentrate la ora acesta?

- Din cîte şitu eu, nu.

- Şi de ce se întîmplă lucrul acesta? De ce nu vă manifestaţi mai mult şi în plan local?

- Pentru că n-am discutat în coaliţie aceste aspecte cu PDL-ul. Probabil că, la un moment dat, dacă se va pune problema, vom discuta şi aceste lucruri. După cum bine ştiţi, la nivel naţional independenţii au ministrul Apărării, au unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dl.Gheorghe Emacu, au un secretar de stat la Agricultură, dl.Rădulescu, au un subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dl.Ioan Sterian şi preşedintele ANL-ului, dl.Iftime. Aceştia sunt oamenii noştri la nivel naţional.

- Aţi adus aminte mai înainte de subprefectul Daniel Moruzi. Cum a ajuns el să fie susţinut de independenţi pentru ocuparea respectivului post?

- Foarte simplu. Am încercat să găsim din zona noastră relaţională un om care să poată fi numit pe această funcţie. Trebuia să îndeplinească, din punctul meu de vedere şi al colegilor noştri, două calităţi: să fie o persoană tînără, energică, iar din punct de vedere legal trebuia să îndeplinească şi a treia calitate, să fie funcţionar public. Dl.Moruzi s-a amprentat pe aceste trei lucruri pe care ni le-am dorit, motiv pentru care astăzi este prefect.

„Băi, trădătorul acesta şi-a lăsat nevasta şi a plecat”

- Subprefect !

- Subprefect.

- Inclusiv presa centrală a pus numirea d-lui în funcţie pe seama relaţiilor de prietenie pe care familia dvs. le are cu familia Moruzi.

- Presa centrală a pus aceste motive în prim plan preluînd presa locală. Ştiţi foarte bine lucrul acesta (rîde). Iar în ceea ce priveşte relaţiile mele de afaceri cu familia Moruzi, daţi-mi voie să fiu foarte clar. Vorbim de o afacere la care soţia mea este asociat cu soţia lui Florian Moruzi (patronul de la Casa Pîinii şi Casa Dulce – n.r.), deci cumnata subprefectului şi vorbim de o afacere din care pînă în momentul de faţă, deşi funcţionează de doi ani de zile, nici unul din asociaţi nu a luat un leu dividend.

- Dar despre ce afacere este vorba, în ce domeniu?

- Este o firmă care se numeşte „Sweet & Soft” şi se ocupă de producerea de dulciuri şi comercializarea lor.

- UNPR este privit în unele medii politice ca un partid de trădători întrucît iniţiativa formării lui vine dinspre o serie de parlamentari care au părăsit alte partide. Cum combateţi dvs. această etichetă care încearcă unii să v-o pună?

Liviu Campanu - interviu- Foarte simplu, adică fiecare poate să spune despre oricine absolut orice. E la îndemîna oricăruia să înjure. Din nefericire, e la îndemîna la foarte puţini indivizi să vină şi cu argumente. Aceste denumiri de „trădători”, „dezertori” sunt folosite cu foarte mare uşurinţă de oameni care sunt familiarizaţi cu aceşti termeni, oameni care probabil, comportamental, le folosesc, absolut uzual. Aţi văzut pe cineva din lumea politică divorţat să fie considerat trădător? Nu am văzut despre nici unul care a divorţat, din politică, să se spună „băi, trădătorul acesta şi-a lăsat nevasta şi a plecat”.

- Faceţi referire la un fost coleg de partid?

- … Pentru că acest lucru (rîde) … pentru că acest lucru, nu este speculat politic. Cînd pleci dintr-un partid în altul, chiar dacă fugi de păduchi, chiar dacă fugi de purici, chiar dacă fugi să-ţi salvezi viaţa, şi a ta şi a altor membri de partid, cînd spun viaţa o spun eufemistic, ei, atunci ţi se spune că eşti trădător. D-le, cînd eşti într-un mediu plin de purici şi de păduchi, încerci să ieşi de acolo, dacă nu poţi strivi păduchii.

„Începînd de la a fi primar la Darabani şi terminînd cu poziţia de la Cotroceni, mă văd absolut oriunde”

- Întrebarea era: cîţi oameni ar mai fi fugit de păduchi, purici şi ce mai spuneţi dvs., dacă UNPR-ul ar fi fost o formaţiune în opoziţie?

- Foarte mulţi, foarte mulţi şi vă voi garanta acest lucru. Şi chiar vă voi putea dovedi acest lucru, dar lăsaţi-mă să nu fac premoniţii politice.

- Unde vă vedeţi peste trei-patru ani?

- Peste trei-patru ani îmi doresc să fiu între prieteni.

- Nu, din punct de vedere politic vă întrebam ... şi în afară că vreţi să fiţi sănătos şi alte dintr-astea, că asta şi eu vreau.

- Din punct de vedere politic mă văd oriunde. Nu vreau să fiu acuzat de lipsă de modestie, nu vreau să fiu acuzat, ca mulţi oameni politici, că fabulează, şi am spus: începînd de la a fi primar la Darabani şi terminînd cu poziţia de la Cotroceni, mă văd absolut oriunde în următorii patru ani.

- Nu sunteţi modest deloc.

- Nu, nu sunt deloc modest, deci mă văd oriunde pe acest eşichier în următorii patru ani.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
Noi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, am declanșat acțiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activitățile de inspecție și control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
-2.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
-2.4 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.