Interviuri
INTERVIU Liviu Câmpanu : Aţi văzut politician divorţat să fie considerat trădător?

Liviu Campanu De vreo jumătate de an Liviu Câmpanu a devenit cel mai mediatizat parlamentar la nivel central. Funcţiile de lider al grupului de independenţi din Senat şi de vicepreşedinte naţional al nou înfiinţatului UNPR, l-au adus în atenţia televiziunilor de ştiri şi în paginile cîtorva dintre cele mai importante cotidiene. Ciudat lucru însă, activitatea sa la Botoşani este însă una care abia în partea a doua a primăverii, odată cu demararea la nivel judeţean a proiectului UNPR, a început să se resimtă. Despre PNL, Florin Ţurcanu, Daniel Moruzi, trădare şi divorţ citiţi în rîndurile următoate.


- Din cîte ştiu aţi avut posibilitatea să vă întoarceţi în PNL, aţi avut o ofertă chiar de la preşedintele Crin Antonescu. De ce aţi ales să mergeţi totuşi cu UNPR-ul mai departe?

- Dintr-un motiv foarte simplu: v-am spus că nu am resentimente faţă de nimeni, n-am resentimente faţă de colegii mei din PNL. Ar fi trebuit să facem o construcţie în care eu aş fi trebuit să lucrez cu nişte oameni în care nu aş mai fi avut încredere totală, avînd experienţa prin care am trecut. De asemenea, ei ştiind că o dată a fost posibil, încălcînd statutul, în alte condiţii, să scape de un preşedinte care la un moment dat a fost incomod, nici nu ar fi fost eficienţi pentru politica PNL-ului în condiţiile în care m-aş fi întors în PNL. Datorită acestei relaţii biunivoce am refuzat să mă întorc în PNL.

„Dacă eu mi-aş pune în cap să-i fac rău lui Florin Ţurcanu, chiar aş putea”

- Dvs. spuneţi că nu mai aveţi resentimente. Într-o conferinţă de presă Florin Ţurcanu spunea, referindu-se la dvs., că, de cînd aţi plecat, îl şicanaţi continuu şi încercaţi să îi faceţi rău.

- Dar Florin Ţurcanu ştie ce înseamnă a şicana? Pentru că aici eu am o problemă, deci pe mine nu mă interesează persoana Florin Ţurcanu. Nu mă înteresează nici măcar politicianul Florin Ţurcanu. Ba mai mult, de cînd am plecat eu din PNL, l-am văzut pe Florin Ţurcanu de două ori în Parlament, nu ne-am vorbit niciodată …

- Asta înseamnă că chiuleşte el sau dvs.?

- Nu, nu, asta înseamnă că el este la Camera Deputaţilor, iar eu sunt la Senat, nu ne interferăm. Dacă Florin Ţurcanu s-a referit că îi fac şicane cînd a trimis acum trei săptămîni doi oameni la mine să mă convingă să le conving pe d-na Aurelia Aroşoaie şi pe d-na Cristian Bahrin să îşi retragă plîngerile penale şi i-am spus că nu pot să fac asta că nu am nici o implicare în chestia asta şi i-am spus, de asemenea că, conform Codului Penal din România, o plîngere penală nu poate fi retrasă pentru că ea merge înainte şi am mai spus că niciodată nu pot să fac rău la cineva, dar fiind vorba de persoana Florin Ţurcanu n-am nici o chemare să fac bine, dacă la asta s-a referit, atunci are dreptate. În rest, nu am avut nici o interferenţă şi credeţi-mă, dacă eu mi-aş pune în cap să-i fac rău lui Florin Ţurcanu, chiar aş putea.

„Cu un prefect puternic cum este Cristian Roman, un subprefect nu poate face nimic”

- Aveţi aproape jumătate de an de cînd sunteţi la guvernare, dar chestia asta se simte mai mult la centru, la Botoşani mai puţin, aveţi subprefect şi atîta. Nu aveţi nici un director. De ce?

- Eu am spus de mai multe ori. Suntem la guvernare pe interes naţional, suntem la guvernare printr-un ministru care şi-a asumat acel comportament de onoare şi demnitate. Nu am acceptat să fim la guvernare pentru a da impresii personale, motiv pentru care, în afară de faptul că la Botoşani a fost numit subprefect, lucru care l-am dorit să fie simbolul …

- Dl.Moruzi este un simbol?

- Nu!

- Sau al cui simbol?

- Un simbol de prezenţă al grupului independenţilor şi ulterior al UNPR-ului în această zonă a puterii pentru că, haideţi să fim realişti, un subprefect cu un prefect puternic, şi o spun cu responsabilitate, cu un prefect puternic cum este Cristian Roman, nu poate face nimic, nici să te ajute, nici să te încurce. A fost un simbol al prezenţei independenţilor şi ulterior al UNPR-ului în această zonă.

„Am încercat să găsim din zona noastră relaţională un om care să poată fi numit pe această funcţie”

Campanu  - UNPR

- În alte judeţe independenţii sau, mă rog, UNPR-iştii, au posturi de directori de deconcentrate la ora acesta?

- Din cîte şitu eu, nu.

- Şi de ce se întîmplă lucrul acesta? De ce nu vă manifestaţi mai mult şi în plan local?

- Pentru că n-am discutat în coaliţie aceste aspecte cu PDL-ul. Probabil că, la un moment dat, dacă se va pune problema, vom discuta şi aceste lucruri. După cum bine ştiţi, la nivel naţional independenţii au ministrul Apărării, au unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dl.Gheorghe Emacu, au un secretar de stat la Agricultură, dl.Rădulescu, au un subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dl.Ioan Sterian şi preşedintele ANL-ului, dl.Iftime. Aceştia sunt oamenii noştri la nivel naţional.

- Aţi adus aminte mai înainte de subprefectul Daniel Moruzi. Cum a ajuns el să fie susţinut de independenţi pentru ocuparea respectivului post?

- Foarte simplu. Am încercat să găsim din zona noastră relaţională un om care să poată fi numit pe această funcţie. Trebuia să îndeplinească, din punctul meu de vedere şi al colegilor noştri, două calităţi: să fie o persoană tînără, energică, iar din punct de vedere legal trebuia să îndeplinească şi a treia calitate, să fie funcţionar public. Dl.Moruzi s-a amprentat pe aceste trei lucruri pe care ni le-am dorit, motiv pentru care astăzi este prefect.

„Băi, trădătorul acesta şi-a lăsat nevasta şi a plecat”

- Subprefect !

- Subprefect.

- Inclusiv presa centrală a pus numirea d-lui în funcţie pe seama relaţiilor de prietenie pe care familia dvs. le are cu familia Moruzi.

- Presa centrală a pus aceste motive în prim plan preluînd presa locală. Ştiţi foarte bine lucrul acesta (rîde). Iar în ceea ce priveşte relaţiile mele de afaceri cu familia Moruzi, daţi-mi voie să fiu foarte clar. Vorbim de o afacere la care soţia mea este asociat cu soţia lui Florian Moruzi (patronul de la Casa Pîinii şi Casa Dulce – n.r.), deci cumnata subprefectului şi vorbim de o afacere din care pînă în momentul de faţă, deşi funcţionează de doi ani de zile, nici unul din asociaţi nu a luat un leu dividend.

- Dar despre ce afacere este vorba, în ce domeniu?

- Este o firmă care se numeşte „Sweet & Soft” şi se ocupă de producerea de dulciuri şi comercializarea lor.

- UNPR este privit în unele medii politice ca un partid de trădători întrucît iniţiativa formării lui vine dinspre o serie de parlamentari care au părăsit alte partide. Cum combateţi dvs. această etichetă care încearcă unii să v-o pună?

Liviu Campanu - interviu- Foarte simplu, adică fiecare poate să spune despre oricine absolut orice. E la îndemîna oricăruia să înjure. Din nefericire, e la îndemîna la foarte puţini indivizi să vină şi cu argumente. Aceste denumiri de „trădători”, „dezertori” sunt folosite cu foarte mare uşurinţă de oameni care sunt familiarizaţi cu aceşti termeni, oameni care probabil, comportamental, le folosesc, absolut uzual. Aţi văzut pe cineva din lumea politică divorţat să fie considerat trădător? Nu am văzut despre nici unul care a divorţat, din politică, să se spună „băi, trădătorul acesta şi-a lăsat nevasta şi a plecat”.

- Faceţi referire la un fost coleg de partid?

- … Pentru că acest lucru (rîde) … pentru că acest lucru, nu este speculat politic. Cînd pleci dintr-un partid în altul, chiar dacă fugi de păduchi, chiar dacă fugi de purici, chiar dacă fugi să-ţi salvezi viaţa, şi a ta şi a altor membri de partid, cînd spun viaţa o spun eufemistic, ei, atunci ţi se spune că eşti trădător. D-le, cînd eşti într-un mediu plin de purici şi de păduchi, încerci să ieşi de acolo, dacă nu poţi strivi păduchii.

„Începînd de la a fi primar la Darabani şi terminînd cu poziţia de la Cotroceni, mă văd absolut oriunde”

- Întrebarea era: cîţi oameni ar mai fi fugit de păduchi, purici şi ce mai spuneţi dvs., dacă UNPR-ul ar fi fost o formaţiune în opoziţie?

- Foarte mulţi, foarte mulţi şi vă voi garanta acest lucru. Şi chiar vă voi putea dovedi acest lucru, dar lăsaţi-mă să nu fac premoniţii politice.

- Unde vă vedeţi peste trei-patru ani?

- Peste trei-patru ani îmi doresc să fiu între prieteni.

- Nu, din punct de vedere politic vă întrebam ... şi în afară că vreţi să fiţi sănătos şi alte dintr-astea, că asta şi eu vreau.

- Din punct de vedere politic mă văd oriunde. Nu vreau să fiu acuzat de lipsă de modestie, nu vreau să fiu acuzat, ca mulţi oameni politici, că fabulează, şi am spus: începînd de la a fi primar la Darabani şi terminînd cu poziţia de la Cotroceni, mă văd absolut oriunde în următorii patru ani.

- Nu sunteţi modest deloc.

- Nu, nu sunt deloc modest, deci mă văd oriunde pe acest eşichier în următorii patru ani.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
Loading...
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.